Αρσεναλ: Ο δρόμος για το Champions League παραμένει ανοιχτός

Τρεις σερί ήττες έχουν οδηγήσει την Αρσεναλ στο να κυνηγάει την μισητή συμπολίτισσα Τότεναμ για την 4η προνομιούχο θέση που οδηγεί στο Champions League.

Οι αγώνες τελειώνουν, με επτά ματς να απομένουν για την ομάδα του Αρτέτα και ίσως χρειαστεί να τα κερδίσει όλα για να εξασφαλίσει την πρόκριση στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Στις αρχές του μήνα, οι «Κανονιέρηδες» όριζαν μόνοι τους την τύχη του καθώς ήταν στην 4η θέση αλλά οι τρεις σερί ήττες από Κρίσταλ Πάλας, Μπράιτον και Σαουθάμπτον έδωσαν την ευκαιρία στην Τότεναμ του Αντόνιο Κόντε να προσπεράσει στον βαθμολογικό πίνακα.

Ακόμα κι έτσι, οι ελπίδες της Αρσεναλ για να βγει στο Champions League είναι αρκετές, αρκεί να κερδίσει το ένα παιχνίδι λιγότερο που έχει από την Τότεναμ και να ισοβαθμίσει μαζί της.

 

Αυτό είναι εύκολο στην θεωρία αλλά όχι και στην πράξη, καθώς από τα τελευταία 7 ματς που έχει η Αρσεναλ, τα 4 είναι με ομάδες της πρώτης εξάδας, αρχής γενομένης από το εκτός έδρας παιχνίδι με την Τσέλσι, το βράδυ της Τετάρτης.

Για πολλούς, το πιο κομβικό ματς είναι αυτό της 12ης Μαΐου, όταν η Τότεναμ θα υποδεχθεί την Αρσεναλ στο ντέρμπι του Βορείου Λονδίνου, σε μια αναμέτρηση-τελικό και για τις δυο ομάδες.

Σε κάθε περίπτωση, οι τρεις μαζεμένες ήττες έχουν κοστίσει πολύ στην ομάδα του Αρτέτα, η οποία φέτος δείχνει πιο κοντά από κάθε άλλη φορά τα τελευταία χρόνια στο να εξασφαλίσει την έξοδο στο Champions League μετά από έξι ολόκληρα χρόνια!

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News