Αρσεναλ: Η ανισόρροπη ομάδα του Αρτέτα και το πρόβλημα του Λακαζέτ

Η πορεία της Αρσεναλ το προηγούμενο τρίμηνο έθρεψε ελπίδες περί… Champions League στους οπαδούς της όμως μέσα σε 15 μέρες όλα δείχνουν να έχουν καταρρεύσει.

Οι σοβαρότατοι τραυματισμοί των Κίεραν Τίρνεϊ και Τόμας Πάρτεϊ ανάγκασε τον Μίκελ Αρτέτα να αλλάξει τα σχέδιά του και την στρατηγική του και σε συνδυασμό με τις δυο σερί ήττες από Κρίσταλ Πάλας (εκτός) και Μπράιτον (εντός), μιας και η ήττα από την Λίβερπουλ ήταν λίγο-πολύ εντός προγράμματος, έχουν θέσει την Αρσεναλ εκτός 4άδας.

Ο Ισπανός τεχνικός των «Κανονιέρηδων» έχει παρουσιάσει μια… ανισόρροπη ομάδα στα τελευταία παιχνίδια, εν πολλοίς αναγκαστικά λόγω των απουσιών, καθώς δείχνει να μην έχει συγκεκριμένο πλάνο στον τρόπο που αγωνίζεται.

 

Σε αυτό έρχεται να προστεθεί και η… ξηρασία του Αλεξάντερ Λακαζέτ, ο οποίος έχει συγκεκριμένο ρόλο στην ανάπτυξη του παιχνιδιού, με τον Αρτέτα να θέλει ο επιθετικός του να βγαίνει αρκετά εκτός περιοχής ώστε να βοηθάει στην σύνδεση των γραμμών και στη σωστή κυκλοφορία της μπάλας, κάτι που έχει συντελέσει στο να μη σκοράρει αρκετά ο Γάλλος φορ, του οποίου το συμβόλαιο ολοκληρώνεται το καλοκαίρι και μέχρι τώρα δεν υπάρχει πρόθεση να ανανεωθεί.

Ο Αρτέτα, δεν δίστασε να κριτικάρει ανοιχτά τις επιδόσεις του Λακαζέτ το τελευταίο διάστημα, με τον αρχηγό Γκρανίτ Τζάκα να απαντάει πως δεν είναι σωστό το τάιμινγκ για κάτι τέτοιο ενώ παρόμοια απάντηση έδωσε και ο πρώην παίκτης της Αρσεναλ, και νυν της Ρεάλ Μαδρίτης, Ντάνι Θεμπάγιος.

Τι πρέπει να κάνει η Αρσεναλ για να επιστρέψει στο Champions League; Να κερδίσει όλα τα ματς που απομένουν στην Premier League. Εύκολο να το λέει κανείς, πόσο εύκολο όμως να το πράξουν; Υπολείπονται τρεις βαθμούς από την μισητή συμπολίτισσα Τότεναμ, η οποία είναι στην 4η προνομιούχο θέση, αλλά έχουν ένα ματς λιγότερο και έχουν να ταξιδέψουν και στην έδρα της ομάδας του Κόντε στις 12 Μαΐου. Πέραν αυτού του ντέρμπι, όμως, έχουν επίσης να αντιμετωπίσουν εκτός έδρας την Τσέλσι, εντός έδρας την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και επίσης εκτός έδρας δύσκολες ομάδες όπως η Γουέστ Χαμ και η Νιουκάστλ.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News