ΑΡΣΕΝΑΛ - ΜΠΕΡΝΛΙ 0-0: Πόουπ και αστοχία σταμάτησαν τους «κανονιέρηδες»

Ισόπαλες 0-0, αναδείχθηκαν Άρσεναλ και Μπέρνλι για την 23η αγωνιστική της Premier League.

Την ισοπαλία, 0-0, απέναντι στην Άρσεναλ κατάφερε να κρατήσει η Μπέρνλι, παρά το γεγονός πως οι «κανονιέρηδες» ήταν σαφώς ανώτεροι στον αγωνιστικό χώρο, πληρώνοντας την αστοχία τους.

Σε μεγάλη βραδιά βρέθηκε και ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων Νικ Πόουπ, ο οποίος όπου χρειάστηκε φώναξε παρών.

Καθολική υπεροχή αλλά χωρίς γκολ

Την ανωτερότητα της κατάφερε να δείξει από τα πρώτα κιόλας λεπτά της αναμέτρησης η Άρσεναλ, με τους «κανονιέρηδες» να παίρνουν τη μπάλα στα πόδια τους και να δίνουν τον δικό τους ρυθμό στην αναμέτρηση.

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να κλείσουν από νωρίς τη Μπέρνλι στα καρέ της και να κάνουν το παιχνίδι τους γύρω από την περιοχή της, καταφέρνοντας να βρουν αρκετές καλές στιγμές, με τα τελειώματα όμως να μην είναι ιδανικά.

Η Μπέρνλι από πλευράς της δυσκολευόταν να κρατήσει τη μπάλα και όποια προσπάθεια κατάφερνε να βγάλει, ήταν είτε μέσα από αντεπίθεση, είτε μετά από υψηλές μπαλιές, με τις ευκαιρίες όμως να μην είναι αυτές που θα έπρεπε για να δυσκολέψουν τον Ράμσντεϊλ.

Οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να κάνουν παιχνίδι από τη στιγμή που δεν δεχόντουσαν όμως γκολ, ήταν ευχαριστημένοι, από την άλλη η Άρσεναλ θα μπορούσε να είναι ευχαριστημένη με την υπεροχή της, όχι όμως με τις τελικές της προσπάθειες και το σκορ, με το 0-0 να είναι το σκορ με το οποίο πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Στο ίδιο έργο θεατές

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε όπως και το πρώτο, με την Άρσεναλ να είναι η ομάδα που κυριαρχούσε στον αγωνιστικό χώρο και αυτή που έδειχνε να ψάχνει να ανοίξει το σκορ στον αγώνα.

Η Μπέρνλι όμως παρότι δεν κράταγε τη μπάλα στα πόδια της και έβλεπε την Άρσεναλ να βρίσκεται συνέχεια γύρω από την περιοχή της, κατάφερνε να την σταματήσει επιτυχώς πριν φτάσει απέναντι από τον Πόουπ, ενώ και τις στιγμές που έφτανε ο Άγγλος τερματοφύλακας ήταν πάντα σε ετοιμότητα για να σώσει τον όποιον κίνδυνο εμφανιζόταν.

Οι γηπεδούχοι παρότι έμενε το 0-0 και έβλεπαν πως η αναμέτρηση πηγαίνει προς το τέλος της, δεν άλλαξαν τον τρόπο λειτουργίας τους στην επίθεση και με στρωτό ποδόσφαιρο προσπάθησαν να βρουν το γκολ το οποίο θα τους έδινε και τη νίκη. Κάτι το οποίο όμως δεν ήρθε, παρά τις πολλές τελικές προσπάθειες κάτι που ευθύνεται κυρίως στην αστοχία αλλά και στις επεμβάσεις του Νικ Πόουπ.

Το τελευταίο σφύριγμα βρήκε την Μπέρνλι να παραμένει στον πάτο του βαθμολογικού πίνακα, παίρνοντας όμως έναν πολύτιμο βαθμό, ενώ η Άρσεναλ έχασε μια μεγάλη ευκαιρία για να ανέβει στην 5η θέση και να βάλει στο… μάτι την 4η θέση της Γιουνάιτεντ.

Άρσεναλ (4-1-4-1): Ράμσντεϊλ, Γουάιτ, Χόλντινγκ, Γκάμπριελ, Τίρνι, Λοκονγκά, Σακά, Όντεγκαρντ, Σμιθ Ρόου (77′ Ενκέτια), Μαρτινέλι, Λακαζέτ

Μπέρνλι (4-4-2): Πόουπ, Ρόμπερτς, Ταρκόφσκι, Μι, Πίτερς, Λένον, Γουέστγουντ, Μπάουνχιλ, ΜακΝιλ, Βίντρα, Ροντρίγκεζ (83’΄Γκούντμουνσον)

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News