Συνέντευξη Γιάννης Βένος - Γιώργος Φοιρός: «Η σκέψη να ήταν το παιδί σου, σε τσακίζει!»

Συνέντευξη Γιάννης Βένος – Γιώργος Φοιρός: «Η σκέψη να ήταν το παιδί σου, σε τσακίζει!» – Δύο θρύλοι του Άρη μιλούν για το χρέος όλων απέναντι στους γονείς του Άλκη Καμπανού

Δύο θρύλοι του Άρη, ο Γιάννης Βένος και ο Γιώργος Φοιρός, που έγραψαν ιστορία στα ελληνικά γήπεδα, μιλούν στο sportday.gr για το νέο φιλικό των παλαίμαχων ποδοσφαιριστών του Άρη στο Νέο Ηράκλειο Αττικής, στην προσπάθειά τους να διατηρήσουν άσβεστη τη φλόγα στη μνήμη του Άλκη Καμπανού.

Φτάνοντας στην οδό Άλκη Καμπανού βλέπεις δύο παλαίμαχους ποδοσφαιριστές του Άρη και της Εθνικής Ελλάδας, τον Γιάννη Βένο και τον Γιώργο Φοιρό, που έχουν γράψει χρυσές σελίδες δόξας στα γήπεδα, να κοιτούν αμήχανα. Ο κόμπος φτάνει και στο δικό τους λαιμό, καθώς κοιτάζουν πότε το γκραφίτι στη μνήμη του Άλκη και πότε το μνημείο που έχει στηθεί με κεριά, κασκόλ, λουλούδια και σημειώματα για να μένει ζωντανή η μνήμη του 19χρονου χαμογελαστού παιδιού.

Το φιλικό στο Ηράκλειο Αττικής

Όσο δυναμικοί κι αν ήταν σαν ποδοσφαιριστές, λυγίζουν μπροστά στο μέγεθος του πόνου. Το sportday.gr προσκάλεσε τους δύο legends του Άρη στον τόπο της τραγωδίας και όχι λίγα μέτρα πιο δίπλα, στο χόρτο του Χαριλάου όπου δοξάστηκαν. Τον λόγο μας τον έδωσαν οι ίδιοι. Οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές του Άρη συνεχίζουν ασταματάτητα την προσπάθεια που κάνουν για να κρατήσουν αναμμένο το κερί στη μνήμη του Άλκη.

Από την πρώτη στιγμή όταν βρέθηκαν στην κηδεία και μίλησαν με τους γονείς του Άλκη, το φιλικό του ΠΣΑΤ στο Καυταντζόγλειο, μέχρι την τελευταία προσπάθεια: Τον ποδοσφαιρικό αγώνα που θα διεξαχθεί υπό την αιγίδα του Δήμου Ηρακλείου Αττικής κόντρα στην ΑΕ Ηρακλείου την Παρασκευή 15 Απριλίου στις 18.00 στο δημοτικό γήπεδο της οδού Πρασίνου Λόφου (σκεπαστό Αττικής Οδού). Χωρίς δεύτερη σκέψη απάντησαν θετικά στον δήμαρχο Ηρακλείου Αττικής Νίκο Μπάμπαλο και στον συνεργάτη του Κώστα Κλειδαρά.

Όλη η αφρόκρεμα των Legends του ποδοσφαιρικού Άρη, Κούης, Βένος, Φοιρός, Γούναρης, Δράμπης, Τζιφόπουλος, Πασσαλής, Κολτσίδας, Κατσιαρός θα είναι εκεί και θα αγωνιστούν στη μνήμη του Αλκη. 

«Ο Άλκης είναι πλέον σύμβολο»

Ο Γιάννης Βένος, ως πρόεδρος των παλαιμάχων του Άρη, έχει βγει μπροστά και δεν σταματάει τις δράσεις. «Ο Άλκης πλέον είναι ένα σύμβολο, όχι μόνο για τον Άρη αλλά για όλη την Ελλάδα. Εδώ στον δρόμο του Άλκη το αισθάνεσαι. Σκοπός μας είναι με όλες αυτές τις εκδηλώσεις που μας τις ζητούν να τις κάνουμε -γιατί έχει ξεκινήσει ένα κύμα σε όλη την Ελλάδα- με την παρουσία μας να φωνάξουμε κατά της οπαδικής βίας. Αυτό κάνουμε οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές του Άρη. Θα συνεχίσουμε ελπίζοντας ότι ο Άλκης θα είναι το τελευταίο θύμα» μας λέει για τη νέα δράση. 

«Οι τρεις γιοι μου, τρεις Αρειανοί, μεγάλωσαν στα στενά του Άλκη»

Ο Γιώργος Φοιρός συγκλονίζει με τις σκέψεις του: «Είναι ένα γεγονός που τάραξε όλο τον κόσμο, όχι μόνο την Ελλάδα, πέρασε τα σύνορα. Όταν συνέβη η δολοφονία, όλοι όσοι έχουμε παιδιά βάλαμε τον εαυτό μας στη θέση των γονιών του Άλκη. Πραγματικά μόνο με τη σκέψη σε πιάνει τρέλα. Δεν μπορούσε κανείς να φανταστεί κάτι τέτοιο. Τα τρία παιδιά μου, τα τρία αγόρια μου, Αρειανοί μένουν σ’ αυτή τη γειτονιά, μεγάλωσαν σ’ αυτά τα στενά. Θα μπορούσε να είναι ένα από τα τρία παιδιά μου αντί του Άλκη. Με τσακίζει αυτή η σκέψη. Πρέπει όλος ο κόσμος, όλοι οι φίλαθλοι να παλέψουμε για να μην συμβεί ξανά τέτοια τραγωδία».   

Το ντέρμπι του Άρη κόντρα στον ΠΑΟΚ

Έχοντας μπροστά μας δύο ιερά τέρατα του Άρη, δεν θα μπορούσαμε να μην το εκμεταλλευτούμε και να ζητήσουμε τις σκέψεις τους για το Κυριακάτικο ντέρμπι του Άρη κόντρα στον ΠΑΟΚ στο Κλεάνθης Βικελίδης, στο Χαριλάου όταν αγωνίζονταν οι ίδιοι. 

Ο Γιάννης Βένος τονίζει: «Είναι πολύ δύσκολο παιχνίδι, ένα ντέρμπι έχει πάντα τις δικές του ιδιαιτερότητες. Ο Άρης πρέπει να συνεχίσει τη βαθμολογική άνοδο και τις καλές εμφανίσεις για να έχει αξία η νίκη στην ΑΕΚ. Στα πλέι οφ από ψηλά μπορεί να βρεθείς χαμηλά και να μην έχει αξία μια νίκη που θα κάνεις. Άρα πρέπει να συνεχίσεις με καλή απόδοση να μαζεύεις βαθμούς για να φτάσεις στον στόχο». 

Ο Γιώργος Φοιρός προσθέτει: «Όλα τα παιχνίδια των πλέι οφ είναι δύσκολα και μοναδικά. Τη μία Κυριακή που κερδίζεις είσαι φαβορί και την άλλη όταν χάνεις γίνεσαι αουτσάιντερ. Η ομάδα πρέπει να είναι πάρα πολύ προσεκτική. Ξέρουμε ότι είμαστε ανεβασμένοι ψυχολογικά και πάρα πολύ καλά μετά τη νίκη στην έδρα της ΑΕΚ, όμως αυτό είναι εντελώς διαφορετικό παιχνίδι και πρέπει να το προσέξουμε πάρα πολύ. Ο ΠΑΟΚ θα είναι πιστεύω αρκετά ταλαιπωρημένος κι αυτό είναι καλό σημάδι για μας. Παρ’ όλα αυτά ο ΠΑΟΚ είναι ΠΑΟΚ και θα είναι δύσκολος αντίπαλος. Πρέπει να δώσουμε το 100% των δυνατοτήτων μας. Πάντα τα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ ήταν δύσκολα αλλά θεωρώ ότι έχουμε τον πρώτο λόγο και επειδή παίζουμε στο γήπεδό μας μπροστά στον κόσμο μας, αλλά και επειδή ο ΠΑΟΚ θα είναι κουρασμένος. Πρέπει να το εκμεταλλευτούμε αυτό».

 

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News