Ο Άρης κερδίζει τον Ατρόμητο και αγκαλιάζει το πρώτο πρωτάθλημα του 1928

To καλοκαίρι του 1928 ο Άρης κατέκτησε το πρώτο από τα τρία πρωταθλήματά του (τα άλλα δύο το 1932 και το 1946). Η ομάδα της Θεσσαλονίκης θριάμβευσε στο πρώτο επίσημο πρωτάθλημα Ελλάδας με έξι βαθμούς, έχοντας στη σύνθεση του παίκτες όπως τους Κατράντζο, Λεονταρίδη, Αγγελάκη, Οπλοποιό και Κλεάνθη Βικελίδη.

Για να φτάσει όμως στην κατάκτηση του τίτλου χρειάστηκε να νικήσει στις 17 Ιουνίου 1928, σαν σήμερα, τον πρωταθλητή Αθηνών Ατρόμητο με σκορ 3-1 στο γήπεδο του Ηρακλή.

Ο Άρης είχε κερδίσει 3-1 τον Ατρόμητο και στην Αθήνα, αλλά είχε χάσει 3-2 στην έδρα του πρωταθλητή Πειραιά Εθνικού. Γι΄αυτό και η νίκη αυτή στη Θεσσαλονίκη ήταν καθοριστική. Μία εβδομάδα αργότερα νίκησε και τον Εθνικό και πανηγύρισε το πρώτο του πρωτάθλημα.

Διαβάστε πως περιέγραφε ο Τύπος της εποχής το παιχνίδι του Άρη με τον Ατρόμητο:

«Περισσότεροι των 8.000 θεατών παρακολούθησαν το απόγευμα εις στον στίβον του Ηρακλέους τον πρώτο αγώνα του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος Ελλάδος εις την πόλιν μας, μεταξύ των ομάδων Άρεως, πρωταθλήτρια της πόλεως μας, και του Ατρομήτου, πρωταθλήτριας Αθηνών.  Εις το 20΄ από ένα ωραίο σουτ του Αγγελάκη, ο Άρης έχει το πρώτο του τέρμα. Από το σημείον αυτό ο αγώνας γίνεται ζωηρότερος αλλά η υπεροχή του Άρεως δεν κάμνει ούτε ένα βήμα υποχωρήσεως…

Εις το 25′ του Β’ μέρους παρά την προσπάθεια του Καλτέκη, αποκρουσθείσης υπό του τερματοφύλακος, η σφαίρα περιήλθον εις την κατοχή του Λεονταρίδου ο οποίος εξαποστέλλων αυτήν εις τα δίκτυα εσημείωνε το δεύτερο τέρμα του Άρεως υπό την γενικήν ανακούφισην. Το τρίτο εσημειώθει και πάλιν υπό του Λεονταρίδου εις το 38′ και ένα λεπτόν αργότερα από ένα μπέναλτυ εις βάρος των πρωταθλητών μας έδιδε εις τον Ατρόμητον το τέρμα της τιμής».

Η σύνθεση του Άρη ήταν η ακόλουθη: Κατράντζος, Οπλοποιός, Γιακουμής, Κοσματόπουλος, Βικελίδης Κ., Κατσαούνης, Κολωνιάρης, Αγγελάκης, Λεονταρίδης, Καλτέκης, Βογδάνου.

Η σύνθεση στη φωτογραφία:

Αριστερά επάνω: Ιορδάνης Βογδάνου, Χρήστος Λεονταρίδης, Μηνασιάν Ζαρέν, Νίκος Αγγελάκης, Βασίλης Ιωαννίδης.

Αριστερά στη μέση: Παναγιώτης Κατσαούνης, Κώστας Βικελίδης, Ιάκωβος Γιακουμής

Αριστερά κάτω: Ιωάννης Νακόπουλος, Νίκος Κατράντζος, Δημήτρης Οπλοποιός

Προπονητής ήταν ο Γερμανός Τόμας Κέσλερ

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News