ΛΑΜΙΑ-ΑΡΗΣ 1-0 (0-0): Επικός Σαράνοφ έστειλε τη Λαμία στα ημιτελικά και τον Άρη στην... κόλαση!

ΛΑΜΙΑ-ΑΡΗΣ 1-0 (0-0): Ο Άρης δεν κατάφερε να βρει δίχτυα δύο φορές από τη βούλα του πέναλτι και η Λαμία πανηγύρισε με γκολ του Τζανετόπουλου στο 118′ ιστορική πρόκριση στα ημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδος με 1-0.

Μια χρυσή κεφαλιά του Άνταμ Τζανετόπουλου από κόρνερ του Προβυδάκη στο 118′ της παράτασης και η ιστορική απόκρουση του Σαράνοφ στο πέναλτι του Μπρούνο Γκάμα στο τελευταίο λεπτό της παράτασης έστειλε την Λαμία στους 4 τους Κυπέλλου Ελλάδας και τον Άρη στο καναβάτσο!

Η ομάδα της Φθιώτιδας κράτησε το μηδέν για 300 λεπτά κόντρα στον Άρη σε τρία διαδοχικά παιχνίδια και αφού γλίτωσε το γκολ από το χαμένο πέναλτι του Καμαρά στο 16′, χτύπησε σαν «σκορπιός» λίγο πριν από την εκπνοή της παράτασης κι ενώ το ματς φαινόταν να οδηγείται στα πέναλτι! Στο τελευταίο λεπτό του αγώνα ο Άρης έχασε σπάνια ευκαιρία με τον Ιτούρμπε. Αμέσως μετά κέρδισε πέναλτι με τον Μπρούνο Γκάμα, αλλά ο ήρωας Σαράνοφ είπε όχι στον Πορτογάλο!

Το χαμένο πέναλτι του Καμαρά

Ο Άρης ξεκίνησε με τις καλύτερες προοπτικές το παιχνίδι, καθώς μετά από 15 αναγνωριστικά λεπτά χωρίς φάση, ο Μπερτόγλιο κέρδισε πέναλτι από μαρκάρισμα του Μπεχαράνο. Οι ποδοσφαιριστές της Λαμίας διαμαρτυρήθηκαν στον διαιτητή Καραντώνη, αλλά η απόφασή του δεν άλλαξε. Ο Καμαρά ανέλαβε την εκτέλεση καθώς ο Μπρούνο Γκάμα ήταν στον πάγκο, ξεγέλασε τον Σαράνοφ, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ!

Η Λαμία αναθάρρησε από την άστοχη εκτέλεση, πήρε μέτρα και στο 21′ ο Τάιρον βρέθηκε σε θέση βολής στην περιοχή, αλλά το σουτ που εξάπελυσε, απομάκρυνε ο Σιαμπάνης. Στη φάση αυτή ο Ισπανός επιθετικός τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε.

Είπε όχι σε αυτογκόλ το VAR

Ο Άρης ξεκίνησε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και μόλις στο 48′ από ένα χτύπημα φάουλ ο Εντιαγέ βρέθηκε αμαρκάριστος στη μικρή περιοχή του Σαράνοφ, αλλά έστειλε την μπάλα πάνω στον Σέρβο τερματοφύλακα με κεφαλιά.

Λίγο αργότερα από ένα λάθος του Ματέο Γκαρσία, ο Τζανδάρης σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Η μεγάλη ευκαιρία όμως του Άρη χάθηκε στο 66′. όταν σε μία επίθεση του Άρη από γύρισμα του Τζανδάρη, η μπάλα πήρε πορεία προς την εστία κι εκεί την μπλόκαρε με υπερένταση ο Σαράνοφ. Οι παίκτες του Άρη διαμαρτυρήθηκαν για αυτογκόλ υποστηρίζοντας ότι πέρασε την γραμμή, το VAR δεν είδε παράβαση και το ματς συνεχίστηκε. 

Πήγαν στην παράταση

Μετά από τρία 90λεπτα σε έξι μέρες, οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην διαδικασία της παράτασης, όπου ο Άρης συνέχισε να έχει μια υπεροχή, προσπαθώντας να γίνει απειλητικός απέναντι στον Σαράνοφ. Στο 105΄ο γκολκίπερ της Λαμίας σταμάτησε εντυπωσιακά απευθείας φάουλ του Ματίγια.  Η παράταση ήταν επιθετικός μονόλογος για τον Άρη, που δεν έβρισκε όμως στόχο.

ΛΑΜΙΑ: Σαράνοφ, Τζανετόπουλος, Αντέτζο, Προβυδάκης, Σαραμαντάς (86′ Άνχελ Μαρτίνεθ), Μπεχαράνο, Τζανδάρης, Μπανγκουρά, Τάιρον (30′ Νούνιες), Ρόμανιτς (106′ Τσούκαλος), Καραμάνος (78′ Αραμπούλι).

ΑΡΗΣ: Σιαμπάνης, Σούντγκρεν, Γκάνεα, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Λούκας Σάσα, Εντιαγέ (92′ Ματίγια), Μαντσίνι (109′ Μάνος), Γκαρσία (75′ Μπρούνο Γκάμα), Μπερτόγλιο (66′ Ιτούρμπε), Καμαρά. 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News