Άρης: Τα δεδομένα για το ρόστερ της σεζόν 2022-23 - Ποιοί μένουν, ποιοί φεύγουν

Άρης: Τα δεδομένα για το ρόστερ της σεζόν 2022-23 – Ποιοί μένουν, ποιοί φεύγουν | SuperLeague | Μεταγραφές

Ο Άρης έκανε εξαιρετική σεζόν με εντυπωσιακό φινάλε, δεδομένων των προβλημάτων που αντιμετώπισε, ειδικά με την τιμωρία αφαίρεσης έξι βαθμών. Δύο λεπτά σημεία θα μπορούσαν να είχαν κάνει ακόμα καλύτερα τα πράγματα. Ο ευρωπαϊκός αποκλεισμός με το καλημέρα και η αποτυχία να φτάσει στους «4 του Κυπέλλου, όπου θα αντιμετώπιζε τον Παναθηναϊκό.

Μάντζιος και Μπούργος έφεραν τελικά το καράβι σε ευρωπαϊκό λιμάνι, αλλά για τη νέα σεζόν όλα είναι ρευστά και το δείχνει ο αστερίσκος στον τίτλο. Αν επιτραπούν οι μεταγραφές ο Άρης θα αλλάξει πρόσωπο σε μεγάλο βαθμό, διαφορετικά θα πρέπει να ανανεώσει όσους έχουν υπομονή να τον περιμένουν για να μην αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα. 

Αν υποθέσουμε ότι ο Άρης θα κάνει μεταγραφές οι σκέψεις για την επόμενη σεζόν είναι οι ακόλουθες:

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ

Χουλιάν Κουέστα: Ο Ισπανός έχει ήδη συμφωνήσει με τον ΑΠΟΕΛ κι έχει πει στα αποδυτήρια ότι αποχωρεί. Ο Γιούρι Λοντίγκιν είναι προ των πυλών, αλλά οι καλές εμφανίσεις του Κουέστα στα πλέι οφ, ίσως οδηγήσουν σε μια τελευταία συζήτηση. 

Μάριος Σιαμπάνης: Έχει συμβόλαιο για έναν ακόμη χρόνο και θα είναι το Νο2 στη νέα σεζόν. Ο Μπούργος τον πιστεύει και μην ξεχνάμε ότι ήταν τερματοφύλακας. 

Ντένις Ντε Μάτος: Ο Βραζιλιάνος δεν επιβεβαίωσε τις συστάσεις και ο Άρης θα προσπαθήσει να λύσει το συμβόλαιο μαζί του. 

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ

Γιώργος Δεληζήσης: Το συμβόλαιο του αρχηγού ολοκληρώνεται και δύσκολα θα συνεχίσει στην ομάδα παρά τη δική του βούληση να κλείσει την καριέρα του στον Άρη. 

Φαμπιάνο Λέισμαν: Ο Βραζιλιάνος ήταν από τους κορυφαίους της σεζόν. Θα είναι και πάλι ο στυλοβάτης της άμυνας. 

Λούμορ Αγκμπενιένου: Ο Γκανέζος δεν κατάφερε να βρει θέση βασικού και στο τέλος έχασε και τη θέση του στο rotation. O Άρης θα ήθελε να λύσει τη συνεργασία μαζί του, αλλά και ο ίδιος θέλει να πάει σε ομάδα που θα παίζει. 

Γιοάν Μπεναλουάν: Ο Γάλλος στόπερ θα αποχωρήσει από τον Άρη μετά από μια χρονιά με λίγες συμμετοχές και παρουσία μόνο ως αναπληρωματικού από τον Μπούργος για να κρατάει η ομάδα τη νίκη. 

Εμάνουελ Σάκιτς: Έπαιξε ελάχιστα, αποχαιρέτησε την ομάδα, όμως ο Θόδωρος Καρυπίδης σκέφτεται να του προσφέρει ένα συμβόλαιο εκτιμώντας το πάθος και τον επαγγελματισμό του. Θα είναι μπακ απ στο δεξί άκρο, αν τελικά μείνει. 

Κρίστι Γκάνεα: Έδωσε μεγάλη μάχη και τελικά κράτησε τη θέση του στο αριστερό άκρο. Είναι μέσα στους δύο-τρεις με τους οποίους ο Άρης συζήτησε για ανανέωση. 

Ντάνιελ Σούντγκρεν: Ήταν σταθερός και πολύτιμος, χρίστηκε διεθνής, αλλά οι υψηλές απαιτήσεις του τον οδηγούν εκτός ρόστερ. Είχε μία κρίση με τη διοίκηση που την ξεπέρασε, όμως στο τέλος έχασε τη θέση του. Η πιάτσα έχει βουήξει ότι πάει στην ΑΕΚ.

Σαλέμ Εμπακατά: Δεν έχει την ποιότητα του Σούντγκρεν, αλλά έχει πολύ μικρό κασέ και ο Μπούργος τον πιστεύει. Τον έχρισε βασικό και ο Κονγκολέζος σκόραρε στο τελευταίο παιχνίδι του. Προορίζεται γα βασικός. 

Κυριάκος Ασλανίδης: Ο νεαρός είναι μία εντός και μία εκτός ρόστερ. Λογικά θα πάρει την ευκαιρία να ακολουθήσει την προετοιμασία. 

Παναγιώτης Σεγκιέργκης: Από τη δεύτερη ομάδα, περιμένει μία ευκαιρία.

Χρήστος Μαρμαρίδης: Κι αυτός από την δεύτερη ομάδα, ελπίζει ότι ο Μπούργος θα κοιτάξει προς το μέρος του. 

Γιάκουμπ Μπράμπετς: Ο κορυφαίος της άμυνας μαζί με τον Φαμπιάνο. Έχει προκαλέσει πολλά βλέμματα, αλλά δύσκολα ο Άρης θα πειστεί να τον παραχωρήσει, καθώς ο Μπούργος θέλει την ησυχία του. 

ΜΕΣΟΙ

Μπρούνο Γκάμα: Ο αρχηγός πρόσφερε τα πάντα στον Άρη και τον ανέβασε ένα σκαλοπάτι. Σε ηλικία 35 χρόνων αποχωρεί, ο ίδιος πιστεύει ότι έχει ακόμα δύο καλά χρόνια. 

Σεϊκ Ντουκουρέ: Θα συνεχίσει στο ρόστερ και έχει να δώσει κι άλλα όσο αφήνει πίσω τους τραυματισμούς του. Στα πλέι οφ ήταν βασικός. 

Χαβιέρ Ματίγια: Επί Μπούργος οι συνθήκες τον έβγαλαν από το περιθώριο και στα 34 του χρόνια βοήθησε σημαντικά. Ο Άρης έχει κάνει ήδη μία συζήτηση μαζί του για να ανανεώσει. 

Λιρίν Ντουάρτε: Πέρασε και δεν ακούμπησε στα τρία χρόνια που ανήκει στο κλαμπ. Αποχωρεί και ο Άρης απαλάσσεται από ένα βαρύ συμβόλαιο. 

Λούκας Σάσα: Ο Βραζιλιάνος δεν ξεκίνησε καλά αλλά ανέβηκε στη συνέχεια. Θα είναι στους βασικούς και στη νέα σεζόν. 

Χουάν Ιτούρμπε: Στο τέλος της σεζόν έδειξε δείγματα της μεγάλης κλάσης του. Με τον Μπούργος άλλαξε πρόσωπο, θα έχει σημαντικό ρόλο και στη νέα χρονιά.

Λουίς Πάλμα: Ο πιτσιρικάς από την Ονδούρα ξεπετάχτηκε στο τέλος και διαδραμάτισε σοβαρό ρόλο στην επική ανατροπή επί της ΑΕΚ. Το μέλλον είνα δικό του αν δουλέψει στην προετοιμασία. 

Ντάνιελ Μαντσίνι: Ο MVP της φετινής περιόδου. Ουσιαστικός, σημαντικός, αγωνιστικός, κάλυψε χιλιόμετρα κι έπαιξε με ψυχή. Αν είχε και το εύκολο γκολ θα ήταν άριστος. Ήδη έχουν φτάσει στα γραφεία της ΠΑΕ προτάσεις για αγορά. 

Μπαντού Εντιαγέ: Δεν είχε ξεκάθαρο ρόλο και διάρκεια στο παιχνίδι του. Έκανε κάποια εκπληκτικά ματς, σε κάποια άλλα ήταν σκιά του εαυτού του. Το μέλλον του είναι αβέβαιο. Ο Άρης θα συζητήσει αν έρθει πρόταση. 

Ματέο Γκαρσία: Δεν ήταν η χρονιά του, αντιμετώπισε πολλά προβλήματα και δεν θύμισε ποτέ τον Ματέο της πρώτης χρονιάς στον Άρη. Εχει μεγάλες δυνατότητες, ο προπονητής τον πιστεύει, αλλά πρέπει να ωριμάσει. 

Ίζετ Χάιροβιτς: Μία ακόμη αποτυχημένη μεταγραφή. Ο Βόσνιος δεν βοήθησε καθόλου, ο Άρης θα ήθελε πολύ να τερματίσει το συμβόλαιό του. 

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ

Αμπουμπακάρ Καμαρά: Το πιο βαρύ συμβόλαιο, έχει στοιχεία μεγάλου παίκτη, αλλά δεν ήταν ο γκολτζής που περίμεναν οι φίλοι του Άρη. Ωστόσο αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ, είναι εξαιρετικά διαδραστικός για το παιχνίδι της ομάδας του και όταν λείπει είναι χτυπητή η απουσία του. Έχει συμβόλαιο και ο Άρης ψάχνει τον παρτενέρ του στην επίθεση, εκτός κι αν οι τελευταίες του εμφανίσεις προκαλέσουν το ενδιαφέρον κάποιας ομάδας. 

Κρίστιαν Λόπεθ: Αποχωρεί έχοντας αγωνιστεί ελάχιστα, καθώς μετά τον σοβαρό τραυματισμό του δεν έπεισε ούτε τον Μάντζιο, ούτε τον Μπούργος. 

Δημήτρης Μάνος: Σε μια χρονιά με τόσο οξύ πρόβλημα στο σκοράρισμα, έπρεπε να είχε αρπάξει την ευκαιρία. Αποχαιρετά κι αυτός την ομάδα. 

Μοχάναντ Άλι: Ο Ιρακινός ήταν ο μεγάλος άτυχος της χρονιάς. Είχε σοβαρό τραυματισμό και δεν μπόρεσε να βοηθήσει ποτέ. Λογικά θα λύσει το συμβόλαιό του. 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News