Άρης-Παναθηναϊκός 0-0: Όρθιος στο Βικελίδης ο λαβωμένος Παναθηναϊκός

Αν περιμέναμε τα πλέι οφ για να δούμε ποδόσφαιρο, τζάμπα περιμέναμε. Αρης και Παναθηναϊκός αλληλοεξουδετερώθηκαν στο Κλεάνθης Βικελίδης, αλλά σαφώς κερδισμένος φευγει από τη Θεσσαλονίκη ο Παναθηναϊκός, που στάθηκε όρθιος παρά τις πολλές και σημαντικές ευκαιρίες και με το 0-0 δεν επέτρεψε στον Άρη να εκμεταλλευτεί την έδρα του, όπως στον πρώτο γύρο και να αυξήσει τη διαφορά.

Ο Παναθηναϊκός με 3-4-3 έκλεισε τους διαδρόμους, εγκλώβισε τον Άρη που ήταν σε μέτρια μέρα και παρά το γεγονός πως δεν απείλησε ιδιαίτερα, κράτησε και χωρίς μεγάλη δυσκολία το μηδέν στην άμυνα του. Προφανώς οι δύο ομάδες διατηρούν ανοιχτούς λογαριασμούς για τη συνέχεια των πλέι οφ, καθώς έμειναν κοντά στη βαθμολογία.

Το ντέρμπι των απουσιών

Το ματς στο Κλεάνθης Βικελίδης σημαδεύτηκε από τις απουσίες. Ο Χερμάν Μπούργος δεν είχε στην διάθεσή τους τραυματίες Μαντσίνι και Μάνο, αλλά και τους Σάκιτς, Λούμορ και Δεληζήση, που ταλαιπωρούνται από ίωση, ενώ ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς μέτρησε… 12 απουσίες.

Η ίωση έθεσε νοκ άουτ τους Χουάνκαρ, Γκατσίνοβιτς, Ρούμπεν Πέρεθ, Κουρμπέλη, Βιτάλ, Χατζηγιοβάνη, Ξενόπουλο και Χατζηθεοδωρίδη, ενώ εκτός έμειναν οι τραυματίες Ιωαννίδης, Βέλεθ, Μακέντα και Λούντκβιστ.

Με τα δεδομένα αυτά, ο Γιοβάνοβιτς γύρισε το σύστημα από 4-3-3, σε 3-4-3 και αιφνιδίασε τον Άρη, που σχεδόν για όλο το πρώτο ημίχρονο έδειξε εγκλωβισμένος στις σφιχτές γραμμές του Παναθηναϊκού, χωρίς το γνωστό συνδυαστικό ποδόσφαιρο και με ελάχιστες κάθετες. Αντίθετα ο Παναθηναϊκός ήλεγχε το παιχνίδι κι έχασε μια καλή ευκαιρία με τον Πούγγουρα που βρήκε σε ετοιμότητα τον Κουέστα. Ωστόσο οι φιλοξενούμενοι ήταν αρκετά πίσω στο δικό τους κομμάτι και δεν μπορούσαν να βγουν γρήγορα στην επίθεση.

Η μεγάλη ευκαιρία του Εντιαγέ

Ότι δεν έκανε για 45 λεπτά ο Άρης το έκανε μέσα σε δύο λεπτά στην έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. Από ένα φάουλ στο 48′ ο Εντιαγέ έπιασε στον ύπνο όλη την άμυνα του Παναθηναϊκού, αλλά με κεφαλιά έστειλε την μπάλα πάνω στον Μπρινιόλι που έδιωξε σε κόρνερ.

Απάντησε ο Σάντσες στις ευκαιρίες

Ωστόσο ο Παναθηναϊκός ισορρόπησε γρήγορα και στο 67΄έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Σάντσες που πλάσαρε μόλις άουτ. Ο Μπούργος άργησε να κάνει αλλαγές και ουσιαστικά έμεινε με την προσθήκη του Μπερτόγλιο, ενώ ο Γιοβάνοβιτς που δεν είχε και πολλές επιλογές, προσπαθησε να αλλάξει τον ρυθμό με τον Μαουρίτσιο.

ΑΡΗΣ (Χερμάν Μπούργος): Κουέστα, Σούντγκρεν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Γκάνεα, Λούκας Σάσα, Ματίγια, Εντιαγέ (67′ Μπερτόγλιο), Ιτούρμπε, Μπρούνο Γκάμα (86′ Πάλμα), Καμαρά.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Σάρλια, Κώτσιρας, Σάντσες, Αλεξανδρόπουλος, Βιγιαφάνιες (75′ Μαουρίτσιο), Παλάσιος, Αϊτόρ, Καρλίτος (83′ Βαγιανίδης).

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News