Άρης: Μια σκέψη και μια ελπίδα για τις κλειστές άμυνες

Το πρόβλημα του Άρη με τις συμπαγείς άμυνες επανήλθε και ο Χερμάν Μπούργος ψάχνει λύσεις για τα πλέι οφ της Super League

Η ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό στο «Κλεάνθης Βικελίδης» επανέφερε το γνωστό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Άρης όλη τη χρονιά με τις κλειστές άμυνες και προκάλεσε προβληματισμό στον Χερμάν Μπούργος, που μέχρι και το παιχνίδι αυτό δεν τον είχε αγγίξει. 

Ο Άρης συνάντησε πολλά προβλήματα από τις επιλογές του Γιοβάνοβιτς και έκανε μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού ευκαιρίες για να σκοράρει. 

Είναι γεγονός πως ο Αργεντινός τεχνικός δεν έχει τον χρόνο που θέλει για να δουλέψει πάνω στο γνωστό πρόβλημα, από την άλλη πλευρά αποδεικνύεται πως ίσως είναι και αξεπέραστο, δεν το έλυσε όλη τη σεζόν. 

Λύσεις από πρόσωπα

Τι μπορεί να κάνει τώρα; Ο Μπούργος εκμεταλλεύεται αυτή τη διακοπή του πρωταθλήματος κάνοντας κάποιες σκέψεις. Επί της ουσίας όμως φαίνεται ότι ίσως μόνο τα πρόσωπα μπορούν να δώσουν λύσεις. Οι ίδιοι δηλαδή οι ποδοσφαιριστές να δώσουν κάτι παραπάνω, να λειτουργήσουν πιο έξυπνα, να βγάλουν την πίεση από το μυαλό τους. Ο Άρης πνίγεται μπροστά σε κλειστές άμυνες, παγιδεύεται και μερικές φορές οι παίκτες του δεν βλέπουν καθαρά. 

Επομένως η πιθανολογούμενη επιστροφή του Μαντσίνι είναι ένα όπλο που μπορεί να βοηθήσει στο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα, όπου ο Άρης πρέπει να ετοιμάζεται για ένα ακόμα ματς με αντίπαλο φουλ άμυνα. Ο Μπούργος ελπίζει επίσης ότι οι συμπατριώτες του Μπερτόγλιο και Ματέο Γκαρσία μπορούν να δώσουν πράγματα, κάτι που δεν το έχουν κάνει ακόμα. 

Αλλά και από σχηματισμό

Πέρα από αυτά υπάρχει και μία σκέψη ακόμα. Το ενδεχόμενο να γυρίσει σε τριάδα την άμυνα. Είναι ένας σχηματισμός που αρέσει στον Μπούργος, αλλά δεν είχε χρόνο να δουλέψει με τους παίκτες του κι αυτό είναι πρόβλημα. Τίποτε δεν πρέπει να αποκλείεται, όσο γίνεται προσπάθεια επί χάρτου για να βρεθούν λύσεις. Για τη νέα σεζόν, πολλά θα αλλάξουν, με την προϋπόθεση ότι ο Άρης θα έχει το πράσινο φως για μεταγραφές. Μέχρι τότε όμως μια σκέψη και μια ελπίδα.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News