Άρης Μεταγραφές: Ο σκελετός της Ευρώπης και ο μεταγραφικός χάρτης

Την Τετάρτη και την Πέμπτη οι ποδοσφαιριστές του Άρη έχουν και πάλι ραντεβού για εργομετρικές εξετάσεις, καθώς στις 28 Ιουνίου αναχωρούν για την Αυστρία για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας και τα φιλικά παιχνίδια. 

Ο Άρης προχωράει τον μεταγραφικό σχεδιασμό έχοντας πλέον την άνεση να χειριστεί τις ανανεώσεις και ήδη έχει έναν βασικό σκελετό, πάνω στον οποίο θα στηριχθεί τουλάχιστον στα δύο πρώτα ευρωπαϊκά παιχνίδια, όπου θέλει με κάθε τρόπο την πρόκριση, καθώς θα είναι και στο γκρουπ των δυνατών. 

Tι έχει στα χέρια του ο Μπούργος, τι ψάχνει μαζί με τον Καρυπίδη… 

Τι έχει στη διάθεσή του ο Χερμάν Μπούργος και τι ψάχνει ο Θόδωρος Καρυπίδης;

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ: Στους τερματοφύλακες ανανέωσε ο Κουέστα που θα είναι και ο βασικός γκολκίπερ, συνεχίζει ο Σιαμπάνης, καθώς έχει έναν ακόμη χρόνο συμβολαίου, ενώ ο Άρης θα κινηθεί για έναν ακόμα κίπερ, αν συμφωνήσει να λύσει το συμβόλαιό του ο βραζιλιάνος Ντένις. 

ΑΜΥΝΑ: Εδώ ο Άρης έχει σχεδόν κλεισμένες τις θέσεις και αισθάνεται άνετος. Οι δύο κεντρικοί αμυντικοί Μπράμπετς και Φαμπιάνο θα συνθέσουν και πάλι το δίδυμο. Ο Μπεναλουάν αποχωρεί, ενώ σε εκκρεμότητα παραμένει το θέμα της ανανέωσης του Δεληζήση. Δύο μικρούς θα πάρει ο Μπούργος στην προετοιμασία, επομένως θα κινηθεί για έναν ή και δύο κεντρικούς αμυντικούς για τον πάγκο. Στο δεξί άκρο της άμυνας υπάρχει ο Εμπακατά, που τελείωσε βασικός τη σεζόν, αλλά ο Άρης προσπαθήσει να αποκτήσει και τον Κολομβιανό Σαντιάγκο Αρίας, που αποτελεί σπουδαία μεταγραφική κίνηση. Μίλησε και με τον Μπόγκνταν Μιλοβάνοφ της Χιχόν, ενώ παρελθόν αποτελεί ο Σούντγκρεν και δεν προχώρησε η ανανέωση του Σάκιτς. Αριστερά, έχει συμφωνήσει ο Μάρβιν Πίρσμαν του ΠΑΣ Γιάννινα, έχει συμβόλαιο ο Λούμορ, αλλά ο Άρης ψάχνει κάτι καλύτερο, ενώ δεν έκανε πρόταση στον Γκάνεα, που συνεχίζει στον Παναθηναϊκό. 

ΜΕΣΑΙΑ ΓΡΑΜΜΗ: Εδώ ο Μπούργος έχει διαθέσιμο τον Λούκας Σάσα (παίχτηκε ένα σενάριο με τον Απόλλωνα Λεμεσού, στηρίζει πολλά στον Ντουκουρέ, για τον οποίο πιστεύει πως με προετοιμασία στα πόδια του θα βελτιωθεί ακόμη περισσότερο, ενώ δεν τα βρίσκει μέχρι τώρα με τον Ματίγια, τον οποίο θέλει ο Μπούργος, αλλά ζητάει διετές συμβόλαιο με υψηλότερες απολαβές. Στο ρόστερ υπάρχει και ο Εντιαγέ, ο οποίος όμως ψάχνει ομάδα (μιλάει με τη Σίβασπορ), καθώς θέλει να παίζει περισσότερο. Ο Άρης θέλει στη γραμμή αυτή ένα εξάρι κι ένα οκτάρι και συνεχίζει τις επαφές. 

ΕΠΙΘΕΣΗ: Εδώ αναμένονται σημαντικές αλλαγές. Τη δεδομένη χρονική στιγμή υπάρχουν οι Ιτούρμπε, Μαντσίνι, Ματέο Γκαρσία, Λουίς Πάλμα και Καμαρά. Για τους Μαντσίνι και Καμαρά είναι πολύ πιθανό το ενδεχόμενο πώλησης με σημαντικά έσοδα για το κλαμπ. Φημολογία υπάρχει και για τον Ματέο Γκαρσία, αλλά έχει μείνει μόνο στο επίπεδο της φήμης. Αποχώρησε ο Μπερτόγλιο, ο Μάνος, ο Κριστιάν Λόπεθ, ο Ντουάρτε (πέρασε και δεν ακούμπησε) και εκκρεμεί το θέμα του Μπρούνο Γκάμα, που δύσκολα θα μείνει. Εδώ αναμένονται σημαντικές ανακατατάξεις. Ο Άρης ψάχνει για δύο σέντερ φορ, ακόμη κι αν μείνει ο Καμαρά, θέλει δύο ακόμη εξτρέμ και έναν επιτελικό μέσο. Επαφές έχουν γίνει πολλές στην Ισπανία, βασικοί στόχοι είναι ο Ισπανός Ρόρο Ρικέλμε και ο Βραζιλιάνος Μάρκος Πάουλο και αναμένεται η απάντηση της Ατλέτικο Μαδρίτης. Ο Άρης έχει εξετάσει ένα σωρό εξαιρετικούς νεαρούς, όπως οι Καμέγιο και Βαγιέχο, αλλά όλοι αποτελούν δύσκολες περιπτώσεις, ενώ έχει δει και από την Σοσιεδάδ τον 21χρονο στόπερ Πατσέκο και τον 20χρονο χαφ Ρόμπερτ Ναβάρο.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News