Άρης Μεταγραφές: Ο Ελ Χατζί Μπα που κόπηκε και το σοκ της πρώτης μεταγραφής στη Σάντερλαντ

Ο Μαυριτανός Ελ Χατζί Μπα (συμπαίκτης του Αμπουμπακάρ Καμαρά στην εθνική ομάδα της χώρας του) μπήκε στο σκάουτινγκ της ΠΑΕ Άρης για μια θέση στη μεσαία γραμμή, αλλά πολύ δύσκολα θα προχωρήσει η περίπτωσή του, καθώς στην Αλκμήνης έχουν βρει κάτι καλύτερο και περιμένουν απάντηση. 

Ωστόσο έχει ενδιαφέρον η πρώτη μεταγραφή του Ελ Χατζί Μπα στην Σάντερλαντ από τις ακαδημίες της Χάβρης (στα 29 του τώρα αγωνίζεται στη Γκινγκάμπ, με την οποία ολοκληρώνεται το συμβόλαιο του).

Σε ηλικία 20 χρόνων πήγε στις «μαυρόγατες» και έπαθε σοκ από το μέγεθος του κλαμπ! «Προσγειώθηκα σε έναν άλλο κόσμο. Στη Χάβρη ήμασταν μια ταπεινή ομάδα της Ligue 2 και ξαφνικά όλα μπροστά μου πολλαπλασιάστηκαν σε μέγιστο βαθμό. Οι εγκαταστάσεις ήταν εξωπραγματικές. Το κλαμπ είχε τρεις πισίνες, η μία ολυμπιακών διαστάσεων, είχε ένα σωρό τζακούζι, είχε… 10 φυσιοθεραπευτές. Στο πάρκινγκ είχε μόνο Μπέντλεϊ και Φεράρι, ενώ στη Χάβρη οδηγούσαμε Κλιό ή Κόρσα! Τσιμπούσα τον εαυτό μου να δω μήπως είμαι στην Τσέλσι ή τη Γιουνάιτεντ. Το όνομα της Σάντερλαντ στη Γαλλία δεν έλεγε τίποτε, αλλά στην Αγγλία ήταν μεγάλη δύναμη», είχε πει ο Ελ Χατζί Μπα και πρόσθεσε κι άλλα ωραία παρασκήνια:

«Μόλις υπέγραψα ήρθε ένας εκπρόσωπος τηλεφωνικής εταιρίας και μου είπε να διαλέξω ανάμεσα σε δύο συσκευές. Όταν είδε πως δίσταζα, μου έδωσε και τις δύο! Την άλλη μέρα πήγα να διαλέξω αυτοκίνητο. Τελικά πήρα μόνο… ένα», είπε γελώντας. «Κάποιοι παίκτες στα αποδυτήρια έβγαζαν 300.000 ευρώ το μήνα!

Ο Μπα έπαιξε μόλις τρία παιχνίδια με την Σάντερλαντ, έβαλε ένα γκολ στο ντεμπούτο του και μετά πήγε στη δεύτερη ομάδα για να δοθεί τελικά δανεικός στη Μπαστιά. 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News