Άρης Μεταγραφές: 12 παίκτες κρέμονται σε... μια κλωστή!

Την ώρα που ο Άρης θα ξέρει τις επόμενες επτά μέρες αν θα αγωνίζεται και στη νέα αγωνιστική περίοδο στο Europa Conference League, παραμένει σε καθεστώς ομηρίας, όσο το CAS δεν ανακοινώνει την απόφασή του για την υπόθεση του Φιορίντ Ντουρμισάι με διαδοχικές αναβολές!

Ούτε λίγο ούτε πολύ, στον Άρη έχουν δοθεί 11 αναβολές για την περιβόητη υπόθεση για την οποία έχει τιμωρηθεί αρχικά με απαγόρευση μεταγραφών για έναν χρόνο. Η ποινή είναι σε αναστολή και η επόμενη προθεσμία λήγει στις 18 Μαϊου.

Ο Άρης λοιπόν ελπίζει να σταματήσουν οι αναβολές στις 11, την ίδια όμως στιγμή έχει και 12 συμβόλαια ποδοσφαιριστών που λήγουν στο τέλος Ιουνίου και κανείς δεν ξέρει αν θα ανανεωθούν.

Δεκατρείς ποδοσφαιριστές περιμένουν απάντηση για την επόμενη μέρα της καριέρας τους: Μπρούνο Γκάμα, Ντάνιελ Σούντγκρεν, Χαβιέρ Ματίγια, Φακούντο Μπερτόγλιο, Εμάνουελ Σάκιτς, Χούλιαν Κουέστα, Γιοάν Μπεναλουάν, Γιώργος Δεληζήσης, Κριστιάν Γκάνεα, Δημήτρης Μάνος, Κριστιάν Λόπεθ και Λίριν Ντουάρτε.

Νωρίτερα αποχώρησε ο Τζίμι Τζέγκο και έλυσε περιπετειωδώς το συμβόλαιό του ο Μήτρογλου. Από αυτούς οι μισοί ξέρουν τη μοίρα τους. Δεν πρόκειται να συνεχίσουν στον Άρη ακόμη και στο χειρότερο ενδεχόμενο που θα απαγορευθούν οι μεταγραφές. Υπάρχουν όμως και κάποιοι που περιμένουν να μάθουν τι θα τους προτείνει ο Άρης σε περίπτωση που το CAS ανάψει το πράσινο φως.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τη δεδομένη χρονική στιγμή αν το Διεθνές Αθλητικό Δικαστήριο επιστρέψει στον Άρη να κάνει μεταγραφές με οποιονδήποτε τρόπο, είτε τον δικαιώσει, είτε μετατρέψει την ποινή, είτε δώσει νέες αναβολές, τότε κανένας ποδοσφαιριστής δεν θα παραμείνει στο ρόστερ.

Βέβαια αυτό είναι ρευστό. Πολλά μπορεί να αλλάξουν στον σχεδιασμό, είναι αποφάσεις που μπορεί να γυρίσουν τούμπα από μέρα σε μέρα. Ακόμη και από το ενδεχόμενοι να χαλάσει μια μεταγραφή και να αλλάξουν οι συσχετισμοί.

Θεωρητικά υπάρχον πέντε βασικοί ποδοσφαιριστές:

– Ο Μπρούνο Γκάμα έχει αποφασίσει να σταματήσει το ποδόσφαιρο και θα αποχωρήσει από τον Άρη

– Ο Ντάνιελ Σούντγκρεν είχε πολύ υψηλές οικονομικές απαιτήσεις και με τα δεδομένα αυτά δύσκολα μπορεί να μείνει, τη στιγμή που ο ίδιος θέλει να εξαργυρώσει τις δύο καλές του χρονιές.

– Ο Χουλιάν Κουέστα εξετάζει προσφορές καθώς ο Άρης δεν τον έχει πλησιάσει ακόμα. Ο Λοντίγκιν βρίσκεται άλλωστε στο στόχαστρο του Άρη.

– Ο Χαβιέρ Ματίγια έχει ήδη επαφές με ομάδες για να συνεχίσει την καριέρα του.

– Ο Κρίστι Γκάνεα δύσκολα θα βρει θέση εφόσον υλοιποηθεί η μεταγραφή του Πίρσμαν από τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Από κει και πέρα ο Μπερτόγλιο έχει ήδη συμφωνήσει με τον Αστέρα Τρίπολης, ενώ έχει αποφασιστεί να μην ανανεωθούν τα συμβόλαια των Μπεναλουάν, Σάκιτς, Μάνου, Δεληζήση, Λόπεθ και Ντουάρτε. Ειδικά για τους δύο τελευταίους, που έχουν αγωνιστεί ελάχιστα, δεν υπάρχει η παραμικρή σκέψη να συνεχίσουν. 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News