ΑΡΗΣ-ΛΑΜΙΑ 0-0: Όρθια η Λαμία στο Βικελίδης και τώρα... καυτή ρεβάνς!

Ο Άρης δεν μπορεί να σκοράρει μέσα στο 2022 και για τρίτο παιχνίδι έμεινε στο μηδέν. Η καθολική υπεροχή, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, δεν πρόσφερε τίποτε στην ομάδα του Άκη Μάντζιου και η λευκή ισοπαλία κόντρα στη Λαμία στο Κλεάνθης Βικελίδης αφήνει την πρόκριση ανοιχτή σε ένα δεύτερο καυτό παιχνίδι στην πρωτεύουσα της Φθιώτιδας. 

Ο Άρης ήταν πολύ καλύτερος σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια, στρίμωξε τη Λαμία στην περιοχή της και μόνο στο πρώτο ημίχρονο είχε 11-0 τελικές. Ωστόσο όποτε έφτανε κοντά στην περιοχή του Σαράνοβ… ζαλιζόταν. Ο γκολκίπερ της Λαμίας ήταν έτοιμος όποτε χρειάστηκε και το πρώτο από τα τρία διαδοχικά παιχνίδια του Άρη με τη Λαμία έληξε χωρίς νικητή.

Μονόλογος Άρη από την αρχή 

Ο Άκης Μάντζιος επέλεξε τον Μάνο στην κορυφή της επίθεσης, μία κίνηση που ίσως δεν περίμενε κανείς και μετατόπισε τον Μαντσίνι στα άκρα της επίθεσης. Ο Μπερτόγλιο και ο Λούμορ ήταν οι άλλες δύο αλλαγές σε σχέση με το τελευταίο παιχνίδι. Ο Μιχάλης Γρηγορίου είχε απουσίες, αλλά επέλεξε μία ενδεκάδα με βασικά στελέχη, που έδειχνε και το ενδιαφέρον του για τον θεσμό.

Από νωρίς ο Άρης πήρε τον έλεγχο και έκλεισε τη Λαμία στην άμυνά της, προσπαθώντας να σκοράρει και να διώξει το άγχος. Ο Μαντσίνι πνίγηκε από το άγχος μόλις στο 2′ όταν έφτασε απέναντι από τον Σαράνοβ, ενώ λίγο αργότερα ο γκολκίπερ της Λαμίας σταμάτησε ένα όμορφο σουτ του Φαμπιάνο.

Ο Άρης συνέχισε να σφυροκοπά την άμυνα της Λαμίας, αλλά δεν είχε και πάλι αποτελεσματικότητα στην τελική προσπάθεια. Στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου ο Άρης αναπτύχθηκε εξαιρετικά, όμως ο Σαράνοβ σταμάτησε το τεχνικό πλασέ του Μπρούνο Γκάμα

Έχασε τον Κουέστα, χτύπησε κι ο Ντένις 

Ο Άρης συνέχισε στο ίδιο μοτίβο και στο δεύετρο ημίχρονο, αλλά πάντα κάτι του έλειπε όταν έφτανε στο τελείωμα της φάσης. Στο 52΄ο Άρης έχασε τον Κουέστα, που έκανε μία μακρινή έξοδο για να προλάβει τον Ρόμανιτς και τραυματίστηκε. Ο Μάντζιος έριξε και τους Εντιαγέ, Ματέο Γκαρσία σε μια προσπάθεια να κάνει ακόμα πιο απειλητική την ομάδα του. Όμως στο 70΄ υπέστη παρόμοιο τραυματισμό και ο Ντένις, που αντικατέστησε τον Κουέστα και αγωνίστηκε τραυματίας στο υπόλοιπο του παιχνιδιού! Ο Άρης δεν κατάφερε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα, ο ρυθμός έπεφτε όσο περνούσε η ώρα και το 0-0 ως τη λήξη, καθώς στο όγδοο λεπτό των καθυστερήσεων ο Λόπεθ έχασε μεγάλη ευκαιρία για να σκοράρει. 

ΑΡΗΣ: Κουέστα (59′ Ντένις), Σούντγκρεν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Λούμορ, Τζέγκο (59′ Εντιαγέ), Λούκας Σάσα, Μπερτόγλιο (73′ Ιτούρμπε), Μαντσίνι, Μπρούνο Γκάμα (59′ Ματέο Γκαρσία), Μάνος (73′ Λόπεθ). 

ΛΑΜΙΑ: Σαράνοβ, Τζανετόπουλος, Γκόλεμιτς, Προβυδάκης, Σαραμαντάς, Νούνιες (94′ Αντέτζο), Μπεχαράνο, Καραμάνος (71′ Μπανγκουρά), Τάιρον (64′ Τζανδάρης), Ρόμανιτς, Αραμπούλι.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News