Άρης: Η εξομολόγηση του Μπούργος στην El Mundo και το παρασκήνιο με τα παρατσούκλια του

Μετά την πρόσφατα εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη του Χερμάν Μπούργος στη La Nacion στην πατρίδα του στην Αργεντινή, ο προπονητής του Άρη έδωσε μία ακόμη εκ βαθέων συνάντευξη στην έγκυρη Εl Mundo, στην οποία αναφέρεται σε όλη την καριέρα του σαν ποδοσφαιριστής και σαν προπονητής, στο πετυχημένο πέρασμα του από τον Άρη και στη σχέση του με τον Σιμεόνε. 

Ο Μπούργος έχει κάνει γκελ με την επιτυχία του Άρη να εξασφαλίσει μια θέση στο Europa Conference League και έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον των media. Ωστόσο ο Αργεντινός αναφέρθηκε με ωραίες ιστορίες στο παρασκήνιο για τα δύο παρατσούκλια που τον συνοδεύουν στην καριέρα του. 

«O πατέρας μου ήταν και κουρέας και θυρωρός. Συνέβη κάτι πολύ αστείο, την εποχή της δεκαετίας του ’80 βγήκαν εκείνες οι μπάντες όπως οι Duran Duran, The Cure κλπ. Όλοι με αυτά τα μαλλιά… Και επειδή ο γέρος μου ήταν κουρέας, του είπα: «Ραμόν, πρέπει να μου κάνεις τα μαλλιά έτσι». Και μου απάντησε: «Δεν έχεις κεφάλι, παιδί μου. Για αυτό το κούρεμα δεν έχεις κεφάλι».

Οι πρώτοι φίλοι μου από τη Μαρ ντελ Πλάτα, πριν πάνε στο Μπουένος Άιρες, με έλεγαν όλοι μεγαλοκέφαλο. Έχω δύο παρατσούκλια: στο ποδόσφαιρο είμαι ο Mono, αλλά στη γειτονιά με λένε Κεφάλι. Γι’ αυτό κατάλαβα ότι ο γέρος μου είχε δίκιο».

«Στον Άρη γνώρισα σπουδαία ανθρώπους – Ζω στο παρόν, το παρελθόν με ωθεί, αλλά μου έχουν μείνει πολλά όνειρα»

Ο Μπούργος μίλησε και για τον Άρη: «Γνώρισα σπουδαίους ανθρώπους. Είπα στους παίκτες: «Ήρθα εδώ για εσάς, γιατί πιστεύω ότι είστε πολύ καλοί ατομικά και διορθώνοντας κάποια πράγματα μπορούμε να φτιάξουμε μια καλή ομάδα». Και ήταν έτσι. Αρχίσαμε να δουλεύουμε και να διορθώνουμε κάποιες ελλείψεις που είχαν ως ομάδα. Ήρθαν και αποτελέσματα, τα οποία ήταν πολύ σημαντικά. Όταν παίζω ή προπονούμαι ζω σε τέτοια κατάσταση συγκέντρωσης που δεν βγαίνω καν έξω. Σπάνια πηγαίνω κάπου γιατί περνάω όλη μέρα σκεπτόμενος, αναλύοντας και δουλεύοντας πράγματα που πρέπει να δώσω στους παίκτες. Καθώς ξέρω γλώσσες, δεν έχω κανένα πρόβλημα. Μιλάμε αγγλικά και μιας και μου αρέσει η γλώσσα, έμαθα κάποια ελληνικά. Μιλάω ιταλικά, αγγλικά και ισπανικά. Έχω παίκτες που μιλούν έως και πέντε γλώσσες. Άρα και ο προπονητής πρέπει να προσαρμοστεί στην τρέχουσα εποχή και στο περιβάλλον που βρίσκεται».

Για το ευρωπαϊκό εισιτήριο στην Conference League, τη διοργάνωση που κέρδισε ο Μουρίνιο με τη Ρόμα και με τον οποίο ο Μπούργος είχε ένα επεισόδιο ρωτήθηκε και απάντησε: «Τίποτα, ζω το παρόν. Το μόνο που θυμάμαι είναι να παίρνω ένα σωρό πρωταθλήματα ως παίκτης, ένα σωρό σαν προπονητής και χρειάζομαι περισσότερα. Πρέπει να πάρω περισσότερα. Αυτό είναι το μόνο που θυμάμαι. Είναι σαν μια βάση για να πιέσεις τον εαυτό σου και πρέπει να συνεχίσεις. Ζω σκεπτόμενος αυτό. Γι’ αυτό θυμάμαι ότι το πρώτο πρωτάθλημα το πήρα όταν ήμουν επτά χρονών και στα 10 ήμουν πρωταθλητής Αργεντινής. Κάθε τόσο ένα πρωτάθλημα. Κι άλλο, κι άλλο. Αυτό είναι που με συγκινεί. Ζω στο παρόν, το παρελθόν με ωθεί μόνο. Μου έχουν μείνει πολλά όνειρα. Όσο υπάρχει κάτι στο ποδόσφαιρο για να παλέψω, κάτι για να κατακτήσω, θα με βλέπουν εκεί να παλεύω».

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News