Άρης: Γι' αυτό έσκασε ο κόσμος, ξέσπασε και δεν ήθελε να βλέπει!

Άρης: Γι’ αυτό έσκασε ο κόσμος, ξέσπασε και δεν ήθελε να βλέπει! – Προβληματίζει η τραγική εμφάνιση του Άρη κόντρα στον Ολυμπιακό στο φινάλε των πλέι οφ της SUper League

Τέτοιον αποκρουστικό Άρη δεν είχαμε δει όλη τη χρονιά! Κακό, ασύνδετο, αλλά και άψυχο, χωρίς πάθος. Σε βαθμό που ο κόσμος του Άρη, αφού ξέσπασε σε αποδοκιμασίες και συνθήματα πριν καν ακόμη τελειώσει το παιχνίδι, να βιάζεται να φύγει γιατί δεν μπορούσε να δει άλλο!

Μετά από δύο διαδοχικές νίκες κόντρα στους δύο δικεφάλους, που τον σταθεροποίησαν στην 3η θέση, ο Άρης δεμ βλέπεται! Επέστρεψε τραγικός μετά τη διακοπή του Πάσχα, ηττήθηκε με το χειρότερο πρώτο ημίχρονο στη Λεωφόρο και τώρα έκανε τη χειρότερη εμφάνιση όλης της χρονιάς, κόντρα σε μια ομάδα που ήρθε με όλους τους αναπληρωματικούς και με μηδαμινά κίνητρα μπροστά στο διακύβευμα του Άρη. 

Να είχαν πιστέψει οι ποδοσφαιριστές του Άρη μαθαίνοντας και την ενδεκάδα του Ολυμπιακού πως θα κέρδιζαν περπατώντας; Να χαλάρωσαν; Να κοιμήθηκαν; Δεν μπορεί να συμβαίνει αυτό. Υπάρχουν βαθύτερα αίτια. Και πρέπει να αναζητηθούν ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές και τον Μπούργος, που ήταν όλοι τους αλλού. Όχι στο γήπεδο. 

Όσο για τη διοίκηση έχει κι αυτή τις δικές της ευθύνες, αλλά δεν έχουν να κάνουν με την προβληματική εμφάνιση που οδήγησε στην απώλεια ενός τρομερού πλεονεκτήματος. 

Ομάδα χωρίς νεύρο και τόλμη

Για δεύτερο σερί ματς ο Άρης ήταν ομάδα που δεν δικαιούται το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Που είναι το πάθος; Η αγωνιστικότητα; Που πήγαν οι συνδυασμοί, η γρήγορη ανάπτυξη, οι αυτοματισμοί; Που πήγαν οι φάσεις; Στο τέλους του ημιχρόνου απείλησε ο Άρης για πρώτη φορά. Κι ο Χερμάν Μπούργος να λέει μετά το παιχνίδι πως «είχαμε τις ευκαιρίες μας, αλλά δεν τις κάναμε γκολ». Ποιες ευκαιρίες; Μαντάρα τα έκανε ο Μπούργος, όπως και οι παίκτες του Άρη. 

Για δεύτερο ματς δέχονται και πάλι γκολ από στατική φάση. Δεν τρέχει τίποτε. Μετά τη Λεωφόρο δεν το συζήτησαν; Και γιατί δίνουν τόσο εύκολα τα φάουλ και τα κόρνερ, από τη στιγμή που έχουν αδυναμία σε στατικές φάσεις; Όσο για την επίθεση, ο Άρης έχει να σκοράρει γκολ σε open play από το πρώτο παιχνίδι των πλέι οφ στο «Γ. Καραϊσκάκης». Και δεν έχει κάνει το παραμικρό για να διορθωθεί. Αντιθέτως όλοι αλλάζουν θέσεις χωρίς κανείς να αποδίδει το 100% και η γκρίνια περισσεύει.

Φάνηκε ξεκάθαρα και το λάθος που έκανε ο Καμαρά στη Λεωφόρο με την αποβολή του, γιατί χάθηκαν δύο παιχνίδια, όχι ένα. Μπορεί ο Καμαρά να μην σκοράρει κατά ριπάς, ωστόσο η παρουσία του στην ενδεκάδα είναι καταλυτική.

Προβληματισμός όσο είναι νωρίς

Η κατάσταση για την Ευρώπη έγινε ακόμη πιο σύνθετη. Ο Άρης δεν ελέγχει την τρίτη θέση κι έχει μπροστά του ένα βουνό να ανέβει. Πρέπει να βγει αλώβητος από την Τούμπα και να νικήσει ΑΕΚ και ΠΑΣ Γιάννινα. Η εικόνα του τις τελευταίες δύο αγωνιστικές δεν πείθει. Μπούργος και παίκτες πρέπει να συζητήσουν και να αλλάξουν πριν είναι αργά. Αλλά παράλληλα πρέπει να παρθούν γενναίες αποφάσεις και για την επόμενη σεζόν, που δείχνει να χτίζεται σε λάθος βάσεις. Ο κόσμος το έστειλε το μήνυμα. Απομένει να βρει και παραλήπτες. 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News