Άρης: Αυτή η νίκη είχε σφραγίδα Μπούργος!

Η νίκη του Άρη επί του Ολυμπιακού για τη Super League είχε τη σφραγίδα του Χερμάν Μπούργος

Μετά από ένα αξιόπιστο δείγμα τριών αγώνων με τρεις διαδοχικές νίκες και 7-1 γκολ, πλέον μπορεί να πει κανείς ότι η νίκη του Άρη κόντρα στον αήττητο μέχρι πριν από τη σέντρα Ολυμπιακό, έχει τη σφραγίδα του Χερμάν Μπούργος!

Ο Αργεντινός τεχνικός έχει βάλει πλέον τη δική του πινελιά στους «κίτρινους». Έχοντας καταφέρει να τονώσει το ηθικό και να ανεβάσει την ψυχολογία στους ποδοσφαιριστές του, όπως ήταν αναμενόμενο να προκαλέσει η αλλαγή ενός προπονητή, πλέον κάνει τις δικές του μικρές τομές στον τρόπο που αγωνίζεται ο Άρης.

Η ορμή του Άρη, η επιθετική διάθεση σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, η αντιμετώπιση μετά το γκολ του Ολυμπιακού, οι αλλαγές που έκανε ως το τέλος είναι έργο Μπούργος. Ο «Ελ Μόνο» έχει ξεσηκώσει ξανά τον κόσμο του Άρη, έχει απελευθερώσει τους παίκτες του, έχει εμφυσήσει την νοοτροπία του νικητή κι έχει κερδίσει τον σεβασμό των αντιπάλων, φάνηκε άλωστε και μετά το τέλος του αγώνα. 

Εμπνέει τους ποδοσφαιριστές του

Διαβασμένος όσο δεν περίμενε κανείς, ο Μπούργκος προσαρμόστηκε πολύ γρήγορα στα δεδομένα του ελληνικού ποδοσφαίρου και καταφέρνει να εμπνεέι τους παίκτες του. 

Στις λίγες μέρες του στον πάγκο του Άρη, έχει αρχίσει να βρίσκει στόχο ο Αμπουμπακάρ Καμαρά, που έφτασε τα έξι γκολ στο πρωτάθλημα, αναγεννήθηκε ο Ιτούρμπε, που δίκαια ξεκινά στην ενδεκάδα, ο Χαβιέ Ματίγια έχει εξελιχθεί σε κομβικό παίκτη στη μεσαία γραμμή, έχει ανεβάσει ταχύτητα ο Γκάνεα, το ίδιος και ο Εντιαγέ, που χρεώθηκε την καταπληκτική ασίστ στο γκολ του Καμαρά. Μπαίνουν στο rotation ο Μπεναλουάν και ο Χάιροβιτς, που ήταν αποκομμένοι από την υπόλοιπη ομάδα, πήραν λεπτά ο Πάλμα κι ο Ντουκουρέ, που σίγουρα θα χρειαστούν στα πλέι οφ. 

Ο Άρης προσπαθεί να παίξει περισσότερο κάθετα, να βγει κατά πρόσωπο στην επίθεση με ταχύτητα όπου μπορεί να αξιοποιήσει ακόμη περισσότερο τον Καμαρά και βάζει ισχυρή υποψηφιότητα πλέον για την Ευρώπη, καθώς δείχνει στο γήπεδο ότι με τις ομάδες του Big-5 μπορεί και παίρνει αποτελέσματα.

Η επίδραση του +6

Για όσους διάβασαν πίσω από τις γραμμές και παρακολούθησαν τις δηλώσεις των ποδοσφαιριστών του Άρη για την επιστροφή των έξι  κερδισμένων βαθμών, γίνεται κατανοητό πόσο κακό έκανε αυτή η απόφαση από την αρχή της χρονιάς. Οι παίκτες του Άρη είχαν από την πρώτη μέρα πίεση να καλύψουν τους βαθμούς, στη συνέχεια να φτάσουν τους άμεσους διεκδικητές τους και ως το τέλος να παλεύουν χωρίς περιθώριο ούτε ισοπαλία, για να μπουν στα πλέι οφ. Στο πρώτο ματς που δεν είχαν άγχος, φάνηκε πόσο απελευθερωμένα έπαιξαν, πως πιστεύουν στις ικανότητες τους και στα πόδια τους. Ο Άρης μπορεί να ανεβάσει κι άλλο την απόδοσή του στα επόμενα παιχνίδια και θα περιμένουμε να δούμε τι άλλο μας ετοιμάζει ο Μπούργος όσο μαθαίνει καθημερινά περισσότερο την ομάδα του. 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News