Άρης: Ισχυρός στο χόρτο, ομάδα που σου αρέσει να τη βλέπεις

Με την εμφάνιση του στο «Γ. Καραϊσκάκης», ο Άρης έστειλε μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις για τα πλέι οφ της Super League

Επιμένω να μιλάω ποδοσφαιρικά. Η εμφάνιση του Άρη στο «Γ. Καραϊσκάκης» απέναντι στον Ολυμπιακό στην πρεμιέρα των πλέι οφ της Super League, ισοδυναμεί και με ξεκάθαρη δήλωση για το μίνι πρωτάθλημα που ακολουθεί.

Αυτός ο Άρης που έχει αλλάξει νοοτροπία, που είχε σημαντικές απουσίες να αντιμετωπίσει, αλλά φεύγει από το Φαληρικό γήπεδο και με πολλά και έντονα παράπονα για τη διαιτησία του Μανούχου και των συνεργατών του, μπορεί να νικήσει κάθε αντίπαλο στα πλέι οφ και να εξασφαλίσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο, όπως κάνει με συνέπεια τα τελευταία χρόνια από την επιστροφή του και μετά. Και το κυριότερο; Είναι μία ομάδα που σου αρέσει να τη βλέπεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο. 

Μπορούσε να σπάσει το αήττητο

Η ομάδα του Χερμάν Μπούργος θα μπορούσε να σπάσει το αήττητο του Ολυμπιακού και μέσα στο «Γ.Καραϊσκάκης», όπως έκανε πριν από μερικές μέρες στο Κλεάνθης Βικελίδης. Μια καλοστημένη ομάδα, απελευθερωμένη από το άγχος του… κυνηγητού για να μπει στα πλέι οφ, με παίκτες που μπορούν να κρατήσουν την μπάλα και να αναπτυχθούν με ταχύτητα στην κόντρα επίθεση, με γεμάτο κέντρο και εντάσεις όπως το απαιτούσε το παιχνίδι. 

Ο Άρης επιτίθεται πλέον πολύ περισσότερο από τον άξονα παίζοντας κάθετο ποδόσφαιρο, ενώ στο αποψινό παιχνίδι φάνηκε πολύ η απουσία του Ντάνιελ Μαντσίνι, το ματς «κούμπωνε» πάνω του, ειδικά στην κατάσταση στην οποία βρίσκεται τελευταία. Αν έπαιζε ο Αργεντινός θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί την ταχύτητά του, ενώ και ο Μπρούνο Γκάμα θα έμπαινε πιο φρέσκος όταν η άμυνα του Ολυμπιακού θα ήταν κουρασμένη, καθώς το πείραμα με τον Πάλμα δεν απέδωσε.  

Τι δεν έχει ακόμα; Απαντήσεις στις στατικές φάσεις, κάτι όμως που δεν γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη και έχει στερήσει βαθμούς από τον Άρη σε φάση άμυνας ή επίθεσης. Θα έρθει και αυτή η ώρα, όμως θα χρειαστεί δουλειά και η παρουσία του Μπούργος ίσως να βοηθήσει σημαντικά στον τομέα αυτό, όσοι έχουν ασχοληθεί με την Ατλέτικο Μαδρίτης, λένε ότι αυτός δούλευε τις στατικές φάσεις. 

Μετά τον Μπριχ… Μανούχος

Άφησα τη διαιτησία για το τέλος. Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες αναλύσεις και τηλεκριτικοί για να πιάσεις φάση προς φάση. Είναι προφανές ότι στο επίπεδο αυτό, στα πλέι οφ, όπου κρίνονται τα πάντα η παρουσία ξένων διαιτητών σε όλους ανεξαιρέτως τους αγώνες είναι υποχρεωτική. Πριν από είκοσι μέρες ήρθε στο Κλεάνθης Βικελίδης ο Φέλιξ Μπριχ στο Άρης-ΠΑΟΚ και με ρεσιτάλ διαιτησίας εξέθεσε και τους παίκτες που προσπαθούσαν να εκμαιεύσουν σφυρίγματα και απέδωσε δικαιοσύνη σφυρίζοντας ελάχιστα. Όποιος δεν το βλέπει, έχει πρόβλημα. Η διαιτησία πρέπει να είναι επαγγελματική. 

Οι ποδοσφαιριστές του Άρη έχασαν το μυαλό τους και παρά τα calma του Χερμάν Μπούργος, σχεδόν σε όλο το ματς μπήκαν σε κουβέντες με τον Μανούχο για τα φαλτσοφυρίγματα. Η ήττα από τον Ολυμπιακό επί της ουσίας δεν δημιουργεί μεγάλα προβλήματα, αλλά ένας βαθμός, πόσο μάλλον τρεις, θα μπορούσαν να αλλάξουν τα δεδομένα στα πλέι οφ.  

Υ.Γ. Senior Burgos, bienvenido al maravilloso mundo del fútbol griego

Υ.Γ2. Πόσο όμορφη η εικόνα με τους φιλάθλους και στα δύο πέταλα του γηπέδου. Την κρατάω σαν το μεγαλύτερο κέρδος του αγώνα…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News