Άρης: «Έτσι έφτιαξε τον Καμαρά ο Μπούργος»

Ο Γιώργος Γκουγκουλιάς μιλάει για τις αλλαγές που έφερε στην επιθετική γραμμή του Άρη ο Χερμάν Μπούργος

Ο Άρης μετράει 8 γκολ σε 4 αγώνες από την ημέρα που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία ο Χερμάν Μπούργος και δείχνει να έχει «ξεκλειδώσει» τον δρόμο προς την αντίπαλη εστία, σκοράροντας και στα τέσσερα παιχνίδια, στα δύο μάλιστα με σημαντικό βαθμό δυσκολίας κόντρα στον Ολυμπιακό, που διαθέτει και την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος.

Ένας επιθετικός, που φόρεσε τη φανέλα του Άρη σε δύσκολα χρόνια και τώρα διαπρέπει σαν επιχειρηματίας, ο Γιώργος Γκουγκουλιάς, βρίσκεται κοντά στον Άρη σε όλα τα παιχνίδια, παρακολουθεί την προσπάθεια της ομάδας του και σχολιάζει για το sportday.gr τον τρόπο με τον οποίο ο Χερμάν Μπούργος κατόρθωσε να βρει αντίδοτο στη δυσκολία στο σκοράρισμα. 

«Είναι ξεκάθαρο και προφανές ότι ο Μπούργος άλλαξε κυρίως την ψυχολογία της ομάδας, βοήθησε τους παίκτες να ανέβουν ψυχολογικά κι αυτό φαίνεται. Δεν είναι τυχαίο όμως ότι ο Άρης σκοράρει. Η ομάδα πατάει πλέον περισσότερο στην αντίπαλη περιοχή, ενώ πρώτα περισσότερο από πλάγια, με σέντρες, χωρίς να είναι κανένας στην περιοχή, όχι στη μικρή, αλλά σχεδόν ούτε στη μεγάλη περιοχή. 

Ο εκφραστής της επίθεσης είναι πλέον ο Αμπουμπουκάρ Καμαρά κι αυτό έχει εξήγηση. Ο Μπούργος του μίλησε, του ζήτησε συγκεκριμένα πράγματα και τον έπεισε ότι είναι σέντερ φορ, ότι πρέπει να βρίσκεται στην περιοχή. Σαφώς μπορεί να τρέχει, να βοηθάει σε άλλες δουλειές, αλλά του έδωσε να καταλάβει ότι πρέπει να είναι στην περιοχή Εκεί είναι η μεγάλη διαφορά», λέει ο Γιώργος Γκουγκουλιάς, που αγωνίστηκε στον Άρη την περίοδο 2005-07. 

Η συνεργασία με τον Εντιαγέ

Στα τελευταία παιχνίδια, ο Καμαρά συνεργάζεται άψογα με τον Εντιαγέ και οι δυο τους απελούν τις ατίπαλες άμυνες. «Ο Εντιαγές ανεβαίνει ψηλά και βγαίνει πολλές φορές σαν κρυφός φορ. Έχει τα τρεξίματα κι αυτό είναι υπέρ του, καθώς μπορεί να προλαβαίνει και να γυρίζει πίσω. Βέβαια κάποια στιγμή αυτό θα τον κουράσει γιατί τρέχει πολλά χιλιόμετρα, αλλά προς το παρόν δείχνει ότι το έχει, είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Βέβαια πρέπει να πούμε πως ο Μπούργος άλλαξε πολλά στην ψυχολογία, όμως τα τρεξίματα αυτά είναι δουλειά του προηγούμενου προπονητή, η ομάδα είναι καλά σε φυσική κατάσταση.  

Το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό

Ο Γιώργος Γκουκουλιάς σχολίασε τη συνέχεια των πλέι οφ, αρχής γενομένης από το ματς με τον Παναθηναϊκό: «Ο Άρης θα πάει καλά στα πλέι οφ. Έχει την ψυχολογία. Παρά την ήττα από τον Ολυμπιακό ήταν πολύ καλός, ενώ γενικά με τις ομάδες του Big-5 δεν είχε θέματα, με τις πιο μικρές που κλείνονται στην άμυνα αντιμετώπισε προβλήματα για να τις διασπάσει. Οι αντίπαλοί του στα πλέι οφ, είναι ομάδες που ο Άρης θέλει να αντιμετωπίζει. Στο ματς με τον Παναθηναϊκό η έδρα θα παίξει μεγάλο ρόλο. Αν ο Άρης παίξει όπως στα τελευταία θέματα, πιστεύω ότι θα βρει τον τρόπο να εκμεταλλευτεί τα επιθετικά του όπλα και να φτάσει στη νίκη. Είναι κομβικό το ματς για την Ευρώπη, νομίζω όμως ότι ο Άρης θα πάρει αυτό που θέλει».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News