Άρης: 8+1 μηδενικά στο Κλεάνθης Βικελίδης ανάχωμα για την Ευρώπη

Άρης: 8+1 μηδενικά στο Κλεάνθης Βικελίδης υψώνουν εμπόδια στην προσπέθεια για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο

Στην περσινή σεζόν ο Άρης έκανε τη δική του υπέρβαση. Δεύτερος στην κανονική περίοδος, τρίτος στα πλέι οφ και ξανά ευρωπαϊκό εισιτήριο (το οποίο όμως πήγε νωρίς στα σκουπίδια).

Φέτος ο Άρης με πολύ καλύτερο και ακριβότερο ρόστερ, κατάφερε να μπει στα πλέι οφ με φόρα μετά την άφιξη του Χερμάν Μπούργος, αλλά δεν εκμεταλλεύτηκε το μομέντουμ και πολύ γρήγορα έχασε το προβάδισμα που είχε. Επιπλέον δείχνει να έχει και χειρότερο πρόγραμμα στο μίνι πρωτάθλημα. 

Ο Άρης επί της ουσίας πληρώνει την αδυναμία του να διασπάσει πολυπρόσωπες άμυνες και να σκοράρει. Οι αντίπαλοι έχουν καταλάβει τις αδυναμίες του και παραβιάζουν ανοιχτές θύρες. Και ο Άρης που δεν μπορεί να βρει γκολ, πληρώνει τα μηδενικά ειδικά μέσα στην έδρα του. Στο Κλεάνθης Βικελίδης έχουν χαθεί πολλοί βαθμοί από τα μηδενικά της επίθεσης. 

Σε 8 αγώνες στο πρωτάθλημα και σε 1 στον κύπελλο, ο Άρης κόλλησε στο μηδέν και έμεινε πίσω στην προσπάθεια που κάνει να εξασφαλίσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Ο Άρης έμεινε άσφαιρος στα ακόλουθα παιχνίδια:

Super League

Άρης-ΟΦΗ 0-0

Άρης-Απόλλων Σμύρνης 0-0

Άρης-ΠΑΣ Γιάννινα 0-5

Άρης-Λαμία 0-0

Άρης-Βόλος 0-2

Άρης-ΠΑΟΚ 0-0

Άρης-Παναθηναϊκός 0-0

Άρης-ΠΑΣ Γιάννινα 0-0

Κύπελλο

Άρης-Λαμία 0-0

Το πρόβλημα είναι αξεπέραστο και είναι προφανές πλέον ότι ο Άρης δεν έχει τους παίκτες με τα ανάλογα χαρακτηριστικά για να σκοράρει, ούτε με τον Μπούργος. Ελάχιστοι επιθετικοί πατούν στην αντίπαλοι περιοχή, οι εξτρέμ έχουν πάψει να σκοράρουν, ο Μπούργος έχει πειστεί ότι Μάνος και Λόπεθ δεν μπορούν να βοηθήσουν, ο Καμαρά δεν έχει το εύκολο γκολ και από τις στατικές φάσεις ο Άρης δεν παίρνει σχεδόν τίποτε. Η επιλογή αλλαγής σχεδιασμού με τριάδα στην άμυνα δεν λειτούργησε, το αντίθετο μάλιστα, ο Άρης έκανε πιο δύσκολη τη ζωή του. Η μόνη του ελπίδα είναι να βρει αντίδραση σε δύσκολα μεν εκτός έδρας παιχνίδια, αλλά με ομάδες που θα παίξουν πιο ανοιχτά. Πως λέει και το σύνθημα των φίλων του Άρη; «Άρη βάλε γκολ, Άρη είμαι γκολ…».

  

 

 

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News