ΑΚΗΣ ΜΑΝΤΖΙΟΣ: «Το γκολ είναι και θέμα ψυχολογίας»

Ο Άκης Μάντζιος μίλησε ενόψει του νέου αγώνα κόντρα στη Λαμία για τη Super League

Ο προπονητής του Άρη Άκης Μάντζιος, προσπαθεί να λύσει το πρόβλημα του σκοραρίσματος που αντιμετωπίζει η ομάδα του και δουλεύει και στον ψυχολογικό τομέα. Τονίζει πάντως ότι ο Άρης είναι υποχρεωμένος να κοιτάξει μπροστά και να κερδίσει τη Λαμία.

Αναλυτικά όσα είπε στην κάμερα της NOVA: 

Για το παιχνίδι Κυπέλλου που προηγήθηκε:

«Παρουσιαστήκαμε -κατά πολύ- βελτιωμένοι, όσον αφορά την εικόνα μας, σε σχέση με τα δύο φετινά παιχνίδια του πρωταθλήματος. Είχαμε ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο, με πολλές και καλές συνεργασίες. Είχαμε κατοχή μπάλας, την φέραμε μέσα στη περιοχή. Είχαμε ευκαιρίες να πετύχουμε ένα γκολ που τόσο πολύ θέλουμε. Δεν το καταφέραμε. Στο δεύτερο ημίχρονο και ειδικά μετά το 60-65′, τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Δεν είχαμε αυτή την ορμή και όσο περνούσε ο χρόνος, δεν είχαμε το καθαρό μυαλό και την ισορροπία που απαιτείται για να μπορέσουμε να σκοράρουμε. Είναι ένα σκορ ανοιχτό και θα διεκδικήσουμε την πρόκριση στη ρεβάνς».

«Δεν μπορούμε να μένουμε πίσω»

Για το γεγονός ότι ο Άρης δεν σκοράρει για τρίτο διαδοχικό παιχνίδι μέσα στο 2022:

«Η αλήθεια είναι ότι στα παιχνίδια του πρωταθλήματος δεν απειλήσαμε ιδιαίτερα, σε σχέση με το παιχνίδι Κυπέλλου. Τη Πέμπτη η ομάδα παρουσιάστηκε αρκετά βελτιωμένη όπως προείπα και υπήρχαν φάσεις που θα μπορούσαν να γίνουν γκολ. Το γκολ είναι και θέμα ψυχολογίας, ημέρας, συγκέντρωσης. Να μπορέσεις να εκτελέσεις, να μπορέσεις να κάνεις μια σωστή τελική πάσα. Συνεχίζουμε όμως, δεν μπορούμε να μένουμε πίσω. Έχουμε ένα παιχνίδι με τη Λαμία τη Κυριακή που είμαστε υποχρεωμένοι να το κερδίσουμε».

Για το παιχνίδι της Κυριακής με τη Λαμία, για το πρωτάθλημα:

«Δεν νομίζω πως θα έχει μεγάλες διαφορές. Το σημαντικό είναι να είμαστε και να παρουσιαστούμε καλά εμείς, ώστε να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε τις όποιες ευκαιρίες κάνουμε, για να κερδίσουμε το παιχνίδι».

Για το αν υπάρχουν απουσίες και προβλήματα:

«Υπάρχουν προβλήματα, αρκετά θα έλεγα. Θα αξιολογηθούν μέχρι το τέλος. Είναι ακόμα νωρίς για συμπεράσματα».

Για το αν υπάρχουν νεότερα στον μεταγραφικό τομέα:

«Αν υπάρχει κάτι, θα ανακοινωθεί από την ομάδα. Εμείς αυτή τη στιγμή θέλουμε να ασχοληθούμε με τα παιδιά που βρίσκονται εδώ. Χρειάζεται και πρέπει να δώσουμε ψυχολογία στην ομάδα, σε μια δύσκολη περίοδο, ώστε για να φέρουμε εις πέρας τα παιχνίδια που έχουμε μπροστά μας». 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News