Καρίμ Ανσαριφάρντ: Πήρε τη σκυτάλη από τον Μασούντ για τα δικαιώματα των γυναικών στο Ιράν

Με ανάρτησή του στο instagram, ο Καρίμ Ανσαριφάρντ, ενημέρωσε για τον τραυματισμό του στο μάτι, κατά την διάρκεια της γιορτής που οργάνωσαν οι συμπαίκτες του στην εθνική ομάδα, με αφορμή τα γενέθλιά του. Ο Ιρανός επιθετικός της ΑΕΚ, έδειξε τα σημάδια από την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε στο μάτι του, όμως δεν έμεινε εκεί.

Ταυτόχρονα στο ίδιο ποστ, δημοσίευσε και φωτογραφίες γυναικών που είχαν μεταβεί στο στάδιο «Ιμάμ Ρεζά» του Μασχάντ για να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση με τον Λίβανο για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όμως παρά το γεγονός ότι είχαν εισιτήρια δεν τους επετράπη η είσοδος.

«Όμως λόγω της επέμβασης δεν μπορούσα να παρακολουθήσω τον αγώνα, όπως και οι γυναίκες. Είμαι πολύ λυπημένος για τα πικρά γεγονότα που συνέβησαν και ντρέπομαι. Αυτά τα γεγονότα δεν είναι αφορούν την Εθνική ομάδα. Γιατί να αντιμετωπίσουν τέτοια μεταχείριση οι γυναίκες που ήρθαν για να σεβαστούν την Εθνική ομάδα και να ενθαρρύνουν τα παιδιά του Ιράν;

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Karim Ansarifard (@kariiiiim10)

 

Εθνική ομάδα σημαίνει ομάδα όλου του λαού του Ιράν. Άνθρωποι που αξίζουν αξιοπρέπεια και σεβασμό. Παράκληση και προσωπική μου είναι στους επόμενους αγώνες οι γυναίκες της αγαπημένης μας γης να μπαίνουν στα γήπεδα με απόλυτο σεβασμό από τους διοργανωτές των αγώνων, ώστε να παρακολουθούν με ασφάλεια και ησυχία τους αγώνες» έγραψε ο Καρίμ Ανσαριφάρντ και ουσιαστικά έδωσε συνέχεια σε μια συζήτηση που κρατάει χρόνια στην πατρίδα του και αφορά το δικαίωμα των γυναικών να παρακολουθούν αγώνες στους οποίους συμμετέχουν άνδρες.

Έτσι ο επιθετικός της ΑΕΚ, έδωσε συνέχεια σε μια σειρά δηλώσεων που έχουν γίνει κατά καιρούς από άλλους παίκτες της εθνικής ομάδας του Ιράν για το θέμα αυτό.

Ο άνθρωπος που είχε αναφέρει σε ανώτατο επίσημο επίπεδο το εν λόγω θέμα, είναι και αυτός γνωστός μας, καθώς έχει περάσει από τα μέρη μας.

Από το 2017, ο Μασούντ Σοτζέι είχε ανοίξει σε ανώτατο επίπεδο την συζήτηση για τα δικαιώματα των γυναικών στο Ιράν και μάλιστα μπροστά στον -τότε- πρόεδρο της χώρας Χασάν Ρουχάνι

Πρόκειται φυσικά για τον Μασούντ Σοτζέι, ο οποίος αγωνίστηκε στον Πανιώνιο και την ΑΕΚ και είναι ο ποδοσφαιρικός μέντορας του Καρίμ Ανσαριφάρντ.

Ο Μασούντ, ο οποίος εκτός όλων των άλλων, έχει κατά καιρούς απασχολήσει την κοινωνία του Ιράν, με την ακτιβιστική δράση του, ήταν αυτός που το 2017 είχε ανοίξει και την κουβέντα για την παρουσία των γυναικών στα γήπεδα της πατρίδας του.

Συγκεκριμένα το 2017 όταν η εθνική ομάδα του Ιράν είχε πάρει την πρόκριση για τα τελικά του Μουντιάλ της Ρωσίας, ο Μασούντ και οι συμπαίκτες του, κλήθηκαν στο προεδρικό μέγαρο από τον πρόεδρο της χώρας Χασάν Ρουχάνι.

Εκεί ο τότε αρχηγός της «Team Melli» βρήκε την ευκαιρία να θέσει το θέμα. «Εύχομαι η μητέρα μου, η αδελφή μου, η γυναίκα μου και η κόρη μου να μπορούν να με δουν να παίζω για το Ιράν. Εύχομαι όλες οι γυναίκες και τα κορίτσια του Ιράν, τα οποία αγαπούν το ποδόσφαιρο να μπορούν να έλθουν στο γήπεδο και να νιώθουμε την παρουσία τους, ενόσω αγωνιζόμαστε», είχε πει τότε ο Μασούντ, σε μια τολμηρή ενέργεια, που πάντως άνοιξε και το θέμα σε ανώτατο επίπεδο της πατρίδας του.

Την σκυτάλη πλέον πήρε στα δικά του χέρια ο Καρίμ Ανσαριφάρντ και πλέον μένει να δούμε πως θα εξελιχθεί η κατάσταση, καθώς η FIFA είχε προειδοποιήσει το Ιράν πως αν δεν επιτρέψει στις γυναίκες να παρακολουθούν παιχνίδια, τότε θα το τιμωρήσει ακόμα και με αποκλεισμό από επίσημες διοργανώσεις. Ήδη και αυτή η κουβέντα έχει ξεκινήσει, καθώς το Ιράν έχει πάρει την πρόκριση για τα τελικά του Κατάρ και οι πρώτες φήμες, ακόμα και για αντικατάστασή του από την… Ιταλία(!) έχουν κυκλοφορήσει, χωρίς πάντως να έχουν και βάση, αυτή τη στιγμή.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News