MENU

ΓΚΟΥΣΤΑΒΟ ΠΟΓΙΕΤ: «Είπα στον Σιμόες τρία πράγματα και τα έκανε. Είχαμε μετά τον Τζιμπούρ… ουφ»

ΓΚΟΥΣΤΑΒΟ ΠΟΓΙΕΤ: «Είπα στον Σιμόες τρία πράγματα και τα έκανε. Είχαμε μετά τον Τζιμπούρ… ουφ» -SportDay Αθλητικές Ειδήσεις

Καλεσμένος στην εκπομπή «Monday FC» της Nova, βρέθηκε ο Γκουστάβο Πογιέτ, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην θητεία του στην ΑΕΚ, στο «διαζύγιο» με την ομάδα αλλά και στις σχέσεις του με τον Δημήτρη Μελισσανίδη.

Ο άλλοτε τεχνικός της «Ένωσης» μάλιστα, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Πέτρο Μάνταλο, τονίζοντας πως μαζί του «εξελίχθηκε» μέσα στην ομάδα.

Αναλυτικά όσα είπε στην Nova

Για τη θητεία του στην Ελλάδα: «Ήταν φανταστικό. Όταν ήμουν στην Premier League είχα διάφορες προτάσεις. Όταν άκουσα για την ΑΕΚ, είχα ένα προαίσθημα, είπα μέσα μου μου αρέσει αυτό. Πρέπει να πας και να δείξεις πράγματα. Μας πήρε λίγο να βρούμε τα βήματα, αλλά από τον Ιανουάριο πηγαίναμε καλά. Η σχέση με τους παίκτες ήταν φανταστική. Τα ντέρμπι αξέχαστα. Νικάς ένα ντέρμπι και λες οκ δεν είναι και άσχημα, μετά νικάς και δεύτερο, μετά νικάς και τρίτο. Λες εδώ είμαστε. Ήταν απίστευτα.

Νομίζω ότι πολλά πράγματα στην Ελλάδα, κι αυτό είναι προσωπικό άποψη, μοιάζουν με την Ουρουγουάη. Δεν είμαστε ίδιοι, άλλοι είναι οι Ευρωπαίοι άλλοι οι Νοτιοαμερικανοί. Αλλά το πάθος, ο τρόπος που παίζουμε ποδόσφαιρο, ο τρόπος που αντιδρούμε, όταν χάνουμε ή όταν κερδίζουμε με έκανε να νιώθω ότι είμαι σπίτι μου. Εχω έρθει κάποιες φορές χωρίς να το γνωρίζετε και έκανα τα πράγματα που δεν μπόρεσα να κάνω όσο ήμουν προπονητής. Επισκέφθηκα κάποια μέρη, πήγα στα νησιά. Πάντα ήθελα να διατηρήσω αυτή τη σχέση με την Ελλάδα, λόγω αυτών των επτά μηνών».


Για τον παίκτη που ξεχώριζε: «Από την Ελλάδα, είχαμε καλή ομάδα. Ιδιαίτερη σχέση, πάντα θα θυμάμαι την έκφραση του Πέτρου Μάνταλου όταν έφυγα. Τη νύχτα πριν από τον ημιτελικό του Κυπέλλου. Ήταν όλα εντάξει, οι διαπραγματεύσεις δεν ευόδωσαν και θυμάμαι πήγα στον Πέτρο, ο οποίος ήταν αρχηγός και του είπα τελείωσε Με κοίταζε σαν να μου έλεγε γιατί, πώς… ποδόσφαιρο. Νομίζω με τον Πέτρο εξελιχθήκαμε μαζί. Θα σας πω και κάτι άλλο. Ήρθα μια Πέμπτη, έκανα δύο προπονήσεις και παίξαμε εκτός έδρας με τον Παναθηναϊκό, ένα 0-0. Είπα στον Σιμόες, τρία πράγματα και έκανε και τα τρία πράγματα. Ήταν μια μηχανή. Είχαμε μετά τον Τζιμπούρ… ουφ, ήταν διασκεδαστικό. Δύσκολη ερώτηση. Νομίζω ότι οι παίκτες που καταλαβαίναν περισσότερο ήταν πιθανώς ο Γκάλο, ο Πέτρος χωρίς αμφιβολία και ο Σιμόες».

Για τον λόγο που αποχώρησε από την ΑΕΚ: «Διαπραγματεύσεις… Ηρθα και το κλαμπ ήταν ικανοποιημένο από αυτούς τους οκτώ μήνες. Είχα την αίσθηση ότι όλα θα πάνε καλά. Ξεκινήσαμε διαπραγματεύσεις, δεν ενεπλάκην εγώ, ο μάνατζερ μου μόνο, δεν υπήρξε συμφωνία και έφυγα. Η σχέση μου με τον πρόεδρό μου, έτσι τον αποκαλώ εγώ τον Μελισσανίδη, είναι εξαιρετική. Κάποια στιγμή, δεν το ξέρετε, ήμασταν σε ένα εστιατόριο, χαιρετηθήκαμε και μιλήσαμε. Δεν υπάρχει κάτι κακοπροαίρετο. Θα σας φέρω το παράδειγμα της Σάντερλαντ, έχω πολύ καλή σχέση με τον Αμερικανό ιδιοκτήτη. Αλλά μια μέρα μου είπε φύγε. Μίστερ, γεια, πήγαινε σπίτι σου. Και με τον Μελισσανίδη το ίδιο. Δεν θα είχα πρόβλημα να δουλέψω και πάλι μαζί του. Είναι ο υπεύθυνος, είναι το αφεντικό, είμαι ο προπονητής, οπότε πρέπει να το αποδεχθείς».

Σάββατο 02 Ιουλίου 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ SPORTDAY.GR

X