ΑΕΚ: Ξανά μπροστά σε έναν «τελικό»

Τα καλά νέα για την ΑΕΚ, είναι πως συνεχίζει να κρατά την τύχη στα χέρια της. Οπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, στην Ενωση γνωρίζουν πως το Σάββατο πρέπει να παίξουν με τον Αρη στη Θεσσαλονίκη και να νικήσουν, ειδάλλως θα πρέπει να συμβούν απίθανα πράγματα ώστε να μη χάσουν το ευρωπαϊκό τρένο.

Τα κακά νέα είναι πως η ΑΕΚ έχει αποδειχθεί ασυνεπής στα περισσότερα ραντεβού της στη σύγχρονη ιστορία της και χρειάζεται να κάνει υπέρβαση για να ανταποκριθεί σε ένα ματς «τελικό».

Βέβαια, δεν θα μπορούσε να γίνει και αλλιώς. Ούτως ή άλλως, στην ΑΕΚ γνώριζαν εδώ και καιρό, πως τον Αρη έπρεπε να προσπεράσουν στη βαθμολογία για να διατηρήσουν την ευρωπαϊκή προοπτική. Και για να συμβεί αυτό, θα πρέπει επιτέλους να πάρουν μια σημαντική νίκη. Διότι, αν σε μια διαδικασία δέκα αγώνων έχεις να επιδείξεις μόνο δύο νίκες και αυτές επί του ΠΑΣ Γιάννινα, προφανώς και δεν δικαιούσαι να είσαι στην Ευρώπη.

Κόντρα στον Αρη, η ΑΕΚ έχει μία νίκη και δύο ήττες. Ολα τα ματς με το ίδιο σκορ, καθώς έληξαν με 2-1. Αν και είναι σαφές, πως αυτό που «πληγώνει» περισσότερο από κάθε άλλο στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία είναι η ήττα στο ΟΑΚΑ κατά τη διαδικασία των πλέι οφ. Τα φτηνά λάθη που δώρισαν δύο γκολ, η αφελής προσέγγιση στο παιχνίδι που βόλευε την ομάδα της Θεσσαλονίκης, σε ένα σημείο μάλιστα όπου ο Αρης φαινόταν να τελεί υπό κρίση.

Οδηγός η περυσινή χρονιά της ΑΕΚ

Για την ΑΕΚ, οδηγός είναι η περυσινή χρονιά. Διότι, μπορεί να ήταν μια παντελώς αποτυχημένη σεζόν, αλλά στο φινάλε είχε δύο ματς που έσωσαν την παρτίδα. Το πρώτο, αφορά τον αντίπαλο της και τώρα, δηλαδή τον Αρη. Πέρυσι η ΑΕΚ πήγε στη Θεσσαλονίκη έχοντας καταρρακωθεί ψυχολογικά από τη συντριβή από τον Ολυμπιακό μέσα στο ΟΑΚΑ, αλλά βρήκε τα ψυχικά αποθέματα να αντιδράσει και να πάρει ευρεία νίκη με 3-0, αιφνιδιάζοντας τον Αρη.

Βέβαια, εκείνη η νίκη δεν είχε εξασφαλίσει τίποτε για την ΑΕΚ. Τώρα, τα ζητούμενα είναι εντελώς διαφορετικά και προμηνύουν ένα ματς υψηλών απαιτήσεων. Το ματς κλειδί για την Ευρώπη πέρυσι, ήταν στη Λεωφόρο με τον Παναθηναϊκό και η ΑΕΚ ανταποκρίθηκε σωστά. Νίκησε 1-0 με το γκολ του Μάνταλου και «καθάρισε» την Ευρώπη σε ένα ματς που είχε χαρακτήρα «τελικού». Ηταν μια από τις λίγες φορές που η ΑΕΚ ανταποκρίθηκε σωστά, γιατί σχεδόν σε όλα τα υπόλοιπα πήρε κάτω από τη βάση.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News