ΑΕΚ: Τρεις έκαναν το τεστ του Αλμέιδα για τα άκρα, ένας μόνο... πέρασε

Είναι γεγονός πως κατά την διάρκεια του βασικού σταδίου της προετοιμασίας, ο Ματίας Αλμέιδα έκανε μια σειρά από αγωνιστικές δοκιμές και πειράματα. Άλλωστε όλο αυτό, είναι μεταξύ άλλων μέσα στο… μενού ενός βασικού σταδίου προετοιμασίας. Ειδικά μ’ έναν προπονητή όπως ο Αλμέιδα, που ήδη έχει αποδείξει πως θέλει να έχει στην ομάδα και να αξιοποιεί πολυεργαλεία. Δηλαδή παίκτες που αγωνίζονται σε πολλές διαφορετικές θέσεις.

Βεβαίως στην περίπτωση των δοκιμών που έκαναν ο Αργεντινός τεχνικός για την θέση του ακραίου μπακ χαφ στον σχηματισμό με τριάδα στην άμυνα, υπήρχε και ο λογική της αναζήτησης της πιο ταιριαστής λύσης στο συγκεκριμένο αγωνιστικό μοντέλο. Πάντως καθ’ όλη την διάρκεια της προετοιμασίας, από το “τεστ” του ρόλου του ακραίου μπακ χαφ, πέρασαν τρεις ποδοσφαιριστές. Ο Στίβεν Τσούμπερ που από την αρχή μέχρι και το τέλος της δουλειάς στα Σπάτα, είχε ολόκληρη την αριστερή πτέρυγα. Ο Λιβάι Γκαρσία, που δοκιμάστηκε στο φιλικό με την Φόλενταμ ως δεξί μπακ – χαφ. Και ο Νορντίν Άμραμπατ που έπαιξε και στις δυο πτέρυγες, στα τελευταία δυο ματς επί ολλανδικού εδάφους. 

Οι ιδέες που είχε ο Αλμέιδα γι αυτά τα “τεστ” ήταν καλές και είχαν και ποδοσφαιρική λογική, με βάση τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά των συγκεκριμένων παικτών. Στην πραγματικότητα όμως, μόνο ο Τσούμπερ “πέρασε” τα τεστ. Υπό την έννοια πως μόνο ο Ελβετός έδειξε ότι μπορεί να ανταποκριθεί και εύκολα και αποτελεσματικά, στον ρόλο του μπακ – χαφ. Φυσικά ο Τσούμπερ ήταν και ο μόνος που είχε ξαναπαίξει και μάλιστα πολλές φορές, στην συγκεκριμένη θέση. Αντίθετα και ο Λιβάι και ο Άμραμπατ, δοκιμάστηκαν για πρώτη φορά ως μπακ – χαφ. Και ο Γκαρσία δεν το έχει σχεδόν καθόλου, ενώ και ο Μαροκινός παρότι είχε λίγο καλύτερη εικόνα και πάλι φάνηκε πως δυσκολευόταν πολύ να ανταποκριθεί. Η ουσία είναι πως επιστρέφοντας από την Ολλανδία, ο Αλμέιδα στο μπλοκάκι του έχει κρατήσει γραμμένο μόνο το όνομα του Τσούμπερ, για την προοπτική να καλύψει την θέση του αριστερού μπακ – χαφ, στην εφαρμογή σχηματισμού με τριάδα στην άμυνα. 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News