ΑΕΚ: Το στίγμα της εποχής Καραλή ήρθε με «…κούνα το κορμάκι σου»

Κάθε φορά που υπάρχει αλλαγή προσώπων στη διεύθυνση επικοινωνίας μιας μεγάλης ΠΑΕ, άπαντες αναμένουν το στίγμα που θα δώσει με την πρώτη δημόσια τοποθέτησή του ο νέος «εκλεκτός» του εκάστοτε αφεντικού.

Από τη στιγμή, λοιπόν, που πραγματοποιήθηκε η αντικατάσταση του επί εφτά ετών διευθυντή επικοινωνίας της ΑΕΚ, Ανδρέα Δημάτου, από το δίδυμο Γιάννη Καραλή – Τάσου Τσατάλη, άπαντες περίμεναν το στίγμα της νέας εποχής. Άλλωστε, ένας από τους λόγους που οδήγησαν στο διαζύγιο με τον μέχρι πρότινος στενό συνεργάτη του Δημήτρη Μελισσανίδη, ήταν η «απαίτηση» των οργανωμένων οπαδών για πιο… σκληρό ροκ στην επικοινωνία.

Ποιον Καραλή θα δούμε στην ΑΕΚ; Της Nova ή του ΣΠΟΡ ΦΜ; 

Επιπλέον, υπήρχε μεγάλο ενδιαφέρον ιδιαίτερα για την πρώτη τοποθέτηση Καραλή, καθώς είναι προφανές ότι σε ότι αφορά την επικοινωνιακή φωνή της ΑΕΚ στα media το βάρος θα πέσει στους δικούς του ώμους, με αυτόν του Τάσου Τσατάλη να περιορίζεται περισσότερο στη λειτουργία εντός ΠΑΕ, την καθημερινή επαφή με τους ρεπόρτερ.

Το ενδιαφέρον προέκυπτε από το εξαιρετικά μετριοπαθές και ήπιων τόνων προφίλ που διατηρούσε ο επί σειρά ετών κεντρικός παρουσιαστής των εκπομπών της Nova (όσο συνεργαζόταν με το συνδρομητικό) και το πιο «καυστικό» πρόσωπο που ανέδειξε τα τελευταία χρόνια στο μικρόφωνο του ΣΠΟΡ ΦΜ.

Σε κάθε περίπτωση το μήνυμα της νέας εποχής στην επικοινωνία της ΠΑΕ ΑΕΚ δόθηκε με το «καλημέρα»: Σκληρό ροκ με τίποτα να μην μένει αναπάντητο… ακόμη και ένα σχόλιο στο διαδίκτυο.

Το παρασκήνιο της «έκρηξης» Καραλή

Για όσους δεν το έχετε πάρει χαμπάρι τις τελευταίες μέρες έχει ανάψει… πόλεμος στα social media με αφορμή μια ανάρτηση του σκιτσογράφου Χρήστου Ζωίδη, ο οποίος χαρακτήρισε «καρακίτς» τον ατσάλινο αετό που τοποθετήθηκε έξω από την «Αγιά Σοφιά».

Ακόμη και ρεπόρτερ της ΑΕΚ συμμετείχαν σε έναν «εκρηκτικό» δημόσιο διάλογο με τον σκιτσογράφο με την ίδια την ΠΑΕ να παρακολουθεί αμέτοχη.

Χωρίς ο Γιάννης Καραλής, λοιπόν, να κατονομάζει κάποιο πρόσωπο ή να εξηγεί το λόγο της ανάρτησης, πήρε θέση για όσα λέγονται ή γράφονται για τον «δικέφαλο αετό» της «OPAP Arena», με τους στίχους ενός τραγουδιού που είχαν κυκλοφορήσει ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου με το συγκρότημα «Κίτρινα Ποδήλατα».

Ο τίτλος του τραγουδιού ήταν «Το ποντίκι και ο Αετός» και κατέληγε με το στίχο «Μη στάζεις το φαρμάκι σου, χωρίς να κάνεις βήμα, ή… κούνα το κορμάκι σου ή άλλαξε το ποίημα». Όπως ανέφερε, μάλιστα, στο υστερόγραφο του ο νέος σύμβουλος επικοινωνίας της ΠΑΕ ΑΕΚ «κάθε ομοιότητα με χαρακτήρες, συμπεριφορές ζωής, και τρόπους έκφρασης ΔΕΝ είναι τυχαία»…

Όπως αντιλαμβάνεστε, ο Γιάννης Καραλής ενδεχομένως να κατέφυγε στον «βασιλιά» της ελληνικής ροκ, Βασίλη Παπακωνσταντίνου για να στείλει το μήνυμα ότι η δική του εποχή στην επικοινωνία της ΠΑΕ θα έχει έντονα στοιχεία… σκληρού ροκ!

Και κυρίως με την πρώτη του ανάρτηση ο νέος υπεύθυνος επικοινωνίας της «Ένωσης» θέλησε να πραγματοποιήσει με το καλημέρα άνοιγμα προς τους οργανωμένους οπαδούς της «Ορίτζιναλ» (με τη σύνδεσή του με το οπαδικό κίνημα να είναι γνωστή από το παρελθόν) προσθέτοντας δίπλα στο hashtag της ΑΕΚ και αυτό της Original 21! 

Αν, μη τι άλλο τη λες και ενδιαφέρουσα… εκκίνηση της νέας επικοινωνιακής εποχής της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ και σίγουρα σε διαφορετική κατεύθυνση από αυτή που είχαμε συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News