ΑΕΚ: Το μετέωρο βήμα του Μπακάκη

Θα μπορούσε να είναι μια από τις ιστορίες που ξεκινούν όμορφα και τελειώνουν αρνητικά. Για την ΑΕΚ και τον Μιχάλη Μπακάκη, όσα ξεκίνησαν το 2014 με την απόκτηση του από τον Παναιτωλικό και τις δρασκελιές που ανέβηκε στην ιεραρχία του ελληνικού ποδοσφαίρου – βασικός στην ΑΕΚ, σημαντικό στέλεχος σε όλες τις επιτυχίες, μόνιμο μέλος της Εθνικής ομάδας – έφτασαν στο τεράστιο πισωγύρισμα της σεζόν που ολοκληρώθηκε. Και αυτό το καλοκαίρι, θα πρέπει να βρεθεί μια βιώσιμη λύση.

Ο Μπακάκης έπαιξε στη διάρκεια της σεζόν που ολοκληρώθηκε σε όλα κι όλα τέσσερα παιχνίδια: τα δύο των προκριματικών του Europa Conference League κόντρα στη Βελέζ και άλλα δύο με την ΑΕΚ Β’, όταν φάνηκε κάποια στιγμή πως είχαν υπάρξει κάποιες «γεφυρίτσες» προκειμένου να βρεθεί λύση. Εάν μάλιστα συνυπολογιστεί πως είχε περάσει σε δεύτερο πλάνο και από την περυσινή σεζόν (18 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις), το πράγμα έχει φτάσει στο απροχώρητο. 

Αποτελεί πρόβλημα για την ΑΕΚ η παρουσία ενός παίκτη που έγραψε τη δική ιστορία επί οκτώ χρόνια. Βέβαια, ακόμα μεγαλύτερο είναι το πρόβλημα για τον Μπακάκη, που πλέον βαδίζει στα 31 χρόνια του και θα πρέπει να βρει μια ομάδα να καλύψει έστω και κάποιες μίνιμουμ προϋποθέσεις για την Ενωση και για εκείνον. Βέβαια, το θέμα είναι πως είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρει κάπου το συμβόλαιο που είχε κάνει με την ΑΕΚ και θα αποφέρει για την τελευταία χρονιά περίπου 400.000 ευρώ.

Ο Μπακάκης ψάχνει σε Γερμανία, Ισπανία και Τουρκία

Ο Μπακάκης έχει δεχθεί κατά καιρούς κρούσεις από ελληνικές ομάδες. Υπήρχε έντονη φιλολογία για τον Παναθηναϊκό, αλλά η ομάδα που εσχάτως έχει προστεθεί στους ενδιαφερόμενους είναι ο ΠΑΣ Γιάννινα, που ψάχνει να καλύψει το κενό του Σάλιακα. Για τον διεθνή μπακ, φαίνεται πως αποτελεί ξανά προτεραιότητα το εξωτερικό. Κατά το παρελθόν, είχαν υπάρξει ενδιαφερόμενοι από Γερμανία, Ισπανία και Τουρκία και φαίνεται πως σε αυτές τις αγορές ψάχνεται εκ νέου.

Το θέμα θα πρέπει να διευθετηθεί με συμφέροντα τρόπο και προς τις δύο πλευρές. Η ΑΕΚ να απαλλαχθεί από ένα συμβόλαιο ικανοποιητικό, με παίκτη που δεν υπολογίζει, ο Μπακάκης να γίνει ξανά ενεργός και να καλύψει την κενή σεζόν που άφησε πίσω του. Θα είναι κρίσιμο το καλοκαίρι, καθώς δεν υπάρχει περιθώριο για λάθος, που μπορεί να δημιουργήσει μεγάλα ζητήματα και στις δύο πλευρές, αν δεν βρεθεί κοινά αποδεκτή λύση.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News