ΑΕΚ: Το μεγάλο συν, το ερωτηματικό και η ανησυχία ενόψει Αρη

Πόσες και πόσες φορές δεν έχει ειπωθεί καταχρηστικά αρκετές φορές, πως για την ΑΕΚ υπάρχει ένα ματς δίχως αύριο.

Η αλήθεια είναι πως η αποψινή αναμέτρηση με τον Αρη στη Θεσσαλονίκη, αποτυπώνει εύγλωττα αυτήν την πραγματικότητα. Η ΑΕΚ πάει σε ένα ματς με χαρακτήρα τελικού, καθώς σε οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα πέραν της νίκης, χάνει ακόμα και την ευρωπαϊκή έξοδο, τον μίνιμουμ στόχο που είχε απομείνει στη σεζόν.

Με νίκη, η ΑΕΚ βρίσκεται από απόψε στα προκριματικά του Europa Conference League, αλλά σε κάθε άλλο αποτέλεσμα θα πρέπει να συνωμοτήσει το σύμπαν για να μείνει ζωντανή. Με ήττα δεν υπάρχει καμία περίπτωση, καθώς εξαλείφονται και μαθηματικές ελπίδες, ειδικά εφόσον ο Παναθηναϊκός πάρει τουλάχιστον έναν πόντο από τον ΠΑΣ Γιάννινα. Σε περίπτωση ισοπαλίας θα πρέπει να προσδοκά πως την τελευταία αγωνιστική θα πάρει καλύτερο αποτέλεσμα από τον Αρη, που θα παίζει στα Γιάννινα με την ΑΕΚ να υποδέχεται τον Ολυμπιακό.

Τα καλά νέα είναι πως η ομάδα βρίσκεται σε καλή ψυχολογία. Συνέβαλε σε αυτό αναμφίβολα και η κίνηση του Αραούχο, που έδειξε με τον τρόπο του πως δίνει το σύνθημα για να μη χαθεί και ο τελευταίος στόχος. Αγωνιστικά, η ΑΕΚ δείχνει σε μια από τις καλύτερες στιγμές της σεζόν. Προέρχεται από τέσσερα συνεχόμενα αήττητα παιχνίδια, ενώ μετά από πολύ καιρό έκανε δύο σερί 90λεπτα, διατηρώντας ανέπαφη την εστία της.

Το δίλημμα και ο Καμαρά

Επί της ουσίας, τα πράγματα για την 11άδα έχουν κριθεί σε σημαντικό βαθμό. Εδώ και καιρό, οι Οφρυδόπουλος και Κυριακίδης έχουν επιλέξει ένα μικρό γκρουπ παικτών, που παρά τις αδυναμίες έχει αρχίσει να αναπτύσσει ομοιογένεια και να βρίσκει ρυθμό. Επί της ουσίας, το ερωτηματικό αφορά το ρόλο που θα ανατεθεί στον Χατζισαφί. Αν θα παίξει ως αριστερό μπακ, τότε θα μπει στην 11άδα ο Μάνταλος. Εάν παίξει στα χαφ, τότε θα μπει ως μπακ ο Μοχαμάντι.

Στην ΑΕΚ υπάρχει αισιοδοξία, αλλά και προσοχή απέναντι στον Αρη που έχει δύο νίκες σε τρεις φετινές αναμετρήσεις. Κυρίως εστιάζουν στην επιθετική γραμμή των «κίτρινων» με τους Μαντσίνι, Ιτούρμπε και Καμαρά να είναι παίκτες που βρίσκονται σε καλή κατάσταση. Ειδικά με τον Καμαρά, που αφ’ ενός σκόραρε στην Τούμπα και έχει ψυχολογία και αφ’ ετέρου, είναι παίκτης που δημιούργησε ζητήματα σε Μήτογλου και Τζαβέλλα στα προηγούμενα ματς.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News