ΑΕΚ: Το κλίμα για τον Αμραμπατ έχει αλλάξει για τα καλά

Σε μια θλιβερή αγωνιστικά χρονιά για την ΑΕΚ, από τα λίγα πράγματα που ξεχώριζαν ήταν ο Νορντίν Αμραμπατ.

Ο Μαροκινός μεσοεπιθετικός, μολονότι κατά καιρούς στην περίοδο Γιαννίκη υπέστη φαινόμενα κακοδιαχείρισης, αναγνωριζόταν σχεδόν από το σύνολο όσων ασχολούνται με την ΑΕΚ, ως παίκτης μεγάλης κλάσης που κάνει τη διαφορά. Ωστόσο, τις τελευταίες ημέρες φαίνεται πως τα πράγματα έχουν αλλάξει και η σχέση της ΑΕΚ με τον Αμραμπατ έχει αρκετά σύννεφα.

Το σημείο που ράγισε το γυαλί και υπήρξε έντονος προβληματισμός για τη συνέχεια, ήταν οι δηλώσεις του Αμραμπατ στην Ολλανδία κατά το πρόσφατο ταξίδι του εκεί. Διότι, μπορεί και στη διάρκεια της σεζόν να είχαν γίνει στην ΑΕΚ δέκτες της διάθεσης του Μαροκινού να πάει στη χώρα που διαμένει η οικογένεια του, αλλά αυτά έμεναν σε θεωρητικό επίπεδο. Από τη στιγμή που πήραν επίσημη μορφή, είναι ξεκάθαρο πως «ξενέρωσαν» ακόμα και τους πλέον φανατικούς υποστηρικτές του.

Προβληματικές εμφανίσεις

Οι δηλώσεις μάλιστα ήρθαν σε μια περίοδο, κατά την οποία ο Αμραμπατ δεν αποδίδει καλά μέσα στο γήπεδο. Ο Οφρυδόπουλος τον έχει μόνιμα στην 11άδα, αλλά τον βάζει σε ρόλο πίσω από τον επιθετικό στον άξονα της ομάδας, ώστε να εκμεταλλευθεί τη διεισδυτικότητα του, αλλά και να καλύψει μέρος της ποδοσφαιρικής του αναρχίας. Διότι, ήταν συχνό το φαινόμενο, ο Αμραμπατ να ξεκινά ως δεξιός ακραίος και να παίζει στην περισσότερη ώρα από τον άξονα και αριστερά!

Στο παιχνίδι του πλέον κυριαρχούν έντονα ατομικές προσπάθειες. Θα πει κάποιος, πως αυτός είναι ο τρόπος του Αμραμπατ και γι’ αυτό θαυμάστηκε κατά διαστήματα. Τώρα όμως, οι ατομικές ενέργειες δεν έχουν ευτυχή κατάληξη, η πλειοψηφία των προσπαθειών του είναι δίχως ουσία, φαίνεται να κρατά πολύ την μπάλα και να καθυστερεί το παιχνίδι. Τραβηγμένες προσπάθειες, όπως η προσπάθεια για γκολ από τη σέντρα κόντρα στον ΠΑΟΚ, που έφεραν τη δυσαρέσκεια και του κόσμου.

«Ξενέρωσε» πολλούς

Δεν μπορεί ουδείς να πει με βεβαιότητα, εάν οι δηλώσεις του Αμραμπατ έγιναν ως μέρος σχεδίου ή αποτέλεσαν την κακή στιγμή, για την οποία μάλιστα εμφανίστηκε να μετανιώνει με ανάρτηση στα σόσιαλ μίντια λίγες ώρες μετά. Ο,τι και εάν συνέβη πάντως, η πραγματικότητα είναι πως το κλίμα έχει αλλάξει και βαραίνει επικίνδυνα για τον παίκτη και την παρουσία του στην ομάδα. Υπάρχει έντονη δυσφορία για αρκετά και για αρκετούς, αποτέλεσε έκπληξη πως ήταν ξανά βασικός στο ματς με τον Αρη.

Βέβαια, φτάνουμε στο τέλος μιας μαρτυρικής σεζόν και όλοι κρίνονται. Ο Αμραμπατ δεσμεύεται με την ΑΕΚ με συμβόλαιο για ακόμα μία χρονιά, στην οποία πασχίζει για να πείσει τον Χαλίτζοτζιτς, προπονητή της Εθνικής της χώρας του, πως αξίζει να συμπεριληφθεί στην αποστολή για το Κατάρ. Προφανέστατα είναι παρακινδυνευμένο να προβλέψει κάποιος πως θα εξελιχθεί η κατάσταση, αλλά σίγουρα οι εμφανίσεις του Αμραμπατ μετά τις επίμαχες δηλώσεις, δεν βοηθούν για να φτιάξει ξανά το κλίμα.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News