AEK: Το δίλημμα με τον Καρίμ Ανσαριφάρντ

Η ΑΕΚ της επόμενης ημέρας, αυτής της εισόδου στο νέο γήπεδό της, πρέπει να είναι μία ομάδα με περισσότερη ποιότητα και καλύτερες λύσεις σε όλες τις γραμμές εφόσον θέλει να διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Για αυτό και σε κάθε θέση που υπάρχει διαφορά μεταξύ του βασικού και του αναπληρωματικού πρέπει να εξασφαλιστεί περισσότερη ισορροπία. 

Στην κορυφή της επίθεσης για παράδειγμα είναι ξεκάθαρο ότι ο Σέρχιο Αραούχο θα είναι μόνιμα ο βασικός όταν είναι ετοιμοπόλεμος και ο Καρίμ Ανσαριφάρντ η αλλαγή του, με κάποιες σκόρπιες συμμετοχές στην αρχική ενδεκάδα, στις περιπτώσεις που Αργεντινός, για οποιοδήποτε λόγο, δεν μπορεί. 

Το «αταίριαστο» δίδυμο της ΑΕΚ και το ελληνικό διαβατήριο του Καρίμ

Εδώ λοιπόν τίθεται ένα μεγάλο ζήτημα για το αν η ΑΕΚ θα πρέπει να αποκτήσει έναν επιθετικό περιοχής ο οποίος θα κοντράρει στα ίσια τον Αραούχο και θα διεκδικεί τη θέση στο βασικό σχήμα ταυτόχρονα όμως θα έχει και τέτοια στοιχεία τα οποία θα παντρεύονται με αυτά του Τσίνο. Κάτι που αυτή τη στιγμή δεν ισχύει με τους δύο υπάρχοντες επιθετικούς της ομάδας, οι οποίοι όποτε χρειάστηκε να παίξουν μαζί, αποδείχθηκε ότι δεν είναι καθόλου ταιριαστοί. 

Από την άλλη βέβαια, ο Ανσαριφάρντ αναμένεται να αποκτήσει ελληνικό διαβατήριο, ίσως και τον επόμενο μήνα, γεγονός το οποίο συνεπάγεται ότι θα μπορεί να αγωνίζεται στην ΑΕΚ ως κοινοτικός. Αυτό είναι το μεγαλύτερο προτέρημα για εκείνον στην παρούσα φάση καθώς γενικότερα φέτος για διάφορους λόγους, δεν έδωσε τις βοήθειες που η ομάδα περίμενε από εκείνον χωρίς πάντοτε το φταίξιμο να είναι δικό του. Επίσης έχει συμβόλαιο για επιπλέον ένα έτος οπότε δεν είναι μία απλή υπόθεση το να πει κάποιος ότι θα το αφήσει έτσι απλά και θα φύγει από την ΑΕΚ. Άλλωστε έχει λαμβάνειν 500.000 ευρώ για την επόμενη σεζόν. 

Μπορεί να αποκτηθεί από την ΑΕΚ και άλλος επιθετικός και να μείνει ο Ανσαριφάρντ;

Θα μπορούσε άραγε η ΑΕΚ να διατηρήσει στο έμψυχο δυναμικό της τον 31χρονο Ιρανό φορ και παράλληλα να αποκτήσει έναν ακόμα καλύτερό του ώστε να έχει τρεις επιθετικούς και πόσο φρόνιμο θα ήταν αυτό; Προφανώς κάτι τέτοιο δεν είναι λογικό να συμβεί καθώς με την προσθήκη ενός επιπλέον κυνηγού που θα κοντράρει τον Αραούχο για τη θέση του βασικού, ο Ανσαριφάρντ θα είναι μία πολυτέλεια ποδοσφαιριστή που θα παίζει σπάνια ενώ θα αμείβεται με πολλά χρήματα. Άρα, εφόσον η Ένωση αποφασίσει ότι θέλει να προχωρήσει στην προσθήκη επιπλέον ενός επιθετικού με δυνατό βιογραφικό, θα πρέπει να βρει τον τρόπο του διαζυγίου με τον Ιρανό.

Είναι και αυτή μία υπόθεση για την οποία πρέπει να μεριμνήσει ο επόμενος προπονητής. Γι’ αυτό και στην ΑΕΚ θέλουν να είναι όσο το δυνατόν πιο σίγουροι με την επιλογή που θα κάνουν στο θέμα του τεχνικού καθώς μετά από τόσες απογοητευτικές προσλήψεις τεχνικών οι οποίοι δεν κατάφεραν να βοηθήσουν το ρόστερ της ομάδας να αποδώσει σύμφωνα με τις δυνατότητες του, χώρος για άλλα λάθη δεν υπάρχει. Διότι δεν ήταν σημαντικό πρόβλημα για την ΑΕΚ μόνο το γεγονός ότι οι προπονητές των τελευταίων ετών απέτυχαν στην αξιοποίηση του έμψυχου δυναμικού ή και στην εξέλιξή του αλλά εξίσου και η αστοχία στις αποφάσεις που αφορούσαν στο σχεδιασμό. Όποτε ασφαλούς τους ζητήθηκε να συμμετάσχουν σε αυτόν. 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News