ΑΕΚ: Τι χρεώνει ο Μελισσανίδης στον Παπαδημητρίου

Η ιστορία έχει ρίζες πριν από αρκετό καιρό. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης είχε λάβει μηνύματα από διάφορες πλευρές και ανθρώπους που εμπιστευόταν για την περίπτωση του Γιάννη Παπαδημητρίου.

Επί μήνες, το όνομα του συζητιόταν στην ΑΕΚ και όλοι ανέμεναν τη στιγμή που θα άνοιγε την πόρτα. Αυτό συνέβη την 1η Μαρτίου του 2021, με τον Παπαδημητρίου να αναλαμβάνει αρχικά επικεφαλής της Ακαδημίας, αλλά με συμμετοχή και στο σκάουτινγκ της πρώτης ομάδας και μέσα σε ελάχιστους μήνες, να αναβαθμίζεται.

«Ο Γιάννης Παπαδημητρίου αναλαμβάνει Εκτελεστικός Διευθυντής. Εχει εμπειρία. Θα έχει και τις ακαδημίες, αλλά βασικά την πρώτη ομάδα. Θα είναι το Α και το Ω. Ακολουθεί ο Παναγιώτης Κονέ ως Τεχνικός Διευθυντής και τα υπόλοιπα παιδιά στο σκάουτινγκ. Ο Παπαδημητρίου δουλεύει πολύ και μιλάει τέσσερις γλώσσες. Ολοι θα κριθούμε…», ήταν το αποστομωτικό σχόλιο του Δημήτρη Μελισσανίδη, όταν ένα χρόνο πριν αναδείκνυε τον Παπαδημητρίου σε νο2 της ΑΕΚ.

Επειτα από 15 μήνες, αυτό το μεγαλεπήβολο σχέδιο αποτελεί παρελθόν. Ο Παπαδημητρίου ενημερώθηκε – δεν πήγε στα γραφεία, καθώς ταλαιπωρείται από κορωνοϊο – πως λύεται η συνεργασία με την ΑΕΚ. Κυρίως, επειδή με εκείνον γενικό υπεύθυνο, η ΑΕΚ υπέστη τη μεγαλύτερη αποτυχία και δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει ούτε καν ευρωπαϊκό εισιτήριο, ενώ υπήρξε τεράστιο πρόβλημα στη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού, με την ομάδα σε πολλές περιπτώσεις να μοιάζει σαν ξέφραγο αμπέλι.

Ο Παπαδημητρίου δεν έγινε ποτέ κομμάτι της ΑΕΚ. Δεν κατάφερε να «δέσει» σχεδόν με κανέναν, ήταν ξένο σώμα για το μεγαλύτερο μέρος της ομάδας και λειτουργούσε αυτόνομα. Δούλευε σκληρά, αλλά με δικό του τρόπο. Ηρθε σε αρκετές συγκρούσεις, πρωτοστάτησε σε αρκετές αλλαγές προσώπων.  Το βασικό ζήτημα ήταν πως δεν έπειθε πως μπορούσε να διαχειριστεί την πίεση μιας ομάδας όπως η ΑΕΚ, που αναμφίβολα είναι απείρως μεγαλύτερη από την Ξάνθη.

H AEK, oι προπονητές, οι παίκτες και η Ακαδημία

Από τα μεγάλα «συν» που ώθησαν τον Μελισσανίδη στην επιλογή Παπαδημητρίου, ήταν το «μάτι» που είχε στους προπονητές. Ηταν εκείνος που ανακάλυψε για την Ξάνθη Λουτσέσκου και Ράσταβατς. Στην ΑΕΚ επιχείρησε να κάνει τη γέφυρα για τον Λουτσέσκου, αλλά χρεώθηκε το επικοινωνιακό κενό που υπήρξε έπειτα από τη δημόσια παραδοχή του Μελισσανίδη για τον Ρουμάνο και τη συμφωνία του με τον ΠΑΟΚ λίγες ημέρες μετά.

Επιχείρησε να φέρει τον Ρεμπρόφ, αλλά τελικά συμβιβάστηκε με τον Μιλόγεβιτς. Φαίνεται πως ποτέ δεν πείστηκε για τον Σέρβο και ήταν ανακούφιση για όλους η γρήγορη λύση της συνεργασίας. Ο Γιαννίκης δεν ήταν επιλογή του, αλλά φέτος είχε ενεργότατο ρόλο στην επιλογή του Αλμέιδα και αυτό είναι οξύμωρο στη διαδικασία. Φάνηκε, πως η δεύτερη ευκαιρία που αξίωσε από τον Μελισσανίδη έπειτα από τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό, δεν έγινε πράξη.

Χειρίστηκε ένα από τα μεγαλύτερα μπάτζετ της ΑΕΚ. Εκανε πολλές και ακριβές αγορές παικτών, έδειξε τεράστια αδυναμία στην πώληση ή έστω στην απελευθέρωση κάποιων. Κυρίως, δεν μπόρεσε να επιβάλει πειθαρχία στα αποδυτήρια και πολλοί παίκτες λειτουργούσαν με αυτόνομο τρόπο. Ακόμα και στην Ακαδημία, χρεώνεται την υποστελέχωση της, ενώ ακόμα και οι σποραδικές επιτυχίες – προκρίσεις στα φαιναλ φορ των Κ17 και Κ15 – συνδυάστηκαν με παταγώδη αποτυχία στο φινάλε!

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News