AEK: Τα Σπάτα θα είναι πλέον προσωπική υπόθεση του Αλμέιδα

Ο Αργεντινός προπονητής της ΑΕΚ ξεκίνησε με το καλημέρα να επιβάλει τους δικούς του νόμους γύρω από τη λειτουργία του ποδοσφαιρικού τμήματος και της καθημερινότητας στο προπονητικό κέντρο των Σπάτων.
 
Η παρουσία του στην Ελλάδα με την εξαμελή ομάδα του καταδεικνύει την επιθυμία του Ματίας Αλμέιδα να δημιουργήσει ένα άβατο γύρω από το ποδοσφαιρικό τμήμα στο οποίο πρόσβαση θα έχουν μόνον όσοι εκείνος θα επιτρέπει. Κοντολογίς, απαγορεύεται πλέον τα σούρτα φέρτα των παρατρεχάμενων καιι όλων όσοι ήθελαν να έχουν άποψη για το πως θα έπρεπε η ομάδα να λειτουργεί αλλά και να παίζει.
 
Αυτή η επιθυμία του βρήκε εξαρχής σύμφωνο και τον Δημήτρη Μελισσανίδη ο οποίος ήθελε ακριβώς αυτόν τον τύπο ανθρώπου για να πάρει τα αγωνιστικά ηνία της ομάδας. Είχε πλέον κουραστεί από προσωπικότητες που δεν ήταν ούτε έντονες, ούτε υπέρ-συγκεντρωτικές, διότι φοβόντουσαν ακόμα και τη σκιά τους. Εδώ έχουμε να κάνουμε με το ακριβώς αντίθετο, με έναν άνθρωπο που πατάει γερά στα πόδια του και θέλει όλα γύρω από στην ομάδα να λειτουργούν όπως αυτός θα ορίζει.
 

Κλείνουν οι πόρτες στα Σπάτα, ούτε διερμηνέα δεν θέλει ο Αλμέιδα

 
Χαρακτηριστικό αυτής της επιθυμίας του Αλμέιδα, να υπάρχουν όσο το δυνατόν λιγότερα πρόσωπα από αυτά που δεν γνωρίζει γύρω από εκείνον και τους παίκτες, είναι η απόφασή του να μην έχει διερμηνέα, τουλάχιστον όχι σε συχνή βάση αλλά μόνο όταν αυτό απαιτείται για τις δημόσιες τοποθετήσεις του. Τις προπονήσεις θα τις χειρίζεται εκείνος μαζί με τους βοηθούς του, μιλώντας στα ισπανικά και στα αγγλικά. 
 
Δεν είναι επίσης τυχαίο γεγονός ότι στον αέρα είναι αυτή τη στιγμή ο Χρυσόστομος Μιχαηλίδης, ένα από τα μέλη της ομάδας που παραμένουν ενεργά σε αυτήν εδώ και περίπου μία πενταετία και απέναντι στα οποία ο Δημήτρης Μελισσανίδης κρατάει στάση εμπιστοσύνης. Παραμένει στην ομάδα αλλά το πιθανότερο για εκείνον είναι να μετατεθεί ως δεύτερος προπονητής (βοηθός) της ΑΕΚ Β στο πλευρό, του Σωκράτη Οφρυδόπουλου και παράλληλα να είναι ο προπονητής τερματοφυλάκων της δεύτερης ομάδας.
 
Ο Αλμέιδα παίρνει τα κλειδιά της ΑΕΚ στο αμιγώς ποδοσφαιρικό κομμάτι και σε αυτό πλέον δεν χωρά αμφισβήτηση. Τίποτα δεν θα συμβαίνει γύρω από αυτόν και τους παίκτες του δίχως να το γνωρίζει και ακόμα περισσότερο δίχως να έχει δώσει τη συγκατάθεσή του. Είναι ένα πολύ καινούργιο μοντέλο αυτό για την Ένωση κι αναμένουμε με ενδιαφέρον το πώς θα λειτουργήσει.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News