ΑΕΚ: Τα αλλάζει όλα στα στόπερ, για τρίτο συνεχόμενο καλοκαίρι

Πέρυσι, περίπου τέτοια εποχή, η ΑΕΚ ολοκλήρωνε ένα ολικό λίφτινγκ στην τετράδα των κεντρικών αμυντικών της. Είχαν αποκτηθεί ο Γιώργος Τζαβέλλας και ο Σίμος Μήτογλου, ενώ επέστρεφε και ο Όγκνιεν Βράνιες. Οι τρεις τους θα έπαιρναν τις θέσεις του Ιονούτς Νεντελτσεάρου που ετοίμαζε βαλίτσες για την Κροτόνε, του Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι που αποχώρησε για να συνεχίσει να παίζει βασικός και του Νασίμ Χνιντ που ήδη είχε αρχίσει να αγνοείται ποδοσφαιρικά η τύχη του. Βεβαίως οι δυο από τους τρεις, ήταν μεταγραφές του αμέσως προηγούμενου καλοκαιριού. 

Πέρυσι το λίφτινγκ στο κέντρο της άμυνας ήταν ολικό. Και φέτος θα γίνει ακριβώς το ίδιο. Ήδη ο Ματίας Αλμέιδα έχει ζητήσει σχεδόν από την πρώτη κουβέντα περί μεταγραφικού σχεδιασμού, δυο προσθήκες κεντρικών αμυντικών, για βασικές επιλογές. Και μάλιστα τους θέλει από την πρώτη μέρα της προετοιμασίας στην Ολλανδία. Εξ ου και η ΑΕΚ μεταγραφικά έχει ρίξει το βάρος αποκλειστικά σχεδόν, στην απόκτηση δυο στόπερ. Χωρίς αυτό να σχετίζεται καθόλου με την υπόθεση του Τσιγκρίνσκι. 

Η υπόθεση του Ουκρανού στόπερ άνοιξε περισσότερο από την επιθυμία του ίδιου να κλείσει την καριέρα του στην ΑΕΚ. Αλλά και την σκέψη της Ένωσης, για το ενδεχόμενο να έμπαινε ο Τσιγκρίνσκι ως μια τέταρτη ή πέμπτη λύση στα χαφ και να βοηθάει με την προσωπικότητά του εντός αποδυτηρίων. Φυσικά κατόπιν συνεννόησης με τον Αλμέιδα. Και μπορεί η σκέψη αυτή να φαίνεται πως εγκαταλείπεται. Όμως όλο αυτό φανερώνει πως ο Αλμέιδα θέλει να δει στην προετοιμασία και την ανταπόκριση του Γιώργου Τζαβέλλα στο αγωνιστικό μοντέλο που θέλει να δουλέψει ο Αργεντινός προπονητής. Όπως επίσης θέλει να “τσεκάρει” και αν ο Ζίγκα Λάτσι, μπορεί να διεκδικήσει θέση στο rotation. 

Με λίγα λόγια, υπάρχει ανοιχτή πιθανότητα, να ανακατευτεί τόσο πολύ η τράπουλα στις επιλογές του ρόστερ για τους κεντρικούς αμυντικούς, που να απομείνει μόνο ο Σίμος Μήτογλου στις επιλογές που τελικά θα έχει ο Αλμέιδα. Αλλά αυτό θα φανεί κατά την διάρκεια της προετοιμασίας στην Ολλανδία. Προς το παρόν ο Αργεντινός τεχνικός περιμένει τις δυο βασικές μεταγραφικές προσθήκες στα στόπερ. 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News