ΑΕΚ: Στον Γιόνσον βλέπουν έναν... Γιόχανσον αλλά με εμπειρία από Primera Division

Μπορεί να έχουν περάσει τέσσερα ολόκληρα χρόνια από τότε που ο Γιάκομπ Γιόχανσον άφησε την ΑΕΚ για το γαλλικό πρωτάθλημα. Όμως ο Σουηδός χαφ παρέμενε σημείο αναφοράς και κυρίως το… μέτρο γι αυτό που έψαχνε η “Ένωση” για την μεσαία γραμμή. Έναν Γιόχανσον αλλά με ακόμα μεγαλύτερη ποιότητα, ήταν ο στόχος. Φυσικά η επιλογή του Γενς Γιόνσον δεν έγινε μ’ αυτό το κριτήριο αλλά με βάση τα αγωνιστικά του χαρακτηριστικά. Ωστόσο από την πρώτη μέρα, όταν γινόντουσαν τα διαδικαστικά για να κλείσει η μεταγραφή, η συμπεριφορά του Δανού χαφ, έφερνε πολύ σ’ αυτή του Γιόχανσον. 

Μετά από έναν μήνα προπονήσεων τόσο στα Σπάτα, όσο και στην Ολλανδία, πλέον το συμπέρασμα που έχουν βγάλει όλοι στην ΑΕΚ, είναι ξεκάθαρο. Ο Γιόνσον είναι ένας… Γιόχανσον αλλά με πολύ ξεκάθαρη την εμπειρία που έχει από τα δυο χρόνια ως βασικός σ’ ένα top class πρωτάθλημα όπως η Primera Division. Ειδικά όσοι, λίγοι πλέον, είναι “παλιοί” στην ομάδα, αναγνωρίζουν πολλά στοιχεία του Γιόχανσον, τόσο στον χαρακτήρα, όσο και στις συνήθειες, αλλά και στην αγωνιστική συμπεριφορά του Γιόνσον. 

Ο Δανός χαφ, όπως και ο Σουηδός, είναι εξαιρετικά πειθαρχημένος και αφοσιωμένος στην δουλειά του. Στα όρια του… στρατιωτικού. Δείχνει πολύ… αγέλαστος, αλλά όταν υπάρχει χαλαρότητα και έξω από τις τέσσερις γραμμές, δεν είναι καθόλου έτσι. Την πειθαρχία την έχει πολύ και μέσα στο παιχνίδι του. Όπως ο Γιόχανσον. Από την τακτική προσήλωση, μέχρι και το πως θα κυνηγήσει όλες τις φάσεις. Όμως σε αντίθεση με τον Γιόχανσον, που η ΑΕΚ ήταν ο επόμενος σταθμός της καριέρας του μετά το σουηδικό πρωτάθλημα, ο Γιόνσον ήδη έχει δείξει πως έχει τις εικόνες και τις παραστάσεις για να διαχειριστεί καταστάσεις μέσα στο γήπεδο, με πολύ διαφορετικό τρόπο. Σε κάθε περίπτωση ωστόσο, στην ΑΕΚ είναι η πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια, που αισθάνονται πως βρήκαν τον νέο (και εξελιγμένο) Γιόχανσον

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News