ΑΕΚ: Στο δρόμο της επιστροφής ο Μπρούνο Αλβες, o ρόλος που θα αναλάβει

Η ΑΕΚ κινείται σε διπλό μέτωπο αυτήν την εποχή. Αγωνιστικά για την εξασφάλιση μιας θέσης που θα οδηγεί στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της ερχόμενης σεζόν.

Σε επίπεδο προγραμματισμού, θέτοντας τις βάσεις για τη δημιουργία της ομάδας για τη νέα περίοδο. Ωστόσο, πέραν των ενισχύσεων με ποδοσφαιριστές και των προσθαφαιρέσεων που θα υπάρξουν, θα υπάρξουν προσθήκες (ίσως και αποχωρήσεις) σε στελεχιακό δυναμικό, με τον Μπρούνο Αλβες να βρίσκεται προ των πυλών.

Οπως σας είχαμε ενημερώσει και παλιότερα, η περίπτωση του Πορτογάλου στόπερ βρίσκεται εδώ και καιρό στο μυαλό του Δημήτρη Μελισσανίδη. Υπήρξε πρόταση, ειδικά κατά την περίοδο που παρέμενε ανοιχτό το θέμα του Σάντος για τον πάγκο της ομάδας, αλλά παρέμεινε ζωντανό και μετά το «ναυάγιο» με την επιστροφή του συμπατριώτη του τεχνικού. Ειδικά τώρα που ουσιαστικά τελείωσε η σεζόν για τον Απόλλωνα Σμύρνης, ο Αλβες ετοιμάζεται για το επόμενο βήμα της καριέρας του.

Επί της ουσίας, αποτελεί ειλημμένη απόφαση της «κιτρινόμαυρης» διοίκησης να προσθέσει τον Μπρούνο Αλβες στο στελεχιακό δυναμικό της ομάδας. Κυρίως αυτό που απασχολεί αυτήν την περίοδο είναι ο ρόλος που θα ανατεθεί στον πολύπειρο Πορτογάλο. Το δεδομένο είναι πως οι δύο πλευρές βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή και υπάρχει ιδιαίτερα θερμό κλίμα, που δείχνει πως δύσκολα μπορεί να υπάρξει αρνητική τροπή στο θέμα.

Ο ρόλος του Άλβες και ο Αλμέιδα

Το πιθανότερο σενάριο είναι ο Αλβες να αναλάβει ρόλο που θα περιλαμβάνει δεδομένα αρκετή επαφή με την καθημερινότητα της ομάδας στα Σπάτα. Να έχει δηλαδή ευθύνη για πολλά από τα θέματα που άπτονται της καθημερινότητας της ΑΕΚ. Αρκετοί πιστεύουν πως ο Αλβες μπορεί να καλύψει μέρος των αρμοδιοτήτων που κατείχε μέχρι την παραίτηση του ο Βασίλης Δημητριάδης. Ωστόσο, είναι δύσκολο να αναλάβει όλο το πεδίο αρμοδιοτήτων του παλαίμαχου «κανονιέρη» της ΑΕΚ, ειδικά στο ξεκίνημα του.

Ωστόσο, φαίνεται πως υπάρχει πεποίθηση, ότι ο Αλβες μπορεί να διαδραματίσει ρόλο προς αυτήν την κατεύθυνση μέσα στη λειτουργία της ΑΕΚ. Βέβαια, είναι ένα ζήτημα που θα κριθεί σε οριστικό βαθμό όταν έρθει στην Αθήνα για μόνιμη εγκατάσταση ο Ματίας Αλμέιδα με το επιτελείο του. Ετσι και αλλιώς τότε θα ληφθούν αποφάσεις για τη λειτουργία της ΑΕΚ, ώστε αφ’ ενός να είναι καλυμμένη η ομάδα και αφ’ ετέρου να ξεπεραστεί οιαδήποτε πιθανότητα εμπλοκής και δυσδιάκριτων ρόλων.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News