ΑΕΚ: Στα χέρια της κρατά την Ευρώπη

Η εικόνα της ΑΕΚ και στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, δεν ήταν καλή. Υπήρξε ένα υποφερτό πρώτο ημίχρονο, στο οποίο η ΑΕΚ κυριάρχησε μέσα στο παιχνίδι, φαινόταν πως ήθελε περισσότερο τη νίκη και έψαχνε πιο ορθολογικά να βρει το δρόμο προς την αντίπαλη εστία, αλλά ήταν οφθαλμοφανές το κενό στην επίθεση.

Η ΑΕΚ απέτυχε να κερδίσει ακόμα ένα μεγάλο ματς με ιδιαίτερη σημασία, αλλά έστω και δια της πλαγίας οδού, ήρθε το ανέλπιστο «δώρο» από τον Ολυμπιακό και βγήκε κερδισμένη εν τέλει.

Στο φινάλε της 7ης αγωνιστικής των πλέι οφ, η ΑΕΚ βρίσκεται ισόβαθμη με τον Αρη και (αμφότεροι) μείον δύο βαθμούς από τον Παναθηναϊκό. Είναι ξεκάθαρο, ότι τα τρία ματς που απομένουν θα καθορίσουν τα πάντα και όλα θα κριθούν στις λεπτομέρειες και σε λεπτές ισορροπίες. Για την ΑΕΚ είναι αναμφίβολα πλεονέκτημα πως υποδέχεται ΠΑΣ Γιάννινα (την Τετάρτη) και Ολυμπιακό (την επόμενη Τρίτη, στην αυλαία της σεζόν), ενώ παίζει με τον Αρη το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη.

Στην 3η θέση ή να προσπεράσει τον Αρη

Το βασικό μέλημα της ΑΕΚ είναι να κατακτήσει την 3η θέση, ώστε να μην μπει σε περαιτέρω σκέψεις για το μέλλον της. Ωστόσο, ακόμα και εάν δεν συμβεί αυτό, το πλέον κρίσιμο είναι να προσπεράσει τον Αρη στη βαθμολογία. Διότι, ο Παναθηναϊκός έχει και την πρόκληση του κυπέλλου, στον οποίο φαντάζει σχεδόν ως φαβορί με την άθλια εικόνα που εμφανίζει ο ΠΑΟΚ εσχάτως. ΠΑΟΚ που η ΑΕΚ είναι η μόνη ομάδα που δεν τον νίκησε και παίζει με τον Αρη στην Τούμπα την Τετάρτη.

Η ΑΕΚ πρέπει να νικήσει τον ΠΑΣ Γιάννινα. Οι Ηπειρώτες επιβεβαιώνουν σε κάθε παιχνίδι πως δεν θα είναι εύκολος αντίπαλος για κανέναν. Παίζουν χωρίς άγχος, φαίνεται πως έχει υπάρξει καλή δουλειά από τον Μεταξά και εμφανίζει μια ομάδα με συγκεκριμένες αρχές στο παιχνίδι, βολεύεται να δίνει χώρο στον αντίπαλο και να χτυπά σε αντεπιθέσεις. Αρα, μόνο εύκολο δεν θα είναι για την ΑΕΚ το ματς, που θεωρητικά μοιάζει το πιο βατό. Με το εντυπωσιακό στατιστικό, πως η ΑΕΚ έχει τρεις νίκες σε ισάριθμα ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα φέτος.

Ετσι, ακόμα και εάν ο Αρης νικήσει μέσα στην Τούμπα και η ΑΕΚ δεν έχει καταφέρει να προσπεράσει την Τετάρτη, θα πάει να παίξει στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ένα ματς «τελικό» για την Ευρώπη. Είναι δεδομένο πως ο Αρης έχει ισχυροποιηθεί, αλλά είναι μια ομάδα που δείχνει και αυτή να έχει μεγάλα θέματα σε συγκεκριμένα σημεία του παιχνιδιού και έχει λυγίσει στην πίεση των τελευταίων αγώνων. Αρα, η ΑΕΚ ξέρει, πως μπορεί το Σάββατο να σφραγίσει το διαβατήριο για την Ευρώπη μέσω Θεσσαλονίκης.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News