ΑΕΚ: Σε οριακή κατάσταση, άπαντες στον αέρα στην ΠΑΕ

Με καζάνι που βράζει και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τις συνέπειες που θα υπάρξουν φαντάζει πλέον η ΑΕΚ.

Ο αποκλεισμός από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης σεζόν φαίνεται πως άνοιξε τον ασκό του Αιόλου και πλέον υπάρχουν απρόβλεπτες συνθήκες. Επειτα από την επίσκεψη αντιπροσωπείας οπαδών το πρωί της Δευτέρας όπου αξίωσαν από όλα τα στελέχη να παραιτηθούν, δεν υπάρχει καμία εξέλιξη και κανένα στίγμα από τον Δημήτρη Μελισσανίδη.

Είναι γεγονός που δεν αμφισβητείται, πως κανείς εξ όσων εργάζονται στην ΑΕΚ έχει επαφή με τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ τις τελευταίες ημέρες. Ο Μελισσανίδης δεν έχει αποκαλύψει τις προθέσεις του για το πώς θα πορευθεί η ΑΕΚ. Βρίσκεται υπό πίεση, καθώς όλοι όσοι είναι αυτήν την περίοδο στην ΑΕΚ αποτελούν επιλογές του, με ελάχιστους να βρίσκονται από την αρχή της νέας εποχής και άλλους που προστέθηκαν στην πορεία.

Πηγές της ΑΕΚ ανέφεραν πως η συζήτηση που θα υπάρξει θα αφορά όλα τα στελέχη συνολικά και όχι σε προσωπικό επίπεδο. Δηλαδή, να υπάρξει μια κοινή απόφαση του Μελισσανίδη που θα πει «μένουν όλοι», εάν δεν θεωρεί πως αυτοί είναι στην κορυφή του προβλήματος ή να πει «φεύγουν όλοι» για να προχωρήσει σε σαρωτικές αλλαγές σε όλα τα επίπεδα, όπως ζητά μεγάλο μέρος των φίλων της ΑΕΚ υπό καθεστώς απόλυτης απογοήτευσης. Ουδείς μπορεί να προκαταβάλει τις σκέψεις του Μελισσανίδη, ωστόσο, υπάρχουν κάποια δεδομένα που δεν αμφισβητούνται και θα καθορίσουν τις εξελίξεις. 

Τα δεδομένα 

Ο Μελισσανίδης δεν είναι από εκείνους που λυγίζουν στην πίεση και πολλές φορές επιλέγει προσωπική πολιτική και αποφάσεις, ακόμα και εάν δεν συμφωνεί η πλειοψηφία. Δεν αρέσκεται να του επιβάλει κανείς τι πρέπει να κάνει, εκείνος θα έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο.

Οσοι βρίσκονται στην ΑΕΚ είναι προσωπικές επιλογές του Μελισσανίδη. Ηρθαν στην ΑΕΚ έπειτα από επαφή και συζήτηση μαζί του, εάν έχει φτάσει η ώρα να αποχωρήσουν από την ΑΕΚ θα το κάνουν πρώτα μιλώντας με τον ίδιο και θέτοντας σε εκείνον τις παραιτήσεις τους.

Ακόμα και εάν ο Μελισσανίδης δεν θελήσει να θεωρήσει άπαντες υπεύθυνους και να πάει σε σαρωτικές αλλαγές, είναι εξαιρετικά δύσκολο να μείνουν πλέον οι περισσότεροι στο ρόλο τους. Οσα λέχθηκαν σήμερα στα γραφεία, δεν αφήνουν πολλά περιθώρια αμφιβολιών πως τα πράγματα έχουν αγριέψει.

Την ίδια στιγμή, υπάρχουν σενάρια για παραίτηση του Κονέ και άλλων στελεχών, ενώ φουντώνουν τα σενάρια και για πιθανά στελέχη που μπορούν να έρθουν για να καλύψουν τα κενά, σε διάφορα πόστα όπως οι Μπρούνο Αλβες, Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς και πολλά ακόμα.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News