ΑΕΚ: Σε μια κλωστή το μέλλον του Βράνιες

Αποτέλεσε μια από τις πιο ηχηρές υποθέσεις των τελευταίων ετών για την ΑΕΚ.

Μόνο και μόνο η περυσινή σεζόν, όπου πέρασε από σαράντα κύματα και από «καμένα λάδια», ο Ογκνιεν Βράνιες ήρθε για να γίνει ηγέτης στην «κιτρινόμαυρη» άμυνα, δείχνει πολλά για όσα οξύμωρα συνέβησαν. Ο Βράνιες πλέον είναι στην πατρίδα του και δεν μπορεί να είναι διόλου βέβαιος για το μέλλον του και αν θα τον περιλαμβάνει στην ΑΕΚ.

Ο Βράνιες έφυγε πριν το τελευταίο ματς από την Ελλάδα, εμφανίζοντας τον χειρότερο εαυτό του από τη στιγμή που αισθάνθηκε πως δεν βρισκόταν στις επιλογές για την αρχική 11άδα. Ηταν ακόμα μια απόδειξη, πως δε ξέρει να διαχειρίζεται τέτοιες καταστάσεις, αν και υπήρχε πια η πεποίθηση, πως θα είχε ωριμάσει και θα ήταν πολύ πιο συνειδητοποιημένος για όσα συμβαίνουν. Ο Βράνιες διέψευσε όσους πίστεψαν πάνω του και αυτό είναι κάτι που δεν διορθώνεται εύκολα πλέον.

Είναι φανερό, πως σε όλη τη διάρκεια της σεζόν, που έτσι κι αλλιώς πολλά πράγματα δεν λειτουργούσαν σωστά στην ΑΕΚ, ο Βράνιες δεν κατάφερε να υποτάξει το «εγώ» του κάτω από το «εμείς». Να γίνει ηγέτης του συνόλου με βάση την εμπειρία του, όπως υπήρχε προσδοκία. Ευθύνεται προφανώς ο μηχανισμός γύρω από την ομάδα, καθώς ειδικά στα πιο μεγάλα ονόματα δεν μπόρεσε να το εμφυσήσει, αλλά ορισμένα πράγματα πρέπει να γίνονται και ατομικά.

Βαρύ κλίμα για τον Βράνιες

Για τον Βράνιες υπάρχει πλέον βαρύ κλίμα και μόνο τυχαίο δεν είναι πως η μεγάλη πλειονότητα των οπαδών της ΑΕΚ – όπως εκφράζεται μέσα από τα «κιτρινόμαυρα» φόρα – αμφισβητούσε έντονα ακόμα και την απουσία του από τις προπονήσεις. Από τη στιγμή που παραπονιόταν για τις ενοχλήσεις στην ποδοκνημική μόνο ο γιατρός της ΑΕΚ θα μπορούσε να πιστοποιήσει ή να αμφιβάλει γι’ αυτό, αλλά αποτυπώνει μια πραγματικότητα για το πώς έχουν φτάσει να τον αντιμετωπίζουν αρκετοί πολλοί φίλοι της ομάδας.

Ο Βράνιες δεσμεύεται με την ΑΕΚ για ακόμα ένα χρόνο, ενώ περιλαμβάνεται και οψιόν επέκτασης για μια σεζόν. Ωστόσο, με τις παρούσες συνθήκες φαντάζει εξαιρετικά αμφίβολο εάν θα είναι στα πλάνα και για την επόμενη χρονιά. Προφανώς θα πρέπει να μιλήσει και ο Αλμέιδα και να ορίσει πως σκέφτεται την παρουσία του 33χρονου στόπερ, αλλά είναι δεδομένο πως τα πράγματα δεν είναι θετικά για να συνεχίσει και άλλο στην ομάδα.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News