ΑΕΚ: Σε ανοιχτή γραμμή με Γκαρσία, επαφές και με άλλους προπονητές

Μπορεί η ΑΕΚ να δίνει ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι, αγώνα που μοιάζει αρκετά με «τελικό» για την κατάκτηση της 3ης θέσης και της ευρωπαϊκής προοπτικής για τη νέα σεζόν, αλλά είναι δεδομένο πως για τους περισσότερους το ενδιαφέρον στρέφεται περισσότερο σε όσα θα συμβούν από εκεί και πέρα.

Η νέα σελίδα στην ιστορία της ΑΕΚ, η νέα προσπάθεια να αλλάξουν τα πράγματα και να μπει η ομάδα στο σωστό δρόμο, ξεκινά από τη συμφωνία με έναν προπονητή υψηλού επιπέδου.

Είναι σαφές πλέον, ότι στην ΑΕΚ θέλουν να κλείσουν άμεσα το θέμα του νέου προπονητή. Τις τελευταίες ημέρες, τα στελέχη που χειρίζονται την υπόθεση βρίσκονται σε πλήρη εγρήγορση και σειρά επαφών με τους προπονητές που έχουν επιλέξει έπειτα από τις αρχικές επαφές. Στην ΑΕΚ θα ήθελαν ιδανικά να κλείσει η συμφωνία ακόμα και πριν το Πάσχα, ώστε ο νέος προπονητής να είναι πάνω από την ομάδα. Αλλωστε, πέραν της δυνατότητας να σχηματίσει άποψη μέσα από αγώνες, θεωρούν πως θα είναι κίνητρο και για τους παίκτες, ώστε να μη χαλαρώσουν.

Η ΑΕΚ σε επαφή με τον Γκαρσία

Η ΑΕΚ επιμελώς συνεχίζει να ρίχνει τους τόνους αναφορικά με το ενδιαφέρον για τον Ρούντι Γκαρσία. Νέα δημοσιεύματα την Παρασκευή, έκαναν λόγο για πρόταση μαμούθ προς τον Γάλλο τεχνικό, ύψους 2,5 εκατ. ευρώ και διαψεύστηκε άμεσα από την ΠΑΕ. Εμείς θα λέγαμε, πως για να μπεις σε κουβέντα με έναν προπονητή τέτοιου επιπέδου θα πρέπει να προσφέρεις ακόμα μεγαλύτερο νούμερο. Και από τη στιγμή που ο Κορσικανός τεχνικός αρέσει, εάν βρεθεί τρόπος συμφωνίας, αυτή θα συμβεί σε υψηλά νούμερα.

Ως δεδομένο πρέπει να θεωρηθεί, ότι υπάρχει ανοιχτή γραμμή με την πλευρά του Γκαρσία. Τις προηγούμενες ημέρες είχε υπάρξει παρουσία εκπροσώπων του στην Αθήνα, όπου είχαν συναντήσεις σε κορυφαίο επίπεδο και παράλληλα ενημερώθηκαν για όλα όσα αφορούν την ΑΕΚ και το μέλλον της (και σε έργα υποδομών). Το θέμα είναι ο χρόνος, με την ΑΕΚ να πιέζει για να κλείσει προπονητή και κάθε μεγάλο όνομα όπως ο Γκαρσία, να προσπαθεί να κερδίσει χρόνο για να δει όλες τις επιλογές στο τραπέζι.

Προχωρημένες επιλογές

Με δεδομένο το δείκτη δυσκολίας στην περίπτωση του Γκαρσία, εύλογα η ΑΕΚ ψάχνεται εδώ και καιρό σε άλλες επιλογές. Πιθανότατα, καμία δεν είναι τόσο ονομαστή και δυνατή όπως του Γάλλου, διότι σε τέτοιο ενδεχόμενο θα είχε ήδη ενεργοποιηθεί. Πάντως, στην ΑΕΚ υποστηρίζουν πως υπάρχουν καλές επιλογές, με προπονητές που έχουν προσωπικότητα και τη διάθεση να έρθουν και να δουλέψουν, ώστε να ανατραπεί η σκιαχτική εικόνα της ομάδας κατά την τελευταία τετραετία.

Θεωρείται μάλιστα ως σημαντικό στοιχείο, πως δεν υπάρχει στις μέχρι τώρα επαφές κάποια που να θέτει ως απαράβατο όρο για πιθανή συμφωνία την ευρωπαϊκή συμμετοχή (που παραμένει βέβαια κομβική για την ΑΕΚ σε επίπεδο πρεστίζ, εσόδων και στόχων). Κάτι που σημαίνει απλά, πως δεν θα απαιτηθεί το φινάλε των πλέι οφ και η ολοκλήρωση της διαδικασίας, ώστε να ληφθούν οριστικές αποφάσεις και τα πάντα μπορούν να κλείσουν άμεσα.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News