ΑΕΚ: Σαν να ξεκινά τα παιχνίδια της με χάντικαπ ενός γκολ

Θα μπορούσε να αποτελεί μια σύντομη περιγραφή της φετινής ΑΕΚ. Μια ομάδα που έμοιαζε κούκλα μπροστά και… πανούκλα πίσω.

Μπαίνοντας στο φινάλε της σεζόν και στη διαδικασία των πλέι οφ, τα πράγματα έχουν αρχίσει να ζορίζουν ακόμα πιο πολύ για την Ενωση. Είναι μια ομάδα που συνεχίζει να μπάζει αμυντικά, αλλά παράλληλα έχει αρχίσει να ζορίζεται ιδιαίτερα και στο σκοράρισμα. Και απόντος Αραούχο από εδώ και πέρα, το πρόβλημα μεγεθύνεται.

Είναι φανερό πλέον, πως η ΑΕΚ είναι σα να ξεκινά τα παιχνίδια της με χάντικαπ ενός τέρματος. Στην Τούμπα είχε τουλάχιστον τέσσερις κλασικές ευκαιρίες για να πάει από το ημίχρονο με διαφορά δύο τερμάτων, αλλά πήγε στην ισοπαλία και εν τέλει έφτασε να είναι και ικανοποιημένη που δεν έχασε και τον πόντο. Οσες δοκιμές και εάν συμβαίνουν, δεν φαίνεται να εξισορροπείται η κατάσταση με το αμυντικό ναυάγιο που εμφανίζει η ΑΕΚ.

Κωμικά λάθη, πολλές ευκαιρίες για ένα γκολ

Κωμικά λάθη από παίκτες με μεγάλη εμπειρία, που διαδέχονται το ένα το άλλο. Κόντρα στον ΠΑΟΚ ήταν αυτή τη φορά η σειρά των Τζαβέλλα, Χατζισαφί και Τσούμπερ που αντέδρασαν με παιδαριώδη τρόπο και προσέφεραν ένα γκολ. Αποτέλεσμα; Η ΑΕΚ έχει τη χειρότερη άμυνα στη διαδικασία των πλέι οφ, έχοντας οκτώ γκολ παθητικό (όσα και ο ΠΑΣ Γιάννινα). Το χειρότερο για εκείνη είναι πως δεν υπάρχει ματς που να μπορεί να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα, καθώς έχει δεχθεί γκολ – με πιθανούς και απίθανους τρόπους – και στα έξι παιχνίδια.

Το ακόμα χειρότερο είναι πως πλέον ζορίζει το πράγμα και σε ό,τι αφορά τη δημιουργία και εκτέλεση φάσεων. Η ΑΕΚ έχει σκοράρει μέχρι τώρα επτά φορές στη διαδικασία των πλέι οφ και είναι φανερό, πως άπαντες εκτιμούν, ότι εάν καταφέρει να σώσει την Ευρώπη, αυτό θα συμβεί μέσα από την επίθεση της. Βέβαια, τα επτά γκολ την κάνουν μεν πρώτη επίθεση, αλλά είναι φανερό πως όσο περνούν τα παιχνίδια, χρειάζεται περισσότερες φάσεις για να βρει γκολ.

Η ΑΕΚ έχει μόνο μια νίκη στη διαδικασία των πλέι οφ. Γι’ αυτό άλλωστε, αν και μπήκε με ισχνό βαθμολογικό προβάδισμα, πλέον βρίσκεται στο κυνήγι Παναθηναϊκού και Αρη. Το χειρότερο για εκείνην είναι πως έχει καταφέρει να κάνει μόνο μια νίκη (επί του ΠΑΣ Γιάννινα) και πρέπει να κάνει υπερβάσεις από εδώ και πέρα. Και μπορεί να έχει τρία ματς στην έδρα της από τα τέσσερα που απομένουν, αλλά το ΟΑΚΑ έχει μετατραπεί σε εφιάλτη για την ΑΕΚ, ειδικά την τρέχουσα σεζόν.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News