AEK: Πως να αντέξεις την Αθήνα όταν έχεις ζήσει σε Τουλούζ και Λανς;

Ο Γάλλος δεξιός μπακ, Κλεμάν Μισελέν, αποκτήθηκε από την «Ένωση» το περασμένο καλοκαίρι αντί 1 εκατ. ευρώ. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι η ΑΕΚ πλήρωσε 800.000 ευρώ στη Λανς, αλλά μικρή σημασία έχει, όπως και να το κάνουμε πρόκειται για σημαντικό ποσό.

Προφανέστατα, αυτή η δαπάνη έγινε με σκοπό να εξελιχθεί σε βασική μονάδα της ΑΕΚ και να δώσει τη λύση που αυτή αναζητούσε στη θέση του δεξιού οπισθοφύλακα. Ουδείς περίμενε ασφαλώς ότι στην πορεία, ο Λάζαρος Ρότα που αποκτήθηκε την τελευταία στιγμή, ως μια συμπληρωματική προσθήκη καθώς ήταν ελεύθερος, θα εξελισσόταν σε πολύ πιο επιδραστική μονάδα για τους «κιτρινόμαυρους».

Δεν προσαρμόστηκε ποτέ στην Ελλάδα και στην ΑΕΚ

Το πρόβλημα του Μισελέν είναι καθαρά προσαρμοστικό. Δεν έχει εγκλιματιστεί καλά στην Ελλάδα, είναι για εκείνον μια δύσκολη πόλη η Αθήνα και οι γρήγοροι ρυθμοί της. Έχοντας ζήσει σε πολύ πιο «μαζεμένες» περιοχές, όπως η Τουλούζ και η Λανς, είναι μαθημένος σε διαφορετικές συνθήκες και πιο χαλαρές καταστάσεις. Δεν κάνουν όλοι οι άνθρωποι για όλα τα μέρη του κόσμου άλλωστε.

Επίσης, ο Γάλλος δεξιός μπακ δεν δέθηκε ιδιαίτερα με την ομάδα, ίσως κι επειδή ως κολλητός του (λόγω γλώσσας) Νταμιέν Λε Ταλέκ, επηρεάζεται αρκετά από τη «μουρμούρα» του δεύτερου, ο οποίος περνά ακόμα πιο δύσκολες αγωνιστικές στιγμές και έχει παράπονα για τη διαχείρισή του από τους προπονητές με τους οποίους συνεργάστηκε. Προφανώς και τώρα, με τον υπηρεσιακό Σωκράτη Οφρυδόπουλο.

«Αόρατος» στα Σπάτα, απών από τις πλάκες

Ο Μισελέν είναι ένα πολύ χαμηλών τόνων άτομο, σπανίως εξωτερικεύεται ή μιλάει στα αποδυτήρια, κάποιοι λένε ότι ως παρουσία είναι «αόρατος». Δεν απασχολεί για κανέναν κακό λόγο, ούτε επίσης είναι ιδιαίτερα ενεργός στο χαβαλέ και στις πλάκες που γίνονται. Προφανώς και μετρά αντίστροφα για να έρθει το καλοκαίρι και να ζυγίσει τις επιλογές του. Βέβαια στην ΑΕΚ λένε ότι δεν πρόκειται να τον παραχωρήσουν για κάτι λιγότερο από 1,5 εκατ. ευρώ, διαπιστώνοντας ότι έχει καλό όνομα στην πατρίδα του και υπάρχει ζήτηση για εκείνον.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News