ΑΕΚ: Ψάχνεται και για φορ στην αγορά, οι σκέψεις για τον Αραούχο

Για την ΑΕΚ οι μεταγραφικές προτεραιότητες είναι αρκετές. Είναι δεδομένο και αποτελεί κοινή παραδοχή, πως υπάρχει πρόθεση να γίνουν αρκετές σημαντικές κινήσεις στο μεσοαμυντικό κομμάτι.

«Να αποκτηθούν Αραούχο για άμυνα και κέντρο», όπως λέγεται χαρακτηριστικά. Ωστόσο, είναι δεδομένο πως η ΑΕΚ θα κινηθεί και για την απόκτηση σέντερ φορ, παίκτη με διαφορετικά χαρακτηριστικά από τον Αργεντινό επιθετικό, που θα παίζει περισσότερο μέσα στην περιοχή.

Από όσα έχει εκμυστηρευθεί σε παράγοντες της ΑΕΚ ο Ματίας Αλμέιδα, φαίνεται να τρέφει μεγάλη εκτίμηση για τα προσόντα του Αραούχο. Ποντάρει πολλά στον εκρηκτικό τρόπο παιχνιδιού του, τη δυνατότητα να πρεσάρει ασφυκτικά τους αντίπαλους αμυντικούς, τα ηγετικά χαρακτηριστικά, το απρόβλεπτο στο σκοράρισμα. Ωστόσο, αντιλαμβάνεται πως ο συμπατριώτης του δεν είναι φορ περιοχής και κάποιες φορές, ασφυκτικά απέναντι σε κλειστές άμυνες.

Αρα, είναι δεδομένο πως η ΑΕΚ θα ψαχτεί για έναν παίκτη που θα παίζει περισσότερο μέσα στο «κουτί». Αλλωστε, ο Αραούχο αρέσκεται συχνά πυκνά να κινείται εκτός περιοχής, να δημιουργεί φάσεις και να απασχολεί αμυντικούς. Μόνο που σε αυτήν την περίπτωση, αδειάζει η περιοχή και δεν υπάρχουν λύσεις. Για την ΑΕΚ είναι δεδομένη η ανάγκη για έναν φορ με διαφορετικά χαρακτηριστικά, που θα μπορεί να παίζει μέσα στην περιοχή και θα έχει το εύκολο γκολ. Γιατί ο Αραούχο είναι κλάση, αλλά δεν είναι ο κλασικός γκολτζής.

Πόνσε, Ανσαριφάρντ και Εστουπινιάν

Κάπως έτσι προέκυψε πριν από μέρες εκ νέου η επιθυμία για τον Πόνσε, έναν από τους πιο ικανούς επιθετικούς που φόρεσαν τα «κιτρινόμαυρα» τα προηγούμενα χρόνια. Ωστόσο, αποδείχθηκε ανέφικτη υπόθεση, δεδομένου πως ο Αργεντινός γκολεαντόρ υπέγραψε συμβόλαιο πολυετούς διάρκειας με την ισπανική Ελτσε. Αρα, δεν μπορεί να υπάρξει τέτοια περίπτωση για την ΑΕΚ, που δείχνει όμως το επίπεδο και το είδος του παίκτη που αναζητά.

Στην εξίσωση βέβαια, υπάρχει και ο Ανσαριφάρντ. Είναι δεδομένο πως ο Ιρανός δεν ήταν καθόλου ικανοποιημένος κατά τη διάρκεια της σεζόν για το χρόνο συμμετοχής του. Είναι δεδομένο επίσης, πως η ΑΕΚ δεν έμεινε ικανοποιημένη από την παρουσία του τη σεζόν που ολοκληρώθηκε. Κοστίζει περίπου μισό εκατ. ευρώ ετησίως, δεσμεύει θέση μη κοινοτικού, γίνεται κατανοητό πως θα ήταν θετικό για την ΑΕΚ να βρεθεί ένας τρόπος να κλείσει το θέμα.

Ο Ανσαριφάρντ θέλει να πάει κάπου να είναι βασικός. Με τα σημερινά δεδομένα, είναι απίθανο να αλλάξει κάτι ακόμα και εάν αποκτήσει το ελληνικό διαβατήριο. Τις τελευταίες ημέρες, υπάρχουν σενάρια για τον Κολομβιανό Οσκαρ Εστουπινιάν. Αν και πρόκειται για διαφορετικές ομάδες, είναι δεδομένο πως είναι παίκτης που είχε δει για λογαριασμό της Λέγκια ο Κουχάρσκι και δεν θα πρέπει να αποκλείσουμε να είναι επιλογή και για την ΑΕΚ.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News