ΑΕΚ: Ψάχνει για το 3ο test στην Ολλανδία, αλλά το μεγάλο στοίχημα είναι στην Αθήνα

ΑΕΚ: Ψάχνει για το 3ο φιλικό στην Ολλανδία, αλλά το μεγάλο στοίχημα είναι τα δυο ματς επί ελληνικού εδάφους

Έτσι όπως στραβά και ανάποδα τα έκανε η ΑΕΚ τη σεζόν που πέρασε, βρέθηκε μ’ ένα κενό από ευρωπαϊκές αγωνιστικές υποχρεώσεις καλοκαίρι. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως μέχρι και την πρεμιέρα του πρωταθλήματος στις 20 Αυγούστου, η “Ένωση” μπορεί να βάλει στο καλεντάρι της μόνο φιλικά παιχνίδια. Ωστόσο η προοπτική της “Αγιά Σοφιάς – Opap Arena”, ενδεχομένως θα δώσει μια πολύ ξεχωριστή και ιδιαίτερα σημασία, σε κάποια απ’ αυτά τα φιλικά. 

Για να τα βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά. Η ΑΕΚ ήδη έχει “κλειδώσει” τα δυο από τα τρία τεστ που θα δώσει στο διάστημα που θα παραμείνει στο Άλκμααρ για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Το πρώτο θα είναι στις 16 Ιουλίου, δηλαδή τέσσερις μέρες μετά την άφιξη της αποστολής στην Ολλανδία. Και αντίπαλος θα είναι Άλκμααρ. Ενώ το δεύτερο φιλικό θα γίνει στις 21 Ιουλίου και η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει την Χερενφέιν. Αυτό που απομένει, είναι να “κλειδώσει” η ομάδα που θα αντιμετωπίσει η “Ένωση” στο τρίτο τεστ επί ολλανδικού εδάφους. Ένα ματς που θα διεξαχθεί στις 27 Ιουλίου, δηλαδή δυο μέρες πριν την επιστροφή της ΑΕΚ στην Αθήνα. 

Πάντως για την “Ένωση” το μεγάλο στοίχημα, είναι τα δυο φιλικά που σκοπεύει να δώσει επί ελληνικού εδάφους, μέχρι και την έναρξη της προετοιμασίας. Όχι τόσο για το αγωνιστικό κομμάτι. Με βάση τον προγραμματισμό που υπάρχει, η ΑΕΚ μέσα στον Ιούλιο και τον Αύγουστο, θέλει να διοργανώσει τα test events που απαιτούνται, προκειμένου να πάρει άδεια λειτουργίας από την UEFA το καινούργιο γήπεδο. Απαιτούνται τουλάχιστον τρία. Και υπάρχει μια σκέψη, αν κάτι τέτοιο είναι εφικτό, ένα εκ των δυο φιλικών της ΑΕΚ επί ελληνικού εδάφους, μέσα στον Αύγουστο, να διεξαχθεί στην “Αγιά Σοφιά – Opap Arena”. Κάτι τέτοιο ακόμα δεν μπορεί να “κλειδώσει” για περισσότερους από έναν λόγους. Όμως είναι ένα ζητούμενο και ενδεχομένως ένα στοίχημα για την ΑΕΚ.  

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News