ΑΕΚ: Ψάχνει «φρεσκάδα» και το βασικό δίλημμα

Αντίστροφα μετρά η ΑΕΚ για το ματς «τελικό» του Σαββάτου με τον Αρη. Στην ΑΕΚ γνωρίζουν, πως χρειάζονται μόνο νίκη και αυτό μπορεί και να βγει σε καλό.

Κυρίως, επειδή είναι καλό άπαντες να είναι συγκεντρωμένοι σε ένα και μόνο στόχο. Αλλωστε, όσες φορές κατά το πρόσφατο παρελθόν η ΑΕΚ το είχε…δίπορτο και βολευόταν με δύο αποτελέσματα, ήταν σχεδόν νομοτελειακό πως θα συγκρούονταν με την αποτυχία.

Η προπόνηση της Πέμπτης οριστικοποίησε πως η ΑΕΚ θα πορευθεί με όσους έχει. Εκτός ο Βράνιες, εκτός ο Γέβτιτς, εκτός βέβαια και οι Σιμόες, Αραούχο, Γαλανόπουλος. Αρα, σε ακόμα ένα παιχνίδι, το τρίτο σε διάστημα μιας εβδομάδας, η ΑΕΚ θα πρέπει να πορευθεί με όσους παίζουν σε αυτό το διάστημα. Κύριο μέλημα των Οφρυδόπουλου, Κυριακίδη είναι να βρεθεί φρεσκάδα και επειδή δεν μπορούν να μπουν νέα πρόσωπα, αυτό επιχειρήθηκε να γίνει με διαχείριση στο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα και πνευματική ηρεμία.

Μάνταλος ή Μοχαμάντι

Οι επιλογές είναι μετρημένες και επί της ουσίας, ένα βασικό δίλημμα υπάρχει αυτήν τη στιγμή για την ΑΕΚ. Ποιος εκ των Μάνταλου ή Μοχαμάντι θα πάρει θέση βασικού στην 11άδα. Ανάλογα με το ποιος θα επιλεχθεί, θα κριθεί σε σημαντικό βαθμό και ο ρόλος που θα έχει ο Χατζισαφί. Στα δύο τελευταία παιχνίδια, ο Οφρυδόπουλος έχει χρησιμοποιήσει και τα δύο εναλλακτικά σενάρια και αναμφίβολα υπάρχει ρίσκο σε ό,τι και εάν επιλέξει.

Κόντρα στον Παναθηναϊκό, μια ομάδα με δυνατά άκρα όπως και ο Αρης, ο Οφρυδόπουλος προτίμησε τον Μοχαμάντι αριστερά και τον Χατζισαφί στη μεσαία γραμμή. Είναι σαφές πάντως στη νέα εποχή της ΑΕΚ, πως το τεχνικό δίδυμο δεν καλύπτεται από τον Ιρανό και δεν αισθάνονται σιγουριά. Ετσι, μπορεί να παίξει μεν, αλλά με απαραίτητο τον συμπατριώτη του, ώστε να «σφίξει» στη μεσαία γραμμή και να υπάρχουν καλύψεις.

Με τον Μάνταλο χαφ η ΑΕΚ έπαιξε κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα, όπου ο Χατζισαφί έκανε και πάλι πολύ καλή δουλειά, όντας ο παίκτης που υποδεχόταν την πρώτη μπάλα και άνοιγε το παιχνίδι για τους χαφ. Ο Μάνταλος δείχνει διαφορετικός, ιδιαίτερα συνεπής στα αμυντικά του καθήκοντα, αλλά ίσως να είναι πιο δόκιμο να υπάρχει μια ποιοτική λύση στα χαφ. Πάντως, η τακτική της ΑΕΚ θα διαφέρει αρκετά από τον τρόπο που έπαιξε ο Λουτσέσκου με τον ΠΑΟΚ στο πρόσφατο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News