ΑΕΚ: Ψάχνει επιλογές για το ντέρμπι ο Οφρυδόπουλος

Μπαίνοντας στην τελική ευθεία των πλέι οφ, η ΑΕΚ πάει στο όριο. Στο όριο για να σώσει την ευρωπαϊκή προοπτική για την επόμενη σεζόν, στο όριο αναφορικά με τις επιλογές που έχει διαθέσιμες για τα τέσσερα εναπομείναντα παιχνίδια.

Μολονότι ο Οφρυδόπουλος έχει «τεντώσει» τα όρια του ρόστερ του χρησιμοποιώντας 24 παίκτες στα έξι προηγούμενα παιχνίδια, φαίνεται πως τώρα οι επιλογές του είναι μετρημένες.

Είναι σχεδόν ξεκάθαρο, πως στο ντέρμπι της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό, η ΑΕΚ θα παραταχθεί με την 11άδα και τις επιλογές της Τούμπας. Εκεί που αποτελεί κοινή συνισταμένη, πως μετά από καιρό, οι «κιτρινόμαυροι» κυριάρχησαν μέσα στο παιχνίδι, έκαναν πολλές κλασικές ευκαιρίες, αλλά πληρώνοντας τις κλασικές αμυντικές αδυναμίες, πήραν μόνο έναν πόντο αντί των τριών της νίκης. Και έτσι, εξ ανάγκης και επιλογής, θα πάει με την ίδια συνταγή.

Τάνκοβιτς και Λε Ταλέκ

Η διαφοροποίηση συγκριτικά με την Τούμπα θα είναι στις επιλογές του πάγκου. Μολονότι την Παρασκευή επιβεβαιώθηκε η απουσία των Βράνιες, Σιμόες και Γέβτιτς, εδώ και μέρες έχει μπει σε κανονικό πρόγραμμα ο Τάνκοβιτς. Ο Σουηδός πήρε ευκαιρίες και περισσότερο χρόνο από τον Οφρυδόπουλο και ενδεχομένως θα έχει μια τελευταία ευκαιρία να πείσει τον Αλμέιδα, πως μπορεί να έχει μέλλον με τη φανέλα της ΑΕΚ.

Πέραν του Τάνκοβιτς, είναι πιθανό να είναι ξανά διαθέσιμος ο Λε Ταλέκ. Ο Γάλλος χαφ είχε κοπεί από την αποστολή της Τούμπας – όπως και ο Βράνιες – λόγω επιλογής, καθώς κρίθηκε πως δεν βρισκόταν στο 100% της συγκέντρωσης. Ισως επειδή κρίνει πως δεν έχει νόημα πλέον να προσπαθεί να αποδείξει κάτι και απλά περιμένει να περάσει ο χρόνος για να έρθει η καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδος και να βρεθεί λύση αποχώρησης. 

Ο Μοχαμάντι και οι «πέντε»

Πέραν αυτών, για την ΑΕΚ υπάρχει ο Μοχαμάντι. Ο Ιρανός έχει χάσει τη θέση του στην 11άδα από τον συμπατριώτη του Χατζισαφί, αλλά παραμένει μια ποιοτική και έμπειρη επιλογή. Συν τοις άλλοις, το σημαντικό με τον Μοχαμάντι είναι πως εάν μπει στις επιλογές, δίνει τη δυνατότητα στον Οφρυδόπουλο να αξιοποιήσει τον Χατζισαφί είτε ως κεντρικό χαφ (όπως έχει γίνει σε κάποια παιχνίδια), αλλά και στα άκρα συνθέτοντας δίδυμο στην αριστερή πλευρά.

Βέβαια, πέραν αυτών υπάρχουν και ακόμα πέντε ιδιαίτερες περιπτώσεις. Ο Φράνσον που έκανε πρεμιέρα με τη φανέλα της ΑΕΚ στην Τούμπα και πήρε τα πρώτα του λεπτά έπειτα από τρεις μήνες στην ομάδα. Ο Σάκχοφ που έχει μόνο δύο λεπτά συμμετοχής τον τελευταίο μήνα, ο Μισελέν που δεν έπαιξε λεπτό σε ματς της μέσα στον Απρίλιο και βέβαια ο Ανσαριφάρντ που έχει το πρόβλημα στο μάτι, φοράει ειδικά γυαλιά και έχει αγωνιστεί ώς τώρα μόνο εννιά λεπτά! Επίσης, ο Σβάρνας το τελευταίο τρίμηνο έχει οκτώ λεπτά συμμετοχής!

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News