ΑΕΚ: Προπονήσεις από την πρώτη μέρα χωρίς τους "κομμένους"

ΑΕΚ: Οι προπονήσεις θα ξεκινήσουν από την πρώτη μέρα χωρίς τους ποδοσφαιριστές που δεν υπολογίζονται

Μέσα από την διαδικασία αξιολόγησεις του υλικού από το περυσινό ρόστερ, η ΑΕΚ έχει καταλήξει ήδη σε κάποιες πρώτες αποφάσεις που αφορούν τους ποδοσφαιριστές που δεν υπολογίζονται. Αποφάσεις που είναι οριστικές, καθώς δεν πρόκειται για παίκτες που θα αξιολογηθούν μέσα από τις προπονήσεις, κατά την διάρκεια της καλοκαιρινής προετοιμασίας. Άλλωστε έχουν ήδη ειδοποιηθεί πως θα πρέπει να αναζητήσουν τον επόμενο σταθμό της καριέρας τους. Με βάση αυτό το δεδομένο, αλλά και την επιθυμία που έχει ξεκάθαρα εκφράσει ο Ματίας Αλμέιδα (και έχετε διαβάσει ήδη εδώ στο sportday.gr) σύμφωνα με την οποία δεν θέλει να δουλέψει με παίκτες που βρίσκονται με το ένα πόδι εκτός ομάδας, η ΑΕΚ έχει φροντίσει να κάνει ανάλογο προγραμματισμό. 

Από την πρώτη μέρα που θα ξεκινήσουν στα Σπάτα οι προπονήσεις για τη νέα σεζόν, οι ποδοσφαιριστές που ήδη είναι “κομμένοι”, δεν πρόκειται να βρίσκονται μαζί με το υπόλοιπο γκρουπ. Ακόμα δηλαδή και αν μέχρι τότε δεν έχει βρεθεί η χρυσή τομή προκειμένου να αποχωρήσουν από την ΑΕΚ, δεν θα ακολουθούν το πρόγραμμα της δουλειάς του Ματίας Αλμέιδα. Άλλωστε με δεδομένο πως απομένουν επί της ουσίας μόλις δέκα μέρες μέχρι να ξεκινήσουν οι προπονήσεις, είναι εξαιρετικά δύσκολο να έχουν βρεθεί οριστικές λύσεις για όλους όσους έχει αποφασιστεί να αποχωρήσουν. Κάποιοι, ενδεχομένως και όλοι, θα παραμένουν παίκτες της ΑΕΚ. Όμως δεν θα ακολουθούν το πρόγραμμα της υπόλοιπης ομάδας και φυσικά δεν θα ταξιδέψουν στην Ολλανδία για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας. 

Βεβαίως όλο αυτό για να γίνει, θα πρέπει να υπάρξει και κατάλληλος προγραμματισμός. Η ΟΥΕΦΑ είναι ιδιαίτερα αυστηρά με την διαχείριση από τις ομάδες παικτών που δεν υπολογίζονται. Και έχει θεσπίσει πλαίσιο με συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις, για το πως πρέπει να δουλεύουν οι ποδοσφαιριστές, στο ενδεχόμενο που δεν ακολουθούν το κανονικό πρόγραμμα. Θα πρέπει, για παράδειγμα, να έχουν προπονητή με δίπλωμα ΟΥΕΦΑ ή και ιατρική κάλυψη. Ως εκ τούτου υπάρχουν πράγματα που έχει να κάνει η ΑΕΚ προκειμένου να υλοποιήσει τον σχεδιασμό που έχει κάνει. Όμως είναι κάτι που ήδη το προχωρά και το προετοιμάζει.  

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News