ΑΕΚ: Πολλές αποχωρήσεις, έρχεται ο Αλβες και άλλες προσθήκες

Ηταν αναμενόμενο, πως από τη στιγμή που η ΑΕΚ έμοιαζε εδώ και μέρες με καζάνι έτοιμο να εκραγεί, όταν θα «έσκαγε» η κατάσταση θα υπήρχαν πολλές «απώλειες».

Ετσι, η παρουσία του Δημήτρη Μελισσανίδη για πολλές ώρες στα γραφεία της ΠΑΕ, προξένησε εξελίξεις που διαμορφώνουν το χάρτη του ποδοσφαιρικού τμήματος για τη συνέχεια. Υπήρξαν αποχωρήσεις, κάποιες επιβραβεύσεις, ενώ στην ενίσχυση με πρόσωπα, ο Μπρούνο Αλβες και προ των πυλών και έπονται κι άλλοι.

Αν και αρκετοί πίστευαν μέχρι και το μεσημέρι της Παρασκευής, πως ο Μελισσανίδης δεν θα προχωρούσε σε απομακρύνσεις, αλλά μόνο προσθήκες κι ενδεχομένως «ανακάτεμα» σε ρόλους, διαψεύστηκαν κατηγορηματικά. Με απόφαση Μελισσανίδη η ΑΕΚ έλυσε τη συνεργασία της με τον εκτελεστικό διευθυντή Γιάννη Παπαδημητρίου, αποχώρησαν ο Νίκος Παναγιωτάρας (προπονητής) και ο Παναγιώτης Βούλγαρης (γυμναστής) από το ποδοσφαιρικό τμήμα, επισημοποιήθηκαν τα «διαζύγια» με τον Νίκο Κορομηλά και τον Γιώργο Καλτσίδη.

Παράλληλα, η ΑΕΚ επιβράβευσε την προσπάθεια του Σωκράτη Οφρυδόπουλου σε πρώτη και δεύτερη ομάδα με νέο συμβόλαιο διετούς διάρκειας, με τον Ελληνα προπονητή να επιστρέφει στην ΑΕΚ Β’. Δίχως να έχει στο πλευρό του πλέον τον Ηλία Κυριακίδη, ο οποίος αναβαθμίστηκε ως υπεύθυνος ανάπτυξης και του συνεργαζόμενου δικτύου, αν και όλα θα επισημοποιηθούν με τη νέα διάρθρωση και τις όποιες αλλαγές προκύψουν το προσεχές διάστημα, όπου θα υπάρξει πλήρη αλλαγή οργανογράμματος και στη Δομή των Ακαδημιών.

Συμφωνία με Αλβες

Σε ό,τι αφορά την πρώτη ομάδα, ακόμα δεν ανακοινώθηκε καμία προσθήκη. Ωστόσο, ο Μπρούνο Αλβες είναι ξεκάθαρα προ των πυλών. Η έλευση του Πορτογάλου σε ρόλο αθλητικού διευθυντή πρέπει να θεωρείται μάλλον δεδομένη. Ο Αλβες βρίσκεται επέστρεψε τις τελευταίες ημέρες στην Αθήνα και το θέμα πρέπει να θεωρείται σχεδόν τελειωμένο. Ο Αλβες αναμένεται να είναι κοντά στην ομάδα, πιθανότατα θα κάθεται και στον πάγκο στους αγώνες και το ακριβές πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του φαίνεται πως θα εξελιχθεί σταδιακά.

Σε ό,τι αφορά άλλα πρόσωπα που τις τελευταίες ημέρες διέρρευσαν για το επίπεδο επαφών με τον Δημήτρη Μελισσανίδη, δεν υπήρξε καμία κίνηση. Στους Μιλοβάνοβιτς, Μαϊστόροβιτς θα πρέπει να προσθέσουμε πλέον και τον Μίλος Μάριτς, παλαίμαχο Σέρβο που έπαιξε και στην Ελλάδα με τον Ολυμπιακό στα μέσα της περασμένης δεκαετίας. Είναι πλέον ατζέντης και μάλιστα είναι εκείνος που είχε προτείνει στην ΑΕΚ τον Ιβάν Λέκο, βασικό διεκδικητή της θέσης του προπονητή προτού επιλεγεί ο Αλμέιδα.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News