ΑΕΚ: Παραμένουν ζωντανές οι ελπίδες για τον Σάντος

Το βράδυ της Πέμπτης, έπειτα από όσα συνέβησαν στα πρώτα παιχνίδια μπαράζ για την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, αρκετοί φίλοι της ΑΕΚ θα πρέπει να τα είχαν βάψει…μαύρα.

Βλέπετε, όσο και εάν συμπαθούν παραδοσιακά τον Σάντος και στήριζαν τις προσπάθειες του πάντα, βλέποντας την πρόκριση της Πορτογαλίας επί της Τουρκίας, σε συνδυασμό με τη σούπερ έκπληξη και το κάζο της Ιταλίας από τη Βόρεια Μακεδονία, αισθάνονταν πως μειώνονταν αισθητά οι πιθανότητες να δουν ξανά τον Πορτογάλο τεχνικό στον πάγκο της ΑΕΚ.

Πλέον, οι Πορτογάλοι είναι φαβορί για την πρόκριση στο μπαράζ της Τρίτης με τους γείτονες Σκοπιανούς. Εχει πάντα το… κοκαλάκι της νυχτερίδας, καθώς γλίτωσε από το σοκ της ισοφάρισης των Τούρκων στα τελευταία λεπτά και έπειτα έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη των Ιβήρων. Ωστόσο, οι φίλοι της ΑΕΚ δεν χρειάζεται – ακόμα τουλάχιστον – να μελαγχολούν. Η υπόθεση επιστροφής του Σάντος στον πάγκο της Ενωσης είναι μια υπόθεση που παραμένει ανοιχτή.

Ανοιχτός και με πρόκριση

Από τις πρώτες επαφές των εκπροσώπων της ΑΕΚ με τον Φερνάντο Σάντος, αλλά και προσωπικά τον Δημήτρη Μελισσανίδη, το μήνυμα που υπάρχει είναι σαφές. Ο Πορτογάλος τεχνικός έχει καταστήσει σαφές, πως ακόμα και εάν πετύχει την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο, δεν σημαίνει αυτόματα πως θα μείνει στη θέση του ομοσπονδιακού τεχνικού. Υπάρχει φθορά στις σχέσεις του με την ομοσπονδία της Πορτογαλίας, καταλαβαίνει και εκείνος πως κλείνει ο κύκλος.

Αλλωστε, αυτό είχε γίνει σαφές και από τις προσεγγίσεις που είχε δεχθεί ο Σάντος από την ΕΠΟ, προτού καταλήξει στη συμφωνία με τον Πογέτ. Πρόκριση στο Κατάρ δεν ισοδυναμεί με παραμονή του Σάντος στον πάγκο της Πορτογαλίας, ούτε βέβαια κλείνει την πόρτα σε άλλους ενδιαφερόμενους. Ωστόσο, έχει ξεκαθαρίσει πως δεν πρόκειται να εμπλακεί σε συζητήσεις για κάτι άλλο στη καριέρα του, πριν τελειώσουν τα μπαράζ, καθώς πρώτιστα είναι θέμα αρχής.

Η απόφαση του Σάντος

Τα πάντα βρίσκονται πλέον στο μυαλό και στις «ορέξεις» του Φερνάντο Σάντος. Ο ίδιος αποσυνέδεσε τα ματς της Πορτογαλίας με το μέλλον του και δεν άνοιξε τα χαρτιά του. Εκείνο στο οποίο δίνει προτεραιότητα είναι να φέρει την πατρίδα του ξανά στην ελίτ του παγκόσμιου ποδοσφαίρου και έπειτα να πάρει τις αποφάσεις για το τι θα κάνει με την καριέρα του. Να αποφανθεί εάν θα συνεχίσει σε επίπεδο εθνικών ομάδων ή θα επιστρέψει σε σύλλογο, έπειτα από 12 χρόνια.

Στην ΑΕΚ πιστεύουν πως έχουν σοβαρές πιθανότητες να τον πείσουν να έρθει και να αναλάβει να δώσει διεξόδους στα αδιέξοδα που έχουν δημιουργηθεί. Υπάρχει καλή διαπροσωπική επαφή με αρκετά στελέχη της ομάδας, άμεση πρόσβαση στον Μελισσανίδη. Υπάρχει το κίνητρο του νέου γηπέδου, αλλά και ο στόχος του πρωταθλήματος, κάτι που ο Σάντος δεν έχει καταφέρει σε καμία από τις προσπάθειες του στην Ελλάδα, αν και με την ΑΕΚ άγγιξε δύο φορές το στόχο.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News