ΑΕΚ: Οσα ξέρουμε για τη φανέλα της Αγιά Σοφιάς

Η ΑΕΚ ετοιμάζεται να μπει σε νέα εποχή σε όλα τα επίπεδα. Βρίσκεται ήδη σε διαδικασία για αναζήτηση νέου τεχνικού, έχει ανοιχτές υποθέσεις για τη στελέχωση της ομάδας, βρίσκεται σε τελικό στάδιο για την είσοδο στην «OPAP Arena – Αγιά Σοφιά».

Και για να «ντύσει» όλα αυτά τα νέα δεδομένα, ετοιμάζει τη φανέλα της νέας εποχής που θα τεθεί σύντομα στη διάθεση των φίλων της Ενωσης και θα επιχειρήσει μια νέα αρχή και σε αυτό το κομμάτι.

Ηδη, από το περασμένο καλοκαίρι η ΑΕΚ ξεκίνησε τη συνεργασία της με τη Nike. Επειτα από την τριετή συνεργασία με την Capelli, η ΑΕΚ έκανε στροφή προς μια φόρμα παγκόσμιου βεληνεκούς, με την οποία συνεργάστηκε και κατά το παρελθόν. Η τρέχουσα σεζόν ήταν εκ των πραγμάτων προπαρασκευαστική, καθώς δεν υπήρχε χρόνος για να δημιουργηθεί σχέδιο αποκλειστικά για την ΑΕΚ και όλες οι ενέργειες μεταφέρθηκαν για την επόμενη περίοδο, ώστε να συνδυαστούν και με την πολυαναμενόμενη είσοδο στο νέο γήπεδο.

Ετσι, αυτή η πρώτη χρονιά της συνεργασίας της ΑΕΚ με τη Nike, περιλάμβανε τρεις εμφανίσεις: H πρώτη φανέλα της ΑΕΚ ήταν ξανά κιτρινόμαυρη με ρίγες (όπως τη χρονιά του πρωταθλήματος του 2018), η δεύτερη μαύρη όπως συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια, ενώ για τρίτη επέστρεψε ξανά η γαλάζια. Αλλαγές υπήρξαν και στις εμφανίσει των τερματοφυλάκων, καθώς επιλέχθηκε μια από τις φανέλες τους (που δεν φορέθηκε πολύ) να είναι πράσινη.

Η νέα φανέλα

Απαντες βέβαια, βρίσκονται σε αναμονή των αποκαλυπτηρίων για τη νέα φανέλα που θα φορεθεί για την επόμενη σεζόν. Εξ αρχής, έχει καταστεί σαφές πως η Nike έχει ήδη ξεκινήσει να φτιάχνει την επετειακή φανέλα της ΑΕΚ, για την είσοδό της στο νέο γήπεδο. Η εμφάνιση θα σχεδιαστεί αποκλειστικά για την ΑΕΚ και φυσικά θα έχει συλλεκτική αξία. Παράλληλα, ετοιμάζεται και φανέλα επετειακή για τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από τη γέννηση της ΑΕΚ.

Από τα λίγα πράγματα που έχουν διαρρεύσει μέχρι τώρα γίνεται σαφές πως κινείται με βασικό χρώμα το κίτρινο και μαύρες λεπτομέρειες. Η ΑΕΚ επί χρόνια είχε καθιερώσει τις κάθετες ρίγες στις εμφανίσεις της, αλλά έχει δοκιμάσει και σχήματα με διαγώνιες ρίγες ή ακόμα και μεγάλα τετράγωνα. Πάντως, θα είναι πιο «καθαρή», ενώ οι αριθμοί και η γραμματοσειρά που χρησιμοποιούνται είναι πιο έντονα και «επιθετικά». Η φανέλα της επόμενης σεζόν δεν θα έχει ρίγα ενώ, παρά την επιθυμία πολλών φιλάθλων της ομάδας, δεν θα υπάρχει δικέφαλος αετός σε μορφή σχεδίου στο μπροστινό μέρος της φανέλας, κάτι που καταγράφηκε από πολλά σχόλια στα social media.

Ηδη μέσα σε δυο ώρες από την στιγμή που δημοσιεύτηκε το βίντεο τα συνολικά views τόσο από το Youtube όσο και από τα social media της ΠΑΕ ΑΕΚ έχουν ξεπεράσει τα 50.000 ενώ την ίδια χρονική στιγμή είχαν ήδη καταγραφεί 996 παραγγελίες της νέας φανέλας, κάτι που δεν περίμενε ούτε η ίδια η Nike, η οποία είχε υπολογίσει να έχει έτοιμα 200 κομμάτια!

Δείτε το promo video:

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News