ΑΕΚ: Ολα τα δεδομένα για το ρόστερ της σεζόν 2022-23 - Ποιοί μένουν, ποιοί φεύγουν

ΑΕΚ: Ολα τα δεδομένα για το ρόστερ της σεζόν 2022-23 – Ποιοί μένουν, ποιοί φεύγουν από την «Ένωση»

Η ΑΕΚ κλείνει μια εφιαλτική σεζόν, τα πάντα βρίσκονται στον αέρα και ελάχιστα πράγματα μπορεί να εκτιμήσει κάποιος για το μέλλον.

Με βάση όσα συνέβησαν στη διάρκεια της φετινής σεζόν όμως, προκύπτουν δεδομένα και σκέψεις για την ομάδα της επόμενης χρονιάς. Και αυτά δείχνουν τα εξής.

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ

Παναγιώτης Τσιντώτας: Εάν πέρυσι υπήρχαν αμφιβολίες, η φετινή χρονιά βάρυνε ιδιαίτερα το κλίμα για τον 29χρονο γκολκίπερ. Εχει συμβόλαιο για ακόμα ένα χρόνο, αλλά φαίνεται πως είναι πρόθεση και των δύο πλευρών να ψάξουν κάτι διαφορετικό.

Τσίτσαν Στάνκοβιτς: Απόκτημα του περασμένου καλοκαιριού, από εκείνους που έδειξαν πως αξίζουν, αν και αμφισβητήθηκε έντονα λόγω του τραυματισμού για καιρό. Εχει συμβόλαιο ως το 2025 και αναμένεται να είναι βασικός στα πλάνα για τη νέα σεζόν.

Βασίλης Χατζηεμμανουήλ: Μπήκε από το «παράθυρο» ακόμα και στην ΑΕΚ Β΄, έφτασε να παίξει με την πρώτη ομάδα και ο 23χρονος τερματοφύλακας θεωρείται πλέον ως επιλογή για την τριπλέτα των τερματοφυλάκων. Εχει συμβόλαιο μέχρι το 2025.

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ

Μιχάλης Μπακάκης: Ολοκλήρωσε σεζόν στην οποία αγωνίστηκε μόνο στα δύο ευρωπαϊκά παιχνίδια του Ιουλίου. Τέθηκε εκτός ομάδας, έπαιξε λίγα ματς με την ΑΕΚ Β’ και ζητείται λύση στο συμβόλαιο του, που είναι για ακόμα ένα χρόνο.

Μίλαντ Μοχαμάντι: Ξεκίνησε εντυπωσιακά και πολλοί πίστεψαν πως η ΑΕΚ θα λύσει το χρόνιο θέμα του αριστερού μπακ. Βρίσκεται σε παρατεταμένη αγωνιστική κάμψη εδώ και καιρό, είναι στα σχέδια για τη νέα σεζόν και δεσμεύεται για ακόμα δύο χρόνια.

Στράτος Σβάρνας: Πέρασε μια σεζόν σχεδόν «άφαντος», με ελάχιστα ματς και έντονη κριτική και αμφισβήτηση. Ο 25χρονος στόπερ δεσμεύεται ως το καλοκαίρι του 2025, αλλά φαίνεται ως το πιθανότερο σενάριο να υπάρξει διαδικασία αποχώρησης.

Λάζαρος Ρότα: Εξελίχθηκε με θετικό πρόσημο στη σεζόν, από τα λίγα κέρδη της εποχής Γιαννίκη. Εδωσε νεύρο, ένταση και δύναμη, του λείπει η σταθερότητα. Θα είναι παρών στην ΑΕΚ της επόμενης σεζόν, έχει συμβόλαιο ως το 2024.

Ζίγκα Λάτσι: Εκλεισε την περασμένη χρονιά ως το μεγάλο πρότζεκτ και έτοιμος να σταθεί στις απαιτήσεις της πρώτης ομάδας. Ωστόσο, φέτος δεν έπαιξε ούτε ένα ματς και έχει εκδηλώσει τάσεις φυγής, αν και δεσμεύεται με συμβόλαιο ως το 2026.

Κλεμάν Μισελέν: Αποκτήθηκε για να κάνει τη διαφορά στη θέση του δεξιού μπακ, αλλά δεν έπεισε σχεδόν ποτέ και εν τέλει έχασε τη θέση του από τον Ρότα. Για τον Γάλλο φέρεται να υπάρχει ενδιαφέρον από ομάδες της πατρίδας του, είναι ανοιχτό εάν θα μείνει, έχει συμβόλαιο ως το 2025.

Ογκνιεν Βράνιες: Η μεγάλη επιστροφή του Βόσνιου δεν συνδέθηκε με επιτυχία. Ο Βράνιες ήταν σκιά του καλού εαυτού, μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού τα καλά ματς, έντονη αμφισβήτηση. Εχει συμβόλαιο για ακόμα ένα χρόνο, αλλά είναι όλα ανοιχτά.

Γεράσιμος Μήτογλου: Αποτελεί αναμφίβολα μια από τις θετικές αποκαλύψεις της σεζόν. Μπήκε επί Γιαννίκη και παρά τα λάθη που έκανε σε κάποια ματς, θεωρείται η πλέον αξιόπιστη λύση για την άμυνα. Εχει συμβόλαιο ως το 2025 και θα είναι σίγουρα μέλος στην ΑΕΚ της νέας σεζόν.

Εχσάν Χατζισαφί: Αμφισβητήθηκε όταν αποκτήθηκε, στην πορεία έγινε αποδεκτός από τον κόσμο. Χρήσιμος σε μια ομάδα, θετικό στοιχείο στα αποδυτήρια ο 32χρονος Ιρανός, μπορεί να καλύψει αρκετές θέσεις. Δεσμεύεται ως το 2023, πιθανότατα θα παραμείνει.

Γιώργος Τζαβέλλας: Δεν μπόρεσε να γίνει ο ηγέτης που προσδοκούσε η ΑΕΚ στην άμυνα της, γνώρισε έντονη αμφισβήτηση από τον κόσμο. Εχει συμβόλαιο για ακόμα ένα χρόνο, αλλά ουδείς μπορεί να πει με βεβαιότητα ποιο θα είναι το μέλλον.

Μάριο Μιτάι: Ο νεαρός Αλβανός δεν έδωσε συνέχεια στο περυσινό ξεπέταγμα του, αλλά έπαιξε σε αρκετά ματς της ΑΕΚ Β’ και έδειξε ικανότητες. Είναι σίγουρα μέσα στην ομάδα του μέλλοντος, έχει υπογράψει συμβόλαιο που φτάνει μέχρι το 2026.

ΜΕΣΟΙ

Νταμιάν Σιμάνσκι: Ο μοναδικός από τη μεσαία γραμμή της ΑΕΚ που δεδομένα θα έχει παρουσία και στη νέα χρονιά. Ειδικά από τη στιγμή που καθιερώθηκε ως 6άρι, έδειξε πως είναι πολύ χρήσιμος και έχει συμβόλαιο μέχρι το 2024.

Νταμιάν Λε Ταλέκ: Ο Γάλλος μεσοαμυντικός αποτέλεσε τη μεγάλη απογοήτευση της σεζόν. Κινήθηκε σε ρηχά νερά, από ένα σημείο και έπειτα φάνηκε να το παρατά εντελώς. Φαίνεται πως μένει μέχρι να φύγει, αν και δεσμεύεται με συμβόλαιο για ακόμα ένα χρόνο.

Αντρέ Σιμόες: Ετοιμοι να γράψουν τίτλους τέλους στη σχέση τους βρίσκονται η ΑΕΚ και ο Πορτογάλος μέσος, κυρίως επειδή έχουν διαφορετικές εκτιμήσεις για το μέλλον. Ο Σιμόες μένει ελεύθερος και ψάχνει ένα μεγάλο συμβόλαιο και ηγετικό ρόλο, η ΑΕΚ θα τον ήθελε μόνο με μειωμένες αποδοχές και συμπληρωματικό ρόλο.

Αλεξάντερ Φράνσον: Αποτελεί τον παίκτη…φάντασμα της ομάδας. Αποκτήθηκε στο φινάλε της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου, έχει μία συμμετοχή για ελάχιστα λεπτά. Εχει συμβόλαιο για ακόμα ένα χρόνο, είναι εξαιρετικά αμφίβολο εάν θα περιλαμβάνεται στα πλάνα.

Γκρεγκόρζ Κριχόβιακ: Ηταν το κόλπο γκρόσο της ΑΕΚ στο «παράθυρο» που δημιουργήθηκε για παίκτες ελέω του πολέμου στη Ρωσία. Υπάρχει πρόθεση παραμονής από την ΑΕΚ, αλλά είναι εξαιρετικά αμφίβολο και θα πρέπει να συμβούν πολλά, μεταξύ των οποίων να βρει άκρη ο Πολωνός με την Κράσνονταρ από την οποία δεσμεύεται.

Πέτρος Μάνταλος: Βρίσκεται εν μέσω φοβερής αμφισβήτησης και έκανε συνολικά μια σεζόν δίχως να καταφέρει να ξεχωρίσει. Εχει συμβόλαιο ως το 2024 και προοριζόταν για να μπει αρχηγός στην ομάδας της «OPAP Arena – Αγιά Σοφιάς», αλλά όλα μοιάζουν ανοιχτά αυτήν την περίοδο.

Κώστας Γαλανόπουλος: Αναμφίβολα, η επιστροφή του στις προπονήσεις, αλλά και στην αποστολή για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ήταν από τα λίγα ευχάριστα νέα. Εχει συμβόλαιο για ακόμα ένα χρόνο, θα φανεί φέτος σε ποιο επίπεδο θα βρίσκεται.

Γεβγέν Σάκχοφ: Μέρες μετρά στην ΑΕΚ ο Ουκρανός χαφ. Επειτα από δύο σεζόν που έδειξε να μη βρίσκεται πια στο επίπεδο που τον μάθαμε με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, ο Σάκχοφ αποχωρεί από την ΑΕΚ και δεν φαίνεται πως υπάρχει πιθανότητα ανατροπής.

Ντάρκο Γέβτιτς: Αποκτήθηκε το καλοκαίρι ως δανεικός με οψιόν αγοράς από τη Ρούμπιν Καζάν. Πέρασε πολλές ατυχίες με τραυματισμούς και έπαιξε λίγο, χωρίς να πείσει πως θα κάνει τη διαφορά. Απίθανο να γίνει ενεργοποίηση της οψιόν αγοράς.

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ

Νορντίν Αμραμπατ: Ο Μαροκινός αποτέλεσε τη μεγάλη μεταγραφή της ΑΕΚ, αλλά πέρασε από διάφορα σκαμπανεβάσματα. Ανοιξε θέμα αποχώρησης επιθυμώντας να επιστρέψει κοντά στην οικογένεια του, αλλά δεσμεύεται για ακόμα ένα χρόνο και τα πάντα είναι ανοιχτά.

Λιβάι Γκαρσία: Η πιο μεγάλη επένδυση της ΑΕΚ στην εποχή Μελισσανίδη, ολοκληρώνει δεύτερη σεζόν δίχως να έχει κάνει την εκτόξευση του. Εχει συμβόλαιο ως το 2025, δεδομένα θα έχει ρόλο στη νέα ομάδα, εκτός εάν τεθεί θέμα πώλησης του.

Καρίμ Ανσαριφάρντ: Η δεύτερη σεζόν δεν ήταν η καλύτερη για τον Ιρανό φορ. Εχασε ματς, δεν έπαιξε τόσο όσο πέρυσι. Εχει συμβόλαιο για ακόμα έναν χρόνο, αλλά δεν είναι δεδομένο πως θα μείνει. Ισως αλλάξει τα δεδομένα εάν αποκτήσει ελληνική υπηκοότητα.

Σέρχιο Αραούχο: Ο παίκτης από τον οποίο ξεκινά και τελειώνει η ΑΕΚ της επόμενης σεζόν. Σημείο αναφοράς, εκείνος που ξεχωρίζει για τον ψυχισμό του. Εχει συμβόλαιο ως το 2023 και είναι δεδομένο πως η Ενωση θα επενδύσει πάνω του.

Στίβεν Τσούμπερ: Η ΑΕΚ πριν από λίγες ημέρες γνωστοποίησε την απόφαση για ενεργοποίηση της οψιόν αγοράς του έναντι 1,6 εκατ. ευρώ από την Αιντραχτ Φρανκφούρτης. Ο Τσούμπερ έχει ήδη υπογράψει για τα επόμενα τρία χρόνια και θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Μουαμέρ Τάνκοβιτς: Ο Σουηδός απογοήτευσε και απογοητεύθηκε φέτος. Μετρημένες συμμετοχές, ελάχιστα πράγματα για να θυμάται κάποιος. Δεσμεύεται με συμβόλαιο ως το 2024, αλλά φαντάζει ως πιθανότερο σενάριο να αναζητηθεί τρόπος για «διαζύγιο».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News