ΑΕΚ: Όλα αλλιώς και στις θύρες στην Opap Arena - Τι παραμένει ίδιο σε σχέση με το «Ν. Γκούμας»

ΑΕΚ: Όλα αλλιώς και στις θύρες στην Opap Arena σε σχέση με το “Ν. Γκούμας”, πλην ενός

Η τοποθέτηση του χλοοτάπητα στην Opap Arena έχει ήδη ξεκινήσει εδώ και δυο μέρες και προχωρά με γοργούς ρυθμούς. Πρώτα με την τοποθέτηση του ειδικού υποστρώματος πάνω στο οποίο θα γίνει κατόπιν η σπορά, καθότι πρόκειται για έναν υβριδικό χλοοτάπητα. Επίσςη έχουν “βγει” τα εισιτήρια διαρκείας και μαζί αποκαλύφθηκε και το σχεδιάγραμμα με τις θύρες του νέου γηπέδου. Επομένως το μυαλό πάει κατευθείαν σ’ αυτά που ίσχυαν στο παλιό γήπεδο της ΑΕΚ και τις διαφορές ομοιότητες όσον αφορά τις θύρες, ανάμεσα στην “Opap Arena” και το “Ν Γκούμας”. 

Το αποτέλεσμα είναι πως υπάρχουν μόνο διαφορές. Ακόμα και στην θύρες, τα πάντα στo καινούργιο γήπεδο της ΑΕΚ είναι διαφορετικά σε σχέση με το παλιό. Τα πάντα; Όχι ακριβώς. Υπάρχει μόνο μια ομοιότητα. Κυρίως όμως, υπάρχουν διαφορές. 

Η Opap Arena έχει συνολικά 48 θύρες. Το Ν. Γκούμας είχε ακριβώς τις μισές. Ήταν 24. Και μάλιστα σ’ αντίθεση μ’ ότι συμβαίνει στο καινούργιο γήπεδο, που για όλες τις θύρες υπάρχουν ξεχωριστά εισιτήρια, στο παλιό ήταν σχεδόν όλες “ομαδοποιημένες”, εκτός από την θύρα 3 και την θύρα 18.

Στην Opap Arena η αρίθμηση των θυρών ξεκινά από την πλευρά της οδού Καππαδοκίας. Και πλέον η θύρα 1 βρίσκεται κοντά στην συμβολή της Καππαδοκίας με την Φωκών. Εκεί που ήταν οι θύρες 16-17 στο Ν. Γκούμας, στο οποίο η αρίθμηση ξεκινούσε από την πάνω πλευρά του Άλσους. Εκεί που τώρα βρίσκονται οι θύρες 28 και 29. 

Στην Opap Arena οι εξέδρες των επισήμων βρίσκονται από την πλευρά του Άλσους. Αντίθετα στο Ν. Γκούμας ήταν από την πλευρά της οδού Καππαδοκίας. 

Στην Opap Arena δεν υπάρχουν οι θύρες 4, 7 και 13. Στο Ν. Γκούμας υπήρχαν και οι τρεις. Ωστόσο και οι 4 και 13 ήταν θύρες ορθίων, οι οποίες κάποια στιγμή καταργήθηκαν. Όσο για την 7, δεν ήταν… μόνη της, καθώς υπήρχε η θύρα 5-6-7, η οποία κάλυπτε τον χώρο ανάμεσα στην “Σκεπαστή” και την θύρα 3. Και ήταν η θύρα στην οποία υπήρχε το μυθικό πλέον παλιό ρολόι του γηπέδου. 

Στην Opap Arena υπάρχουν δυο διαζώματα, σ’ ολόκληρο το γήπεδο. Στο Ν Γκούμας πάνω διάζωμα υπήρχε μόνο στην διόροφη κερκίδα που είχε φτιάξει ο Λουκάς Μπάρλος στα πρότυπα των αγγλικών γηπέδων. 

Όσο για την μοναδική ομοιότητα της Opap Arena με το Ν. Γκούμας ως προς τις θύρες, αυτή έχει να κάνει με την θύρα 21. Αυτή παραμένει και στο καινούργιο γήπεδο, στην ίδια πλευρά και θέση που ήταν και στο παλιό. 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News